RACE-KIDS Junior-E Racing

RACEN in competitie verband: het Nationaal Kampioenschap Junior-E (pocket bike)

25 mei RACE infopagina De pagina met actuele informatie over de voorbereiding en deelname aan de racedag in Veldhoven op 26 mei moet nog worden geactualiseerd, volgt nog dus

De competitie

Kampioenschap punten Live timing racedag

Koninklijk Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is tevens de nationale sportbond voor alle motorsporten. De KNMV onderhoud contacten met het NOC*NSF, de FIM de FIMeurope en de politiek en zet zich in om motorrijden en motorsport duurzaam mogelijk te houden.
De KNMV organiseert in dat kader ook de Junior Motor Racing competitie (afgekort JMR). Daarin is de raceklasse RACE-KIDS Junior-E opgenomen. In die klasse strijden de coureurs op allemaal dezelfde type motoren, de ArianeMoto K2Re e-pocketbike. Super leuk om op die manier te ervaren hoe het strijden met andere coureurs wellicht de stimulans vormt om door te ontwikkelen naar mogelijk de beste, de kampioen! Binnen de JMR competitie zijn er 5 klassen structureel in het programma opgenomen. Wil je deelnemen, maar je hebt nog geen startbewijs om te kunnen inschrijven, scroll dan naar onderaan deze pagina en klik op de ‘Deelname JMR infopagina’. Je mag ook eerst deze pagina rustig verder lezen uiteraard.

Ontwikkeling in competitie

Op de RACE-KIDS sportdagen ontdek je als beginnende rijder al de spanning en sensatie van de oefenstart in de laatste trainingssessie. Een sessie die overigens vaak uitmond in een onderlinge strijd. Een prima basis om te ontwikkelen tot de uiteindelijke situatie van racen in competitieverband. Dan dien je te kwalificeren, je snelste rondetijd bepaalt dan je startopstelling. En die is best vaak van grote invloed op je finishpositie, de race uitslag. En de finish positie bepaald je punten score voor de eindstand van de seizoen competitie. Van oefenen op de trainingsdagen tot groeien in de eindstand van een competitie. Geniet van je persoonlijke strijd en ontwikkeling tijdens de racedagen. De racedagen vormen vaak weer inspiratie om gericht verder te trainen en oefenen op nieuwe vaardigheden. Het RACE-KIDS team helpt je graag in dat totale ontwikkeltraject waar best een aantal jaar over heen gaat. Daarom hanteren wij het meerjarig programma PITSS.

De 2024 competitie dagen

Met 7 race evenementen heb je tijd om te ontdekken hoe leuk, verrassend en soms bijzonder de racedagen zijn. Je krijgt te maken met verschillende circuits en wisselende raceomstandigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op.  Er is een RACE-KIDS groepscoördinator aanwezig die de brug vormt tussen Junior-E coureurs maar ook official van de organisator of wedstrijdleiding.

Kalender en locaties seizoen 2024

Routeverwijzingen onderaan deze pagina

Noord-Nederland

Circuit TT Junior Track in Assen

    • 13 april √
    • 15 juni
    • 20 juli
    • 31 augustus
    • 6 oktober

Midden-Nederland

Circuit Midland in Lelystad 21 september

Zuid-Nederland

Circuit Landsard in Eindhoven 25 mei

Race-locaties Navigatie info

Junior Track Assen: Google maps ingeven > TT Education Centre.
Op ‘De Haar’ weg bij kruising TT-tunnelweg, 300 meter doorrijden. Daar zijn twee hekken. Links is toegang tot paddock-1, rechter hek door kom je op paddock-2 uit. Daar stel je de auto op. Details lees op de racedag infopagina.
Adres voor grote circuit Paddock is: De Haar 9, 9405 TE Assen. Er is sanitair voor handen, catering (snakc-car) in beperkte omvang ook. Breng voor je sporter ook gezond eten mee voor tijdens de sportdag zelf, de snackcar is dan voor na afloop?!

Midland circuit Lelystad: Google maps ingeven > Kartcircuit De Landsard.
Je kunt op de paddock of anders aan de weg net voor het karting paddock parkeren. Er is sanitair en catering (in de kantine) voor handen.

Kartcircuit Veldhoven: Google maps ingeven > Midland circuit Lelystad.
Je kunt door het 1e hek heen je auto parkeren (als bezoeker) en doorrijden door het 2e hek om daar de motoren op de paddock te stallen. Er is sanitair en catering (in de kantine) voor handen.

Deelname JMR infopagina
De toegang tot de infopagina waar de aanvraagprocedure voor de startlicentie wordt uitgelegd. Met een startlicentie is deelname aan de RACE-KIDS Junior-E competitie en andere KNMV sportdagen mogelijk.

KNMV JMR infopagina