RACE-KIDS e-Racing 2023

RACE-KIDS  Junior-E racedagen in 2023

Na het aanleren van de basis vaardigheden kan je een vervolgstap zetten. Proberen extra plezier en motivatie te beleven tijdens een aantal racedagen. Zo zal je ontdekken wat je op een trainingsdag nog niet ervaren hebt, spanning! Je ervaart het gevoel van een strijd winnen of verliezen, omgaan met wedstrijdspanning.

Doelstelling race dagen
De invloed van competitie spanning op je plezierbeleving. Je ontdekt nieuwe aspecten van het motorracen waar je samen met je trainingsmaatjes en begeleidingsteam over kunt praten. Deels kunt oefenen tijdens trainingsdagen. Zo leer je racevaardigheden verder ontwikkelen. Tijdens de racedagen krijgen rijder en begeleider te maken met verschillende circuits en wisselende raceomstandigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op. Je ontdekt nieuwe rijvaardigheden, maar zeker is er ook sociaal een ontwikkeling te verwachten. Want waar het eerst gezellig was om te trainen met je maatjes, moet je nu ook met je strijdmakkers voor het podium, om de prijzen, strijden. Sportief ‘vechten’ en daarna weer samen genieten en spelen, dat is misschien een nieuwe uitdaging, maar wel een leuke. De racedagen zijn volledig verzorgd. Zonder kennis van zaken kan je kind zorgeloos deelnemen. Het biedt een leuke en sportieve vervolgstap als je kind competitief is aangelegd, of dat aspect juist wil ontdekken. De groepsbegeleiding wordt door de KNMV met de inzet van een gecertificeerde trainer verzorgd. Vanuit RACE-KIDS doen we vooral de klasse faciliteren met service en de motoren uiteraard. Wij
 hopen dat ook jij in de ban raakt van de nieuwe ‘electrifying competition’.

Data en locaties seizoen 2023 (programma Junior Moto Racing Kampioenschap)
Routeverwijzing onderaan deze pagina

Noord-Nederland

 • Circuit TT Junior Track in Assen (zaterdag 13 mei (met 2Takt) en weekeinde 7 & 8 oktober (met de E-bike)
 • Tijdschema 13 mei

Midden-Nederland

 • Circuit Wielerbaan in Brakel (zaterdag 8 juli met de E-bike)
 • Circuit karting in Berghem (zaterdag 2 september met de E-bike)

Zuid-Nederland

 • Circuit karting in Eindhoven (zaterdag 17 juni en zaterdag 16 september (met de E-bike)


Ondersteuning door de KNMV Motorsport Trainer

Iedere wedstrijddag worden er diverse zaken behandeld of aangestipt. Denk aan:

 • Wedstrijden:
  • Dag programma;
  • (beknopte) Regels;
  • Omgaan met de resultaten;

 • Race vaardigheden:
  • Voorbereiding en verloop van een racedag;
  • Wat ervaar je tijdens de wedstrijden, wat kan je oefenen op trainingsdagen;
 • Motor:
  • Belangrijke eigenschappen, functies en optimaal gebruik ervan;
  • Afstellingsvariaties en effecten ervan:

Racedag organisatie
Motorsportbond KNMV is de houder van de competitie Junior Moto Racing en organiseert de dagen, zorgt voor veiligheid en stimuleert sportiviteit.
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies faciliteert de Junior-E (Rookies) klasse. Er wordt gereden met elektrische Pocketbike motoren (vanaf juli, in mei nog met 2takt motoren)

De Competitie motor
De motor die ingezet wordt in de Junior-E klasse is afkomstig uit Spanje. Heeft daar al 2 jaar zijn meerwaarde getoond in de Spaanse competitie. RACE-KIDS hoofdinstructeur Robert Schotman en rijder Casper Pennings hebben deze racemotor uitgetest in de zomer van 2021 en deze met ‘super’ gekwalificeerd. DE K2Re heeft een 6 KW elektrische krachtbron en een totaalgewicht van 30 kilo. De wegligging is stabiel en de motor strak sturend. De motor is in vermogen door middel van software instelling geschikt voor volwassen en kinderen. Met zelf een flinke ‘koprol’ was er nagenoeg geen schade en kon er weer verder gereden worden. Deze motor voldoet aan onze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren in basis gelijkwaardig én, er is budget vriendelijk mee te racen. En een groot (toekomstbestendig) voordeel is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en (overmatige) geluidsproductie vrijkomen. Deze pocketbike racemotoren worden door een elektromotor op accu aangedreven. Voor RACE-KIDS en alle gezinnen biedt dit interessante nieuwe mogelijkheden wat betreft trainingsmogelijkheden. Een aansprekend voordeel bij privé bezit, is het thuis elektrisch tanken met de stekker. Tijdens de reis van en naar het circuit geen stank van benzine in de auto (of thuis)! Tijdens de race dagen kunnen de motoren ‘elektrisch getankt’ worden en wij adviseren bij aanschaf een extra accu te kopen, zodat je altijd een hele dag kunt rijden als zou er geen oplaad mogelijkheid voor handen zijn.


Mogelijkheden tot deelname in de Junior-E klasse:

 1. Rijder heeft aangetoond veilig te kunnen rijden (beoordeling door RACE-KIDS begeleidingsteam)
 2. Je kunt een verzekeringsbewijs tonen (startlicentie). Aanvraag via de KNMV (RACE-KIDS kan je adviseren hoe)
 3. Je hebt een begeleider (ouder) die op de racedagen jouw vergezeld

Als je interesses hebt en wilt deelnemen in de elektrische pocketbike klasse in seizoen 2023, informeer dan naar de mogelijkheden bij Henk Schotman op Tel/App # +31(0)647-250810

Race-locaties Navigatie info

Junior Track Assen: Google maps ingeven > TT Education Centre.
Op ‘De Haar’ weg bij kruising TT-tunnelweg, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang. Adres voor grote circuit Paddock is: De Haar 9, 9405 TE Assen. Je kunt de auto parkeren op de paddock of anders de aangelegen ‘paddock’. Er is sanitair voor handen, catering mogelijk niet.

Wielerbaan Brakel: Google maps ingeven > Wielerbaan Brakel.
Aan de Langerakseweg of daar rondom, kan je parkeren, wellicht niet op het ’tijdelijk ingerichte paddock zelf. Er is sanitair voorhanden, catering mogelijk niet.

Kartcircuit Berghem: Google maps ingeven > Schietvereniging BSSV, dan rij je 100 meter door en is links de karting ingang.
Je kunt op de paddock of anders aan de weg net voor het karting paddock parkeren. Er is sanitair en catering voor handen.

Kartcircuit Veldhoven: Google maps ingeven > Kartcircuit De Landsard.
Je kunt op de paddock of anders aan de weg net voor het karting paddock parkeren. Er is sanitair en catering voor handen.