RACE-KIDS e-Racing 2023

RACE-KIDS  Rookies E-CUP competitie 2023

Nadat je de basis vaardigheden aangeleerd hebt binnen het RACE-KIDS les programma kan je een vervolgstap zetten en proberen extra plezier en motivatie te beleven tijdens een aantal ‘echte’ racedagen. Je leert nieuwe aspecten ontdekken waarmee je door gerichte training en oefening jezelf verder ontwikkelt tot een coureur die een strijd leert winnen (of sportief kan verliezen).

Doelstelling competitie CUP dagen
Je kunt ervaren welke invloed de race en competitie spanning op je plezierbeleving heeft. Je ontdekt nieuwe aspecten van het motorracen waar je samen met je trainingsmaatjes en begeleidingsteam op kunt oefenen tijdens de racedag, maar nog beter, de dagen erna, tijdens trainingen. Zodat je meer racevaardigheden ontwikkelt. Tijdens de racedagen krijgen rijder en begeleider te maken met verschillende circuits en wisselende raceomstandigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op. Je ontdekt nieuwe vaardigheden, maar zeker is er ook sociaal een ontwikkeling te verwachten. Want waar het eerst nog trainen met je maatjes betrof, worden je maatjes nu ook je strijdmakkers voor het podium, om de prijzen. Sportief ‘vechten’ en daarna weer samen genieten en spelen, dat is een uitdaging, maar wel een leuke. De CUP is gewoon super leuk en wordt volledig verzorgd. Zonder kennis van zaken kan je kind zorgeloos deelnemen. Het biedt een leuke en sportieve vervolgstap als je kind competitief is aangelegd, of dat aspect juist wil ontdekken. De CUP begeleiding komt vanuit het vertrouwde RACE-KIDS begeleidingsteam.
We hopen dat ook jij in de ban raakt van de nieuwe ‘electrifying competition’.

Data en locaties seizoen 2023 E-CUP Rookies (programma Junior Moto Racing Kampioenschap)
Noord-Nederland

 • Circuit TT Junior Track in Assen (zondag 2 april, zaterdag 13 mei en weekeinde 7 & 8 oktober)

Midden-Nederland

 • Circuit Wielerbaan in Brakel (zaterdag 8 juli)
 • Circuit karting in Berghem (zaterdag 2 september)

Zuid-Nederland

 • Circuit karting in Eindhoven (zaterdag 27 mei en zaterdag 16 september)


Ondersteuning vanuit het RACE-KIDS begeleidingsteam

Iedere wedstrijddag worden er diverse zaken behandeld of aangestipt. Denk aan:

 • Wedstrijden:
  • Dag programma;
  • (beknopte) Regels;
  • Omgaan met de resultaten;

 • Race vaardigheden:
  • RACE-KIDS leerthema’s;
  • Relevantie tot de PITSS lesstof;
  • Wat ervaar je tijdens de wedstrijden;
 • Motor:
  • Beschrijving;
  • Afstelling:

Begeleidingsteam


De racedag organisatie
Motorsportbond KNMV is de houder van de competitie Junior Moto Racing. Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies verzorgd het programma voor de Rookies klasse. Er wordt gereden met elektrische Pocketbike motoren die voor alle deelnemers gelijkwaardig zijn (in vermogen en uitrusting). Er is een rijderscoach (als lid van het ervaren begeleidersteam) aanwezig. 

De CUP motor
De motor die ingezet wordt in de CUP races is de 6 KW (circa 8 PK) krachtige Pocketbike motor uit de Spaans competitie. Met een totaalgewicht van 30 kilo is de wegligging stabiel en de motor strak sturend. Tijdens de testdag in de zomer van 2021 in Spanje, is de motor goed bevallen en geschikt gebleken voor fysiek kleine en grote (volwassen) rijders. Na een ‘koprol’ was er nagenoeg geen schade. Deze motor voldoet aan onze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren zijn gelijkwaardig, er is budget vriendelijk mee te racen. En een groot (toekomstbestendig) voordeel is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en (overmatige) geluidsproductie vrijkomen. Deze pocketbike racemotoren worden door een elektromotor op accu aangedreven. Voor RACE-KIDS en alle gezinnen biedt dit interessante nieuwe mogelijkheden wat betreft trainingsmogelijkheden. Een aansprekend voordeel bij privé bezit, is het thuis elektrisch tanken met de stekker. Tijdens de reis van en naar het circuit geen stank van benzine in de auto (of thuis)! Tijdens de race dagen kunnen de CUP motoren ‘elektrisch getankt’ worden met een krachtstroom aansluiting (400volt) die op locatie aanwezig is.


Mogelijkheden tot deelname:

 1. Rijder heeft aangetoond veilig te kunnen rijden (beoordeling door RACE-KIDS begeleidingsteam)
 2. Je kunt een verzekeringsbewijs tonen (startlicentie). Daar regelt RAE-KIDS (uitgaande dat je de basisvaardigheden bezit)
 3. Je hebt een begeleider (ouder) die op de racedagen erbij kan zijn

Als je interesses hebt en wilt deelnemen in de elektrische pocketbike CUP serie seizoen 2023, informeer dan naar de mogelijkheden bij Henk Schotman op Tel/App # +31(0)647-250810