RACE-KIDS e-Racing 2024

RACE-KIDS  Junior-E 2024 RACEN op zijn leukst

Met de basisvaardigheden onder de knie kan je starten met racen. Als je twijfelt, vraag het aan je trainer of instructeur of die van mening is dat jij sportief al klaar bent om deel te nemen. De 2024 RACE-KIDS junior-E competitie is toegestaan voor rijders met een KNMV licentie. Deelname is mogelijk op de ArianeMoto model K2Re. Ervaar het gevoel van een strijd winnen of verliezen, omgaan met wedstrijdspanning, je grens opzoeken en verleggen.

Doelstelling race dagen

Met 7 racedagen heb je tijd om te ontdekken wat wedstrijd- en competitie spanning met je doet. Of je rer plezier aan beleefd. Close racing, leren hoe je wel en niet kunt inhalen. Tijdens de racedagen krijgen rijder en begeleider te maken met verschillende circuits en wisselende raceomstandigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op. Naast nieuwe racevaardigheden zal je ook sociaal een ontwikkeling doormaken. Want hoe gezellig het trainen met je maatjes ook is, nu ga je met je strijdmakkers het ‘gevecht aan’ om de prijzen, het podium. Het biedt een leuke en sportieve vervolgstap als je sportief en competitief bent aangelegd, of dat aspect juist wilt ontdekken. Er is een groepscoördinator vanuit de KNMV die de brug vormt tussen rijders (en ouders) en de organisator en wedstrijdleider. Je dient zelf de motor te voorzien. Je kunt die kopen of huren bij RACE-KIDS.

Data en locaties seizoen 2024 (programma Junior Moto Racing Kampioenschap)
Routeverwijzing onderaan deze pagina

Noord-Nederland

Circuit TT Junior Track in Assen

  • 13 april
  • 15 juni
  • 20 juli
  • 31 augustus
  • 6 oktober

Midden-Nederland

Circuit Midland in Lelystad 21 september

Zuid-Nederland

Circuit Landsard in Eindhoven 25 mei

Aandachtspunten voor racedagen

Iedere wedstrijddag kan je bijleren over zaken als:

 • Wedstrijden:
  • Dag programma;
  • (beknopte) Regels;
  • Omgaan met de resultaten;
 • Race vaardigheden:
  • Voorbereiding en verloop van een racedag;
  • Wat ervaar je tijdens de wedstrijden, wat kan je oefenen op trainingsdagen;
 • Motor:
  • Belangrijke eigenschappen, functies en optimaal gebruik ervan;
  • Afstellingsvariaties en effecten ervan:

Racedag organisatie
Motorsportbond KNMV is de houder van de competitie Junior Moto Racing. De faciliteiten worden door de MotorClubAssen (MCA) voorzien in samenwerking met de circuitorganisatie en gecertificeerde vrijwilligers/officials.
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies is importeur en leverancier van de ArianeMoto K2Re race pocketbike. Er is een vertegenwoordiger van RACE-KIDS beschikbaar op de racedagen. Deze zal deels als coördinator optreden naar de wedstrijdleider en competitie organisatie.

De Competitie motor
De motor die ingezet wordt in de Junior-E klasse is afkomstig uit Spanje. De ArianeMoto model K2Re. De elektrische krachtbron is 6.5Kw sterk. De accu die de elektromotor aandrijft, houdt met gemak een racesessie, zelfs wel 2 of 3 vol. Tussentijds opladen met de meegeleverde accu lader is mogelijk en misschien soms ook nodig. Het totaalgewicht is 30 kilo wat de wegligging ten goede komt. De K2Re racemotor voldoet aan deze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren in basis gelijkwaardig én er is budget vriendelijk mee te racen. En een groot (toekomstbestendig) voordeel is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en (storende) geluidsproductie vrijkomen. Een aansprekend voordeel bij privé bezit, is het thuis elektrisch ’tanken met de stekker’ en geen benzine lucht in huis. Ook tijdens de reis van en naar het circuit geen stank van benzine in de auto! Tijdens de race dagen kunnen de motoren opgeladen worden. Een extra accu is niet nodig.


Mogelijkheden tot deelname in de Junior-E klasse:

 1. Rijder heeft aangetoond veilig te kunnen rijden (beoordeling door RACE-KIDS begeleidingsteam)
 2. Rijder kan een KNMV verzekeringsbewijs tonen (startlicentie). 
 3. Rijder heeft gedurende de sportdag een volwassen begeleider (ouder) ter beschikking.

Als je interesses hebt en wilt deelnemen in de elektrische pocketbike klasse in seizoen 2024, informeer dan naar de mogelijkheden bij Henk Schotman , tel/app # +31(0)647-250810

Race-locaties Navigatie info

Junior Track Assen: Google maps ingeven > TT Education Centre.
Op ‘De Haar’ weg bij kruising TT-tunnelweg, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang. Adres voor grote circuit Paddock is: De Haar 9, 9405 TE Assen. Je kunt de auto parkeren op de paddock of anders de aangelegen ‘paddock’. Er is sanitair voor handen, catering mogelijk niet.

Midland circuit Lelystad: Google maps ingeven > Kartcircuit De Landsard.
Je kunt op de paddock of anders aan de weg net voor het karting paddock parkeren. Er is sanitair en catering voor handen.

Kartcircuit Veldhoven: Google maps ingeven > Midland circuit Lelystad.
Je kunt door het 1e hek heen je auto parkeren (als bezoeker) en doorrijden door het 2e hek om daar de motoren op de paddock te stallen. Er is sanitair en catering voor handen.