Motorrijden bij RACE-KIDS

Opstappen en zelf ervaren

Je kind vangt aan als ‘opstapper’. Daarvoor is er een opstap-beginnersgroep in de planning opgenomen. Daarin rijden meer kinderen mee die voor het eerst rijden of nog maar net aangevangen zijn. Van gelijk niveau dus. Veiligheid voorop!
Je kind kan in 4, soms 5 sessies deelnemen en zelfstandig (leren) rijden. Een sessie duurt 10 minuten. Dan is je kind ook ‘wel op’, of te wel, moe maar voldaan. Er is een eigen en deskundige begeleiding op die groep. Als ouder help je actief mee met de begeleiding in die groep (je gaat mee het parcours op!).

Wij verzorgen op die sportdagen alles wat nodig is om deel te kunnen nemen. Dat doen we tegen aantrekkelijke prijzen. Vanaf 7 jaar kan je jouw kind aanmelden voor de opstapdagen via het menu Agenda.
Is je kind groter dan 165cm en zwaarder dan 50 kilo, of wil jij als ouder eens samen met je kind, allebei op een eigen pocketbike of lichte schakelmotor meerijden, dat kan dat wellicht. Neem in dat geval contact met ons op, maar lees eerst de mogelijkheden op de RACE-KIDS Senior pagina

Referenties Meld je aanMeer informatie

Beter leren rijden bij de Rookies

In de eerste paar keren deelname kunnen jullie beoordelen of motorrijden eens per maand in de gezinskalender opgenomen kan worden. Of jullie het leuk genoeg vinden samen om het een jaar of langer als sport te willen beoefenen. Je kunt dan meedoen in de RACE-KIDS Rookies groep.

Eigen motor is niet vereist, wel een race-outfit van hoge kwaliteit. Die kun je als lid aankopen. RACE-KIDS verzorgd race-pakken in de kindermaten vanaf 116 tot en met 176 (maat is in centimeters lichaamslengte). Die outfit wordt je eigendom en neem je mee naar huis. Je kind heeft zo dus ook een veilige (race-)outfit om bij jouw achter op de straatmotor mee te rijden! Met het omruilsysteem kan je kind in de outfit meegroeien, en dat tegen gunstige condities.
Rookies deelnemers rijden 5 sessies per sportdag.  Check onze prijzen, wordt Rookies lid en meldt je kind direct aan voor deelname aan een volgende sportdag via het menu Agenda.

Meld je aanMeer informatie

 

Na de Rookies door in de Academy

Tijdens deelname bij de Rookies leert je kind nieuwe vaardigheden. De trainers en instructeurs krijgen een sportieve band en leren elkaar beter kennen en begrijpen. Er is een leerprogramma voor handen die persoonlijk wordt gerapporteerd en gearchiveerd. In die periode wordt er met regelmaat gesproken over een langere termijn visie. Afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden is deelname in de RACE-KIDS Academy rijdersgroep mogelijk. We blijven onze mogelijkheden en jullie ambitie afstemmen. Realistisch en objectief.

Samen ontdekken we de kansen en mogelijkheden en als er een semiprofessionele ambitie is, kunnen we daarin ondersteunen met gerichte trainingen op de grotere circuits. Zo helpen we vanuit de breedtesport basis opleiding tot in de aanvangsperiode van een professioneel in spé. Daarin zijn we uniek. Je kind kan dus vele jaren over onze kennis en mogelijkheden blijven beschikken. Lees meer over de Academy op hun eigen pagina.

Meld je aanMeer informatie

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl