Motorrijden bij RACE-KIDS

Opstapper

Kinderen mogen vijf keer deelnemen als ‘opstapper’ en zo ervaren hoe leuk en spannend zelf motorrijden is. Wij verzorgen alles wat die dag nodig is om deel te nemen. Op een Rookies sportevenement rijden de opstappers 4 sessies van 10 minuten.

Er is altijd begeleiding van een ervaren trainer zodat de dag veilig verloopt voor alle deelnemers en toeschouwers. Aanmelden voor de evenementen kan vanaf 7 jaar of ouder en met een minimum lengte van 120 cm. De data kiezen en je kind aanmelden kan via de agenda pagina.

Meer informatie

Lid worden en leren racen bij de Rookies

In de eerste 5 evenementen mag je de keuze maken of motorsporten eens per maand, of wellicht vaker, op de gezinsagenda komt te staan. Vanaf de 6e keer is lid worden de route die leidt tot de vele voordelen die de organisatie RACE-KIDS kan aanbieden in jullie vervolgtraject. Op een Rookies sportevenement rijden de beginners 5 sessies van 10 minuten.

RACE-KIDS Rookies beschikt over diverse locaties, trainers en instructeurs. Maar ook over ruim 45 motoren, waaronder 30 pocketbikes, 10 lichte schakelmotoren en 5 pre-moto3 / SSP300 motoren die geschikt zijn voor het rijden op het grote circuit. We bieden ook voordelige en hoogwaardige race-outfit met interessante aankoop en omruilopties zodat de veiligheid van de rijder meegroeit en in balans blijft met de snelheid en risico’s.

Onze focus blijft gericht op het zorgeloos, veilig en in een gemoedelijke sfeer sporten en genieten van het motorrijden. Sportief rijden en leren samen racen vormt de basis van de opleiding. We monitoren de ontwikkelingen per rijder. Deze fase zien wij nog als breedtesport maar wel met meer uitdagingen.

Aanmelden voor een evenement kan via de agenda.

Meer informatie

Academy

Tijdens deelname bij de Rookies leren we elkaar kennen. In die periode is er ruim tijd om te bepalen of de rijder ambitieus is en aanleg voor racen heeft. Maar ook of het gezin toe is aan een volgende stap en een nieuwe uitdaging.

Dankzij diverse beoordelingen met objectieve criteria is een stappenplan en routeplanning in te vullen.  Zo leren we samen de kansen te ontdekken en kan vroegtijdig en advies gegeven worden of een professionele stap op termijn tot de mogelijkheden gaat behoren. We scouten bewust en realistisch. Wat er in zit halen we eruit.

De  Academy draait een eigen programma en agenda en wordt ingevuld met de hele range aan motoren voor op het kleine én het grote circuit. Voor deelname in de Academy worden rijders uitgenodigd. Je kunt altijd een gesprek aanvragen om jullie vervolgtraject te bespreken en te informeren onder welke voorwaarden een dag meedraaien in de Academy rijdersgroep mogelijk is.

Meer informatie