Ontwikkeling in niveau-groepen

1. Oriëntatie (opstap/beginner)

Als je aanvangt als ‘opstapper’ is het doel vooral ontdekken of motorrijden leuk genoeg is en betaalbaar om het als sport te blijven doen. In deze fase kan je besluiten of je vaker wilt sporten op de motor. Er zijn ervaren begeleiders op de beginnersgroep die toezicht houden op de veiligheid en advies kunnen geven of er sprake is van aanleg voor deze sport. Als ouder help je mee aanwijzingen geven aan de rijders in de groep, de trainer legt uit hoe. Basisvaardigheden van het motorrijden komen in deze fase voornamelijk aan bod.

Referenties Inschrijfproces Meld je aan

2. Rijvaardigheden uitbreiden (beginner/geoefend)

Nadat je lid bent geworden gaan we in meer detail met je aan de slag op basis van alle leerthema’s die we omschreven en gedocumenteerd hebben. Er is geen deelname verplichting. Je mag deelnemen als het in de gezinsagenda uitkomt. Het advies is wel minstens een keer per maand.

Omdat we elke sportdag meerdere niveaugroepen indelen kan je met je eigen verbeterpunten aan de slag en word je daarbij persoonlijk en gericht ondersteund door de instructeur. Ook kunnen rijders van elkaar leren en afkijken. Om op deze wijze te leren trainen is geduld en vriendschap wel een voorwaarde. Dat stimuleren we door in groepsverband na elke trainingssessie de nabespreking te doen. Bewust vrienden maken waarmee je leert trainen vormt de basis voor het aanleren van racevaardigheden. En die heb je echt nodig als je prijzen wilt winnen. Een eigen motor is nog niet vereist, maar oriënteer je daar al wel op tijdens deze fase. We kunnen je wellicht een tip aanreiken. Denk eens aan elektrisch aangedreven motoren.

Meld je aan Beginners info

3. Race vaardigheden aanleren / Academy periode (geoefende en competitie rijders)

Als je de meeste vaardigheden ‘onder de knie hebt’, je stabiel en voorspelbaar kunt rijden kan je de strijd aangaan met je racemaatjes. We leren je in deze fase close racing, inhalen, uitremmen, verdedigend en aanvallend rijden. Ook met racemaatjes. Deze vaardigheden maken je ambities om aan (inter-)nationale competities deel te nemen kansrijker. Deze fase verwacht van jou een extra sportieve inzet en betrokkenheid. Je gaat nu meer als ‘vaste trainingsgroep’ samen oefenen. Dat kan je namelijk niet alleen leren, races rijden en winnen moet je ook oefenen. Vooral de ervaren instructeurs krijgen een nauwere band met de Academy deelnemers.

Ze praten over hoe je elkaar beter kunt maken. Dit is ook de doorgroei als je zelf instructeur wilt worden. We maken gebruik van voor- en nabeschouwingen als onderdeel van het lesprogramma PITSS. In dit Academy vervolgtraject wordt er met regelmaat gesproken over een langere termijnvisie, waaronder je eigen ambities. Meer over de Academy mogelijkheden op deze pagina. pagina.

Meld je aanAcademy info

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl