Motorrijden bij RACE-KIDS

Opstappen en zelf ervaren

Je kind vangt aan als ‘opstapper’. Daarvoor is er een opstap-beginnersgroep in de planning opgenomen. Daarin rijden meer kinderen mee die voor het eerst rijden of nog maar net aangevangen zijn. Van gelijk niveau dus. Veiligheid voorop!
Je kind zal in zijn 1e dag zelfstandig leren rijden. Een rij-sessie duurt circa 10 minuten, na 4 tot 5 sessies op de sportdag zijn de jonge kinderen wel ‘op’.  Dan worden ze moe en is de kans op vallen aanzienlijk groter. Er zijn ervaren begeleiders op de beginnersgroep die toezicht houden. Als ouder help je actief mee en assisteer je de begeleiders. Dat is super leuk om te doen.

Wij verzorgen op die sportdagen alles wat nodig is om als opstapper voor het eerst te kunnen nemen. Dat doen we tegen aantrekkelijke prijzen. We hanteren de leeftijd vanaf 7 jaar omdat die kinderen al hebben geleerd wat spelen (sporten) in groepsverband inhoud. Dat kennen ze van school. Ook kunnen ze al beter begrijpen als ze aanwijzingen krijgen van de begeleiders. Jongere kinderen zijn nog teveel in zichzelf gekeerd, die zijn veelal nog te onberekenbaar in (groeps)gedrag. En juist in de motorsport kan dat de veiligheid in de groep nadelig beïnvloeden. Aanmelden voor de opstapdagen doe je via het menu Agenda.
Deelnemers die groter zijn dan 165cm en zwaarder dan 50 kilo, kunnen wellicht ook deelnemen. Neem in dat geval contact met ons op, maar lees eerst de mogelijkheden op de RACE-KIDS Senior pagina

Referenties Nieuwkomer info Meld je aan

Beter leren rijden bij de Rookies

In de eerste keren dat jullie deelnemen is te beoordelen of motorrijden eens per maand in de gezinskalender opgenomen kan worden. Of jullie het leuk genoeg vinden om het een jaar of langer als sport samen te beoefenen. Je kunt dan meedoen in de RACE-KIDS Rookies groep. Daar is geen verplichting in hoe vaak de rijder deelneemt. Ons advies is eens per twee tot drie weken. Vaker mag altijd.

Eigen motor is niet vereist, wel een race-outfit van hoge kwaliteit. Die kun je aankopen bij RACE-KIDS. Op ons verzoek zijn er hoogwaardige kwaliteit race-pakken voor kinderen met een lichaamslengte tussen de 120 en 170 centimeter. Voor en met RACE-KIDS heeft MACNA een kinderlijn ontworpen en geproduceerd. Koop je outfit bij RACE-KIDS, dan wordt het je eigendom en neem je dat mee naar huis. Die kan je dus naar eigen behoefte dragen. Je kind heeft zo dus ook een veilige (race-)outfit om bij jouw achter op de straatmotor mee te rijden! Wat uniek is en scheelt in de portemonnee, is ons omruilsysteem. Je kunt een nieuwe aangeschaft MACNA rae-overall waar het kind is uitgegroeid inruilen op een MACNA in een grotere maat. Je kind kan zo een paar jaar meegroeien zonder thuis de kast vol te moeten hangen met te kleine overalls. De prijzen zijn gunstig voor aankoop en inruil. En je kind blijft comfortabel en veilig kunnen motorrijden.
Check onze prijzen, wordt Rookies lid en meldt je kind direct aan voor deelname aan een volgende sportdag via het menu Agenda.

Meld je aanMeer informatie

Motorisch ontwikkelen

Nadat Tobias Dogger ook verknocht raakte aan het motorsporten bij RACE-KIDS, wilde vader Ferry Dogger zijn ervaring als sportleraar ook inzetten bij RACE-KIDS. Hij koos ervoor om Motorisch Remedial Teaching te introduceren bij onze coureurs. Daarmee kan Ferry, inspirerend en vakkundig als hij is, vooral spelenderwijs kinderen leren zich te verbeteren in ‘bewegen’. Juist voor de leeftijd van 9 tot 14 jaar moet bewegen spelenderwijs en leuk zijn. Na wat try-outs bleken bepaalde aspecten heel nuttig te zijn voor de motorsporter. Denk aan coördinatie, (snel)kracht en snelheid van bewegen. Ferry bedacht vanuit zijn 20 jarige ervaring specifieke speloefeningen met de focus op balanceren, vallen, rollen, duikelen, draaien maar ook springen, rennen, reageren en anticiperen. Op een groot aantal RACE-KIDS dagen brengt Ferry zijn sportmaterialen mee en kan hij meerdere rijders in hun ‘motorsport-pauzes’ laten genieten en leren wat ‘anders bewegen’ nu betekend. Hoe ze hun ‘motorische bewegingen’ verder kunnen ontwikkelen. Dat ook thuis kunnen herhalen en zo verder kunnen oefenen.

Ferry Dogger is beroepsmatig sport (tennis) leraar en vader van 2 (jonge) jongens. Naast de benodigde licenties voor lesgeven, beschikt hij, na ruim 20 jaar ervaring, over vele certificaten, ook op het gebied van sportieve motorische ontwikkeling. Bekijk de film en krijg een 1e indruk! Film Motorisch Ontwikkelen

Na de Rookies door in de Academy

Tijdens deelname bij de Rookies leert je kind nieuwe vaardigheden. De trainers en instructeurs krijgen een sportieve band met de kinderen, waardoor ze elkaar beter leren kennen en begrijpen. Er is een leerprogramma voor handen die voor elke rijder persoonlijk is, waarin ontwikkelingen worden gerapporteerd en gearchiveerd. Al tijdens de Rookies, maar zeker in het Academy vervolgtraject wordt er met regelmaat gesproken over een langere termijn visie. Afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden kan je kind deel nemen aan de RACE-KIDS Academy activiteiten. We blijven onze mogelijkheden en jullie ambitie afstemmen. Realistisch en objectief.

Samen ontdekken we de kansen en mogelijkheden en als er een semiprofessionele ambitie is, kunnen we daarin richting meegeven. Ook met gerichte trainingen op de grotere circuits met motoren vanaf 17″ wielformaat. Vanuit een brede basis opleiding als breedtesporter ondersteunen we de ontwikkeling naar semi-professioneel racer. Daarin zijn we uniek. Je kind kan dus vele jaren over onze kennis en mogelijkheden blijven beschikken. Lees meer over de Academy op deze pagina.

Meld je aanMeer informatie

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl