Deelnemen als lid

Als in de opstapfase blijkt dat motorsporten jullie ‘ding’ is, stroomt je kind door naar de beginnersgroep (groep B). In deze groep neem je deel in een leren uitrusting. Er worden op een Rookies sportevenement 5 sessies van 10 minuten gereden. Dit is ook het moment waarop lidmaatschap en een aanschaf van een outfit pakket aan bod komen.

De RACE-KIDS Rookies divisie biedt leden een sportieve en veilige omgeving met daarin veel ruimte voor sportontwikkeling. Kinderen verleggen graag hun grenzen, dat stimuleren we juist ook, maar wel veilig en sportief. Ruimte voor het ontdekken van de grenzen, het mogen uitproberen met vallen en opstaan. In het gehele opleidingstraject is dat de basis van onze werkwijze. Van Rookie via Academy tot Pro aan toe. We creëren graag het klimaat waarin rijders in prestaties kunnen groeien en zich als persoonlijkheid karaktervol ontwikkelen. Als zelfstandige coureur wil je misschien deelnemen aan onze evenementen. We moedigen ‘vrij rijden’ zonder groepsbegeleiding niet aan. Bij in achtneming van onze spelregels is een samenwerking voor langere termijn zeker bespreekbaar. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Ons leerprogramma is voor elke rijder individueel toepasbaar. Het hele jaar door. Het is als maatwerk, maar dan zonder de kosten die privé lessen met zich meebrengen. Een uniek concept waarmee ieder kind zijn top kan bereiken. Met ruim 10 jaar race ervaring en begeleiders die zelf ervaring hebben op NK, EK en WK niveau heeft de organisatie RACE-KIDS heel veel facetten van de racesport in kaart weten te brengen en kunnen uitwerken tot diverse leerprogramma’s. Om tot een veilige en sportieve motorrijder te ontwikkelen hanteren we voor rijders op de pocketbike 23 verschillende thema’s met elk 3 progressie fasen.

Het leerplan als basis voor een duurzaam leertraject

In de beginnersgroep (B) wordt het leerplan als basis van het opleidingsprogramma geïntroduceerd. Met een gepersonaliseerde versie is het een fantastisch hulpmiddel om de ontwikkeling en progressie te registreren. Door het gebruik ervan ontstaat er veel onderling begrip en respect tussen rijder en ouder. Het leerplan én de beoordelingsformulieren zijn belangrijke onderdelen en vormen samen de pijler racevaardigheden aanleren en is onderdeel van het totale opleidingspakket dat RACE-KIDS ontwikkeld heeft.

Kinderen leren beter en sneller in een groep waarin ze plezier hebben, en ruimte krijgen voor avonturieren en zelfontplooiing. We hanteren daarom het ‘na-aap’ principe. Alle rijders worden in overzichtelijke groepen en op gelijkwaardig niveau ingedeeld. Zo kunnen ze veilig samen rijden en vaardigheden afkijken. Een ‘voorrijder’ of instructeur is samen met de trainer in staat om elk thema en aspect toe te lichten of te tonen. Het is een bewezen lesmethode en het heeft al meerdere rijders op EK en WK niveau gebracht.

Met eigen lesmateriaal, waaronder ruim 45 RACE-KIDS motoren, en veel trainingslocaties zorgen wij voor een prettige, veilige en leerzame sportomgeving in jullie regio. De sfeer is gemoedelijk, saamhorig en kindvriendelijk.

meer informatie

naar agenda