Algemene info

Toelichting op de mogelijkheden

1e keer deelname: ‘opstappen’
Voor de eerste keer meedoen en ervaren of motorrijden iets is dat je leuk vindt. Outfit, motor en begeleider worden allemaal verzorgd. Ook als ouder krijg je een rol en zal de trainer je betrekken bij de sport. Er worden 5 sessies gereden van 10-12 minuten. Na 4 keer deelnemen als opstapper kan je lid worden om vaker mee te kunnen doen! Lees hieronder wat voor uw kind van toepassing is. inschrijven om als opstapper deel te nemen.

Jeugd < 12 jaar
Kinderen tot 12 jaar starten in de opstap/beginnersgroep en rijden op een compact formaat motor zonder versnellingen: de pocketbike. Indien het kind boven de X cm groot is, kan eventueel overwogen worden een schakelmotor uit te proberen, maar wij raden de pocketbike aan voor een eerste kennismaking. Er wordt in 4 sportdagen een basispakket aan vaardigheden aangeleerd. De trainer heeft de focus op veiligheid en plezierbeleving. Na de 4e sportdag besluit je of je lid wordt en doorgaat met sporten bij RACE-KIDS. Op de sportdag worden 5 sessies gereden (4 als de rijder te vermoeid wordt). Een sessie duurt circa 10-12 minuten. Meer specifieke info over je 1e keer inschrijven en de service die we bieden lees je op deze pagina inschrijven.

Jeugd > 12 jaar
Zodra kinderen iets ouder worden, beleven zij sport anders. We houden er rekening mee dat ze anders uitgedaagd willen worden. Afhankelijk van interesse, motivatie en lef starten deze rijders ook op een pocketbike of soms ook direct op een schakelmotor. Indien het kind boven de X cm is en minstens 12 jaar, raden we aan om het kind aan te melden voor de schakelmotor. Bij twijfel kunnen we samen bepalen welke optie het wordt tijdens een telefoongesprek vooraf. Op de dag focust de trainer op veiligheidsbeleving, plezier en groepsvorming. Op de sportdag worden 5 sessies gereden (4 als de rijder te vermoeid wordt). Een sessie duurt circa 10-12 minuten. Meer specifieke info over je 1e keer inschrijven en de service die we bieden lees je op deze pagina inschrijven.

Jong volwassenen >16 jaar
Als bij jou, als jongvolwassenen, de interesse voor het motorrijden aanwezig is, kan ook jij meedoen aan een RACE-KIDS dag. In dit geval begint de jongvolwassene op een lichte schakelmotor. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden. Op een 1e sportdag worden er instructies gegeven door een trainer, waarna indien mogelijk doorgestroomd kan worden naar een snellere groep met instructeurs op de baan. Op de sportdag worden 5 sessies gereden (4 als de rijder te vermoeid wordt). Een sessie duurt circa 10-12 minuten. Voor interesse, lees meer op de RACE-FUN pagina. Meer specifieke info over je 1e keer inschrijven en de service die we bieden lees je op deze pagina inschrijven.

Vrouwen en Mannen
Vrouwen (ook moeders) brengen we bij voorkeur onder in een eigen groep met daarop de begeleiding van ervaren vrouwelijke instructeurs. Mannen delen we bij de ervaren jeugdrijders in de groep in. Die hebben beiden nu eenmaal een andere sportbeleving dan meisjes en vrouwen. Volwassen deelnemers organiseren hun eigen outfit. Lukt dat niet, neem contact met ons op, misschien kunnen helpen iets te regelen. Ook voor een volwassen rijder geldt dat je wordt ingedeeld in een groep die past bij je niveau. Je mag 4 sportdagen uitproberen of onze organisatie meerwaarde voor je biedt. Daarna kan je blijven deelnemen als lid. Volwassen rijders met voldoende ervaring en moed kunnen ook deelnemen op dagen die we inplannen op het ‘grote’ circuit. We kunnen daar ook onze instructeurs inplannen om jouw te begeleiden. De kosten bepalen we na overleg. Neem in dat geval contact met ons op. Lees meer op de RACE-FUN pagina. Meer specifieke info over je 1e keer inschrijven en de service die we bieden lees je op deze pagina inschrijven.

Beschikbare Motoren
Onze huur motoren zijn in 2023: de brandstof en elektrische pocketbikes (automatische versnelling) voor de kids
Schakelmotoren:  Honda NSF-100 voor de tieners en de KTM 125, Yamaha 125 of Yamaha 300 supersport motoren voor rijders die daarvoor geschikt geacht worden (obv kracht/lengte en ervaring)

Circuit variaties
We rijden met opstappers op de kleine motoren (pocketbike / NSF) in diverse regio’s op parcoursen die we zelf uitzetten op verharde (asfalt) ondergrond, alsook op uitgelegde banen zoals het Junior Track in Assen. In de winter rijden we met pocketbikes op kartbanen, zoals Van der Ende Racing Inn Poeldijk. Met de schakelmotoren zullen we vooral op het Junior Track in Assen te vinden zijn en ook alleen in het buitenseizoen. We geven per sportdag aan voor welke motoren het parcours geschikt is.

Motoren die meer vermogen hebben, vanaf 25 PK, rijden we voornamelijk op grote circuits zoals ASSEN-TT, Zandvoort (F1), Mettet (België), Ecuyers (Frankrijk, Calstres, Dijon). Op de grote circuits zijn we niet zelf de organisator, op de kleinere circuits/parcoursen wel.

Binnen en Buitenseizoen
Met de pocketbike motoren rijden we het hele jaar door, zowel op circuits buiten en vanaf oktober tot april ook op indoor kartbanen, binnen dus. Met de schakelmotoren rijden we uitsluitend buiten, onder de open hemel. Voordeel daarvan is mooi weer, zon, minder geluidsoverlast, mogelijkheid tot diverse categorie motoren. Nadeel van het buiten rijden is echter wel de invloed van het weer. Droog rijden met lekker veel grip stellen veel rijders op prijs. Een afkoelend regen buitje iets minder.

Lid worden
Lid worden betekent naast een jaarlijks contributie ook dat je over een eigen outfit pakket gaat beschikken. Een eigen motor hoeft nog niet. Een veilige race-outfit kan je aankopen bij RACE-KIDS. Omdat we gebruikte leren overalls vaak weer kunnen inruilen blijft tijdens de groeicurve van je kind motorrijden toch veilig én voordelig. Informeer naar de mogelijkheden van een complete outfit kunnen aankopen. Neem contact met ons op!

Technische service
Met een eigen motor kan je als lid deelnemen bij RACE-KIDS. Voorwaarde is dat je motor veilig, betrouwbaar en niet teveel lawaai maakt en vooral geen gevaar op levert door verkeerd gebruik of vanwege een slechte staat. Als de vermogens ook veelal overeenkomen met de RACE-KIDS motoren, blijven de opstap- en beginnersgroepen veilig voor alle deelnemers.
Mocht je hulp nodig hebben bij de afstelling conform RACE-KIDS richtlijnen, dan kunnen wij je doorverwijzen naar een onafhankelijke technicus. Die kan eventueel ook helpen bij service en onderhoudswerkzaamheden (tegen betaling uiteraard).

Deelname voorwaarden
Klik op de link hierboven en je opent de RACE-KIDS deelnamevoorwaarden (3 pagina’s A4 in pdf bestandsformaat).