Opstappen en leren motorrijden

Vanaf 7 jaar mag je kind deelnemen en zelf de compacte kindvriendelijke motor zelf besturen. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen eventueel op een kleine schakelmotor opstappen. Is de deelnemer langer dan 165 cm of zwaarder dan 50 kilo, bieden we ook mogelijkheden. Neem telefonisch contact op nadat je de RACE-KIDS senior pagina hebt gelezen.

De opstapprijs

Deelnamekosten* staan vermeld op de pagina prijzen. Vanaf € 90,= All-in* neemt je kind deel in een leren race-overall op onze standaard lesmotoren. *All-in betekent inclusief:

 • Gebruik leren race-overall, integraalhelm en handschoenen
  (breng thermo ondergoed mee voor extra draag comfort)
 • Inzet van het begeleidingsteam
 • Huur 2takt motor met automatische versnelling (zie afbeelding)
 • € 90,= wordt € 150,=, bij huur van een lichte en compacte schakelmotor
 • Bijdrage in kosten voor huur sport locatie
 • Minimaal vier rij-sessies van circa 10 minuten elk

Meld je aan

Bij het inschrijven via de agenda pagina vragen wij de 1e keer (als je gegevens dus nog niet bij ons bekend zijn) om extra informatie te verstrekken die nodig is voor de planning van de motoren, outfit en indeling in de rijdersgroepen.

Je ontvangt automatisch op het ingevoerde e-mailadres een bevestiging van de invoer van alle gegevens. Controleer die gegevens zelf ook. Wij verwerken de aanmelding en reserveren alle materialen voor de opgegeven dag. Lukt dat niet, dan melden we dat. In de week van de sportdag ontvang je een SMS of WhatsApp bericht met de details van de sportdag waarvoor je aangemeld hebt. Meedoen in eigen outfit is mogelijk, geef het dan bij het aanmelden door. Minder kosten zijn in dat geval niet van toepassing! Deelnemen met een eigen motor is als opstapper NIET mogelijk.

Betaling

Nadat is ingeschreven, graag vooruit via bank betalen op rekening IBAN:  NL09 RABO 0180 4409 42. Dit staat ook vermeld in de bevestigingsmail en op onze contactpagina. Geef de roepnaam van de deelnemer en de sportdatum aan bij de boeking.
Op locatie kan je betalen via mobiel bankieren en bij uitzondering contant (gepast). Pinnen is niet mogelijk. Annuleren kan kosteloos tot 3 dagen voor de sportdag, daarna worden 20 euro kosten in rekening gebracht.

De eerste keer

In het kort; wat kun je verwachten op de 1e deelname dag en in welke volgorde normaliter:

 1. Aanmelden bij de RACE-KIDS official (waar je ook je motor en outfit toegewezen krijgt)
 2. De beschermende kleding aantrekken
 3. Uitleg over het gebruik van de motor en het parcours
 4. Kind gaat 1e sessie motorrijden (ouder/begeleider loopt mee)
 5. Kind rijdt de 2e, 3e en 4e sessie (ouder assisteert de kinderen op aanwijzing van de trainer)
 6. Kind en ouder volgen de besprekingen van de begeleider(s) direct na de sessies
 7. Afronden opstapdag (outfit inleveren, motor naar de truck brengen, en afsluitend gesprek en aardigheid voor het kind)

Schrijf nu in voor een evenement naar keuze vermeld in de RACE-KIDS agenda.

* deelnamekosten zijn exclusief schade: met schade wordt bedoeld onderdelen die door een serieuze crash (af)breken of onbruikbaar vervormen. Het komt weinig voor, en betreft dan vaak een onderdeel van 10-20 euro. We hanteren een maximum bedrag. Die staat in onze voorwaarden vermeld (verwerkt in de aanmelding).

Meld je aan

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl