Betrokken begeleiders

Begeleidingsteam

Het RACE-KIDS begeleidingsteam beschikt over meerdere instructeurs en trainers. Sommige instructeurs en trainers zijn jong, lopen stage (zijn in opleiding), maar de vaste kerngroep is ervaren en gecertificeerd. Alle begeleiders werken op een kindvriendelijke en passievolle wijze. RACE-KIDS is trots dat ze in ons team het opleidingstraject handen en voeten geven. Ze spelen ook een belangrijke rol in de aanwas en ontwikkeling van breedtesport en instroom in de (inter-)nationale competities. Het zijn ware sportambassadeurs die per jaar honderden kinderen en volwassenen op een positieve wijze kennis laten maken met sportief motorrijden en op het circuit racen.

de Trainers 

Onderdeel van het vaste begeleidingsteam zijn Peter Verschoor en Henk Schotman (in de foto van links naar rechts). Beiden zijn NOC*NSF gekwalificeerde trainers (door de sportbond KNMV, Motor Trainer genoemd). Ze volgen de nodige aanvullende opleidingen op sociaal, pedagogisch en sportief vlak. Vanuit hun passie voor motorracen toen ze jong waren, voelen ze zich nog steeds nauw betrokken bij wegrace motorsport. In samenwerking met o.a. de KNMV en DordtSport werven ze actief nieuwe motorrijders en zijn ze betrokken bij de doorontwikkeling en uitrol van een structureel les en certificeringsprogramma voor rijders en vrijwilligers. Met het lesprogramma en de uitgewerkte oefeningen brengen de instructeurs de expertise over aan de nieuwe generatie sporters, jong en oud(er). Als hoofdactiviteit zorgen de trainers voor een sportdag die veilig, respectvol en plezierig verloopt. De trainer gebruikt in het proces van groepsontwikkeling diverse hulpmiddelen waarbij rijderscoaches en de PITSS applicatie een belangrijke basis vormen.

de Instructeurs

Cindy Schotman, Mandy Schotman, Robert Schotman en Birgit Scheffer (in de foto van links naar rechts) behoren tot de vaste groep zeer ervaren instructeurs. Ze worden gewaardeerd bij de RACE-KIDS achterban vanwege hun sportieve en pedagogische vaardigheden. Positief coachen is hun werkwijze. De nadruk ligt op (kind)vriendelijk en geduldig tips blijven verstrekken, voorrijden en voordoen zodat elke rijder in een eigen tempo zijn eigen progressie kan  boeken en veel plezier beleefd. Ook het emotionele traject krijgt aandacht, mede daarom zijn we zo blij met onze ‘snelle vrouwelijke instructeurs! Veel rijders die inmiddels zijn doorgegroeid naar competities komen regelmatig helpen als instructeur of worden daartoe structureel opgeleid.

Al onze instructeurs begrijpen natuurlijk wat nodig is om een sportieve en veilige motorrijder te worden. Ze rijden op de motor zelf mee in de rijdersgroepen en tonen het goede voorbeeld. Na elke trainingssessie geven ze praktische tips die toepasbaar zijn in de opvolgende sessies. De instructeurs dagen de rijders uit om hun grens veilig te verleggen.  Elke deelnemer boekt vooruitgang in het tempo dat goed voelt. Dat geldt ook voor het niveau dat bereikt zal worden. Motorrijden is spannend maar vooral een sensationele belevenis! Onze instructeurs zijn sportambassadeurs met sportief gedrag en veel skills!

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl