RACE-KIDS Junior-E achtergrond info

Deelnamemogelijkheden en voorwaarden in de JMR racecompetitie van de sportbond KNMV

Voorwaarden

Voor deelname aan het NK Junior Moto Racing dient een rijder over een KNMV Startlicentie Junior Racing te beschikken (circa 100 euro/ voor het hele seizoen 2024). Vraag het nu aan:

Startlicentie aanvragen

De aanvraag doe je via bovenstaande link.
Na de aanvraag zal de KNMV controleren of je de RACEcursus hebt doorlopen. Dat is verplicht bij een eerste aanvraag. Bij een ‘verlenging / aanvraag volgende raceseizoen’ is de RACEcursus deelname niet meer verplicht. Wel dien je op de hoogte te zijn van de actuele (dat seizoen geldende) reglementen en spelregels.
In de RACEcrusus wordt je praktisch en theoretisch voorgelicht over zaken die te maken hebben met deelname aan een RACEdag. De verzekeraar die de KNMV activiteiten op aansprakelijkheid aan derden (WA verzekering zeg maar) verzekerd, eist dat deelnemers kennis hebben van het race reglement en daarop zowel praktisch als theoretisch worden getoetst.
Je doorloopt bij RACE-KIDS die RACEcursus. Gediplomeerde trainers bij RACE-KIDS verzorgen dat. Voor iedereen die wil racen geldt dat je het praktijk gedeelte van de racedagen voldoet tijdens de RACE-KIDS sportdagen. De theorie neem je thuis (met je ouders) samen door en je beantwoord de vragen over de theorie. Je vult de vragenlijst in. Die ingevulde lijst stuur je via email op aan Peter Verschoor, trainer bij RACE-KIDS, via emailadres: leerplan@race-kids.nl. Zowel de theorie als vragenlijst daarover kan je downloaden via onderstaande rode toetsen.
Peter beoordeelt je antwoorden en geeft aan als er vragen anders beantwoord hadden kunnen worden.
Henk Schotman beoordeelt je praktische vaardigheden en bericht de sportafdeling van de KNMV zodra je ‘geslaagd’ bent voor de RACEcursus. Je licentie wordt dan goedgekeurd. Je merkt dat doordat je in de licence2Race App je naam ziet en je kunt aanmelden voor de diverse sportdagen die de KNMV faciliteert. Let op dat je op tijd inschrijft voor een KNMV sportdag, meestal stopt de inschrijfmogelijkheid op de woensdag voor het sportweekeinde. Inschrijven en betalen doe je via de licence2Race app.
Dagen bij RACE-KIDS betaal je uiteraard via/aan RACE-KIDS. Als je materiaal huurt of faciliteiten die RACE-KIDS aanbiedt benut betaal je daar apart voor aan RACE-KIDS. Je wordt daarvan vooraf op de hoogte gesteld uiteraard.
Deelname met de KNMV startlicentie geeft je inschrijfmogelijkheden voor de Junior Moto Racing dagen, het KNMV motor zomerkamp en de vrije trainingsdagen op het Assen Junior Track.

RaceCursus theorie

Cursus vragenlijst

Competitie motor
De motor die toegestaan wordt in de Junior-E klasse is de ArianeMoto model K2Re. De elektrische krachtbron is 6.5Kw sterk. Tussentijds opladen met de meegeleverde lader is mogelijk. De K2Re motor in doos kan je kopen vanaf 3.690 euro excl btw. (raceklaar gemonteerd kost die 4.065 excl. btw). De K2Re racemotor kenmerkt zich met eigenschappen als : geringe onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, geen benzine of olie, geen uitlaatgassen en uitlaatgeluid. Alle motoren worden gelijkwaardig uit productie aangeleverd met allen hetzelfde vermogen. Software matig kan de krachtbron worden aangepast zodat er minder vermogen wordt afgegeven aan de motor, het achterwiel. Voor jonge kinderen minder vermogen instellen is verstandig. Eenvoudig kan dat weer worden verhoogd zonder de noodzaak van een techneut. Er hoeft niets mechanisch worden aangepast. Er is zeer budget vriendelijk mee te racen gedurende heel veel jaren. Zomers buiten, ’s winters indoor! Een zeer waardevolle investering in een nagenoeg elke week te beoefenen vorm van motorsport. En in het logistieke traject geen vervelende geuren in de auto, wel zo gezond en prettig! Heb je interesses in de aankoop van de racemotor of wil je deelnemen in de RACE-KIDS Junior-E klasse, neem dan contact op met Henk Schotman , tel/app # +31(0)647-250810

De kosten voor deelname aan een racedag op een rijtje

De licentie (startlicentie is tevens je aansprakelijkheidsverzekering) à circa 95 euro/jaar (te betalen bij aanvraag bij de KNMV)
De inschrijving voor deelname aan de Junior-E competitie per racedag à circa 95 euro/dag (te betalen bij aanmelden via de KNMV Licence2Race App)
RACEcursus voor RACE-KIDS deelnemers die ook op de trainingsdagen deelnemen geen extra kosten.
RACEcursus voor niet RACE-KIDS leden, 80 euro.
RACE-KIDS transponderhuur benodigd voor de tijdwaarneming à 10 euro/dag (te voldoen aan RACE-KIDS)
De kosten voor gebruik van de K2Re ArianeMotor is 85 euro/dag (te betalen aan RACE-KIDS, de huurkosten zijn exclusief schade herstelkosten)

Racedag organisatie en transponder

Motorsportbond KNMV is de houder van de competitie Junior Moto Racing.
De KNMV werkt samen met de MotorClubAssen (MCA) om alle faciliteiten te kunnen bieden.

Aanmelden, inschrijven en betalen met gebruik van de Licence2Race app.
Lees hier alle info hoe je gebruik kunt maken van de App en kunt inschrijven en betalen.
Licence2Race info