Investeren in sport

Al een motor kopen?! Kom een aantal dagen motorrijden. Ervaar de ins en outs van motorsport. Informeer over de trainingsmogelijkheden in groepsverband. Besef dat in je eentje rijden en oefenen, zeker voor een kind, snel saai wordt. Motorsport is een teamsport. En om daarin te ontwikkelen heb je een variatie aan circuits, andere rijders en begeleiders nodig. Met een goed team zal je kind veel sneller de racevaardigheden aanleren.  In ‘onze droom’ blijven jullie voor eeuwig motorrijden. In dat beeld past ook de ouder die geduldig is met zijn kind, zoals je dat bent met zijn trajecten in het reguliere onderwijs. Niemand kan precies uittekenen hoe 6 jaar sport er uit gaat zien voor jullie. Bij RACE-KIDS zal elk kind zich structureel in sportief en sociaal opzicht kunnen blijven ontwikkelen.

Wegrace als sport beoefenen is vooral een ’termijn dingetje’ ! Besluit niet te impulsief. Benut de opstap dagen bij RACE-KIDS. Als lid krijg je nog tijd genoeg voor oriëntatie en ‘paddock weetjes’.

Inzetten op duurzaam breedtesporten, daar is ons sportieve aanbod op ingericht. Vanuit onze missie zal een koopvoorstel aan jou compleet zijn, met inhoudelijk:

  1. Een volle kalender met trainings- en race-dagen, circa 50 sportdagen gedurende 52 kalenderweken per jaar, elk jaar. Daarin altijd volop deelnemers in diverse niveau groepen, om je kind mee te laten ‘sparren en plezier beleven’
  2. Een team met ervaring in het begeleiden van opstappers,  beginners en geoefende racers (kampioenschapsrijders tot EK niveau)
  3. Instructeurs die met ervaring in NK/EK/WK competities, nieuwe rijders helpen ontwikkelen en doorgroeien naar hun eigen potentiële top
  4. Een structureel leerprogramma (PITSS) waarmee elke deelnemer zijn sportresultaten kan monitoren en zijn persoonlijke ambities leert omzetten in daden
  5. Verkoop van rijdersoutfit met inruilopties bij een groeiend postuur ( vanaf 120 centimeter tot 170 centimeter lichaamslengte)
  6. Verkoop en inruilopties van de ArianeMoto K2Re elektrisch aangedreven racemotor (minimoto / pocketbike formaat)
  7. Verkoop en inruilopties van de MIR racing GP12 en Promo-3 racemotoren (waarmee in de Spaanse competitie kan worden deelgenomen)

Wil je voor meerdere jaren sportief maar vooral veilig leren motorrijden op straat en op het circuit, jezelf blijven ontwikkelen, dan is RACE-KIDS een prima sportclub om dat bij waar te maken. Met gediplomeerde trainers en instructeurs met ruime ervaring (tot en met Red Bull MotoGP Rookies Cup en WSSP 300 niveau aan toe), ligt de focus vooral op een continue, stap voor stap ontwikkeling in vaardigheden, vriendschappen en teamvorming. Kom het uitproberen en ervaar jouw eigen progressie en sfeerbeleving.

De kleinste motoren: E-Pocketbike/Minimoto

Met het oog op Europese regelgeving en vooral het plezier voor jonge kinderen adviseren wij om te investeren in de toekomst. RACE-KIDS zet zelf de K2Re ArianeMoto elektrische pocketbike in (zie foto). De motor heeft een aantal unieke voordelen die ons erg aanspreken: Geen uitlaat geluid, minder trillingen voor de rijders (geen tinteling in de handen meer), motor door kind zelf te starten met drukknop. Deze voordelen vormen de top drie vanuit de jonge berijders. Voor de ouders is minder stank achter in de auto ook erg fijn. En er is veel minder onderhoud en vooral zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager dan met benzine aangedreven motoren. Dat vinden wij als organisator van sportdagen dan weer heel prettig. Door eigen gebruik van de K2Re motoren, bij opstap tot en met NK kampioenschappen, wordt onze ervaring verwerkt in een compleet en functioneel verkoopaanbod. Je kunt de motor voor een dag huren, door in te schrijven voor een sportdag. Zo kan je de motoren eerst uitproberen mocht je er eentje voor jezelf willen kopen.

De K2Re motor in doos kan je kopen vanaf 3.690 euro excl btw. (raceklaar gemonteerd kost die 4.065 excl. btw). Heb je interesses in de aankoop van de racemotor en of wil je deelnemen in de Junior-E klasse bij de KNMV dan neem je contact op met Henk Schotman , tel/app # +31(0)647-250810

Stapje verder, grotere en meer vermogen motoren

Met het oog op aansluiting met Europese topcoureurs hebben we goede contacten gelegd met MIR Racing in ZuidSpanje. Op hun advies importeren en verkopen we de MIR MiniGP12 (GP12 afgekort) en de Promo-3 racemotoren. De GP12 is een 12″inch wielmaat 20pk sterke 4-kleps benzine verbrandingsmotore met 5 versnellingen. De Promo-3 IS een Moto-3 formaat racemotoren met een 35 pk sterke 4-kleps benzine krachtbron met 6 versnellingen. De GP12 benut je bij voorkeur op het Junior Tack in Assen waarbij je de Promo-3 meeneemt op het grote TT-circuit in Assen. de GP12 is een fijne en voordelige motor om fun te maken met je vrienden groep op de grotere kartcircuits. De Promo-3 neem je het liefst mee als je ervaren jeugd bent op circuits in Noord-Frankrijk en Mettet bijvoorbeeld. Met een top van 185 km/uur ben je menig ssp600/sbk circuit rijder te snel af. De GP12 is er vanaf 4,000 euro en de Promo-3 vanaf 8,500 euro circuit klaar. Heb je interesses in de aankoop van een MIR racemotor, dan neem je contact op met Henk Schotman , tel/app # +31(0)647-250810

RACE-KIDS partners voor lichte categorie schakelmotor:

RACE-KIDS kan een rol spelen in bemiddeling tussen vraag en aanbod. Zoek je een NSF-100 of 125cc circuitmotor, laat het ons weten. Wij houden zoveel mogelijk bij wie waarop rijdt of juist is gestopt en mogelijk een motor of race-overall te koop heeft die voor jou geschikt is. Soms complete race uitrustingen. Onderaan deze pagina zijn enkele van onze sportieve partners vermeld waarbij je een Honda NSF-100 of KTM en Yamaha 125cc circuit motor kunt aankopen.

Dit zijn zoal gangbare ‘marktprijzen’

NSF100 (gewicht 85 kg / 8 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

KTM 125cc (gewicht 135 kg / 13 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

Yamaha125cc (gewicht 135 kg / 13 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

We adviseren op basis van persoonlijke ervaring onderstaande servicepartners (met ook de mogelijkheid tot levering van de motoren en onderdelen):

NSF 100 cc circuitmotor: Arie Molenaar motoren in IJsselstein.
KTM 125cc circuitmotor: VOSS motoren in OSS
Yamaha 125cc circuitmotor: via alle Yamaha merkdealers (info opvragen kan bij de R125/R3/R7 cup coördinator Bob Withag tel: +31629266795)

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl