Investeren in sport

Al een motor kopen?! Kom een aantal dagen motorrijden. Ervaar de ins en outs van motorsport. Informeer over de trainingsmogelijkheden, in groepsverband. Besef dat alleen rijden en oefenen, zeker voor een kind, snel saai wordt. Motorsport is een teamsport. En om daarin te ontwikkelen heb je een variatie aan circuits, andere rijders en begeleiders nodig. Met een goed team zal veel sneller de racevaardigheden aanleren. Ook oefenraces zijn daarvoor perfecte opties. Ongemerkt doorloop je best veel sportdagen voor je een coureur bent. Wegrace sport kan wel een ’termijn dingetje’ worden!! Besluit niet te impulsief, te snel alles te willen en kopen. Doe een bewuste sportieve investering als je gaat motorsporten. Bij aanvang gelijk voor een paar duizend euro materiaal kopen, en er na een jaar al achter komen dat het toch niet jullie ding was, is jammer. Benut dus die 4 opstap dagen bij RACE-KIDS. Als lid krijg je nog tijd genoeg voor oriëntatie en ‘paddock weetjes’.

In ‘onze droom’ blijven jullie voor eeuwig motorrijden. In dat beeld past ook de ouder die geduldig is met zijn kind, zoals je dat bent met zijn traject op school. Dat is geduld tonen. Soms moet je tegenslagen overwinnen dan weer verrassingen accepteren. Datzelfde geldt ook bij sport. Niemand kan precies uittekenen hoe 6 jaar sport er uit gaat zien voor jullie. Wel weten we antwoorden op de vragen: waar je samen met andere rijders kunt trainen, hoe frequent, hoe lang, op welke motoren. Maar ook wat er bijkomend voor nodig gaat zijn. Bij RACE-KIDS zal elk kind zich structureel in sportief en sociaal opzicht blijven ontwikkelen, net als het op de basisschool dat doet. Denk in termijnen van jaren, dan begrijp je onze visie en werkwijze maar ook ons aanbod, als je besluit materiaal aan te kopen.  We zien je graag geld ‘investeren’ in je kind, niet zozeer in de motor. Want het is de sport, alle sportclub activiteiten, die je kind sociaal en maatschappelijk vormen, niet de motor! Inzetten op duurzaam breedtesporten, daar is ons sportieve aanbod op ingericht. Vanuit onze missie zal een koopvoorstel aan jou compleet zijn, met inhoudelijk:

Een volle kalender met trainings- en race-dagen, circa 50 weken per jaar, elk jaar
Genoeg deelnemers in divers niveau groepen, rijders om mee te sparren en plezier te beleven
Een team met ervaring in het begeleiden van opstappers en beginners
Instructeurs die met WK ervaring rijders helpen ontwikkelen naar hun potentiele top
Een structureel leerprogramma (PITSS) waarmee elke deelnemer zijn sportambitie kan behalen
Verkoop van rijdersoutfit met inruilopties bij een groeiend postuur (voor kinderen vanaf 7 jaar)
Verkoop en inruilopties van elektrisch aangedreven motoren

Wil je lange termijn blijven motorsporten dan zijn wij zeker een goede partner, het onderzoeken waard. Zoek je iets 2e hands, laat het ons ook weten. We beschikking na 18 jaar motorsport en in vele jaren meer als 700 unieke deelnemers over best veel contacten. En soms weten wij dat er een motor of complete sportuitrusting beschikbaar komt. Doe er je voordeel mee.

De kleinste motoren: E-Pocketbike

Wij adviseren, met het oog op Europese regelgeving, om te investeren in elektrische aandrijvingen. Dat hebben wij gedaan en we gaan in 2023 ArianeMoto uit Spanje vertegenwoordigen. We starten met Accu aangedreven E-Pocketbikes (zie foto). Eerst voor eigen gebruik, ervaring opdoen, om vervolgens te kunnen verhuren en verkopen op basis van een goed advies. De motor heeft een aantal unieke voordelen die ons erg aanspreken. Denk aan nauwelijks geluid en een hoge mate van duurzaamheid vanwege de flexibele inzetmogelijkheden en de geringe onderhouds- en gebruikskosten. Wij hebben de investering voor onze eigen motoren gedaan. Uitdagend maar we durven het aan en denken dat we er goed aan doen voor de komende jaren. Vanaf april 2023 weten we meer, dus informeer gerust als je een motor voor jezelf wilt. We schatten de nieuwwaarde op circa 3.500 euro aan verkoopprijs. Kom de motor binnenkort maar eens uitproberen op een van onze sportdagen. Weet alvast dat motoren die geluid produceren steeds vaker geweerd gaan worden, ook op onze sportlocaties. Beheerders van sportlocaties willen geen problemen met de buurt rondom die locatie. Begrijpelijk ook. En het plezier wordt er niet minder om als het geluid afneemt.

Contact info

RACE-KIDS partners voor lichte categorie schakelmotor:

RACE-KIDS kan een rol spelen in bemiddeling tussen vraag en aanbod. Zoek je een NSF-100 of 125cc circuitmotor, laat het ons weten. Wij houden zoveel mogelijk bij wie waarop rijdt of juist is gestopt en mogelijk een motor of race-overall te koop heeft die voor jou geschikt is. Soms complete race uitrustingen.

Dit zijn zoal gangbare ‘marktprijzen’

NSF100 (gewicht 85 kg / 8 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

KTM 125cc (gewicht 135 kg / 13 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

Yamaha125cc (gewicht 135 kg / 13 pk / 5 versnellingen) prijsindicatie gebruikte versie € 2.750,- *

We adviseren op basis van persoonlijke ervaring onderstaande servicepartners (met ook de mogelijkheid tot levering van de motoren en onderdelen):

NSF 100 cc circuitmotor: Arie Molenaar motoren in IJsselstein.
KTM 125cc circuitmotor: VOSS motoren in OSS
Yamaha 125cc circuitmotor: Alle Yamaha merkdealers

Contact info

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl