Betrokken ouders

Sportfan en betrokken ouders (m/v):

Als je toch aanwezig bent op de RACE-KIDS sportdag omdat je kind deelneemt als rijder, is het ook voor jou leuker als je actief bent. Zo kan je betrokken worden bij de activiteiten die allemaal gaande zijn op een motorsportdag. Ben jij die (jong-) volwassene die zich betrokken voelt en zich wil inzetten? Bij de onderstaande activiteiten kunnen we jouw assistentie goed gebruiken. Ze dienen het belang van de sporters, maar eigenlijk van alle aanwezigen, omdat ze de sfeer en beleving ten goede komen. En daar profiteren we allemaal weer van.
Je kunt bijdragen in:

  • Techniek; assisteren bij de service aan de motor (na een incident bijvoorbeeld) zodat deze betrouwbaar en veilig ingezet kan worden
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een valpartij heeft gehad, grenzen verleggen gaat soms met vallen en opstaan gepaard
  • Coördinatie; zorgt dat het tijdschema gevolgd wordt, je schakelt ‘hulptroepen’ in als daar aanleiding voor is
  • Hostess; ontvangt deelnemers bij de aanvang van de sportdag, oa bij het aanmelden. Je wijst nieuwkomers ‘de weg’ tijdens de start van de sportdag.
  • Promotie; maakt actie- en sfeer foto’s of filmmateriaal die we op ons sociaal media platform of in ons lesprogramma (PITSS) kunnen gebruiken.
  • Je wordt begeleid door ervaren trainers om te assisteren in het geven van les, aanwijzingen of bijdragen aan een bewustere fase in het aanleren van vaardigheden (bewust oefenen).
  • Je wordt begeleid door ervaren sportcoaches en een mental sportcoach zodat je rijders leert ondersteunen bij uitdagende en termijn doelstellingen.

Alle deelnemers kunnen veilig sporten en daaraan veel plezier beleven. Ouders die deze visie delen, zullen zich thuis voelen op onze sportdagen. Met geduld en vooral het respect dat elke deelnemer en zeker een kind ‘zichzelf en dus ook anders mag zijn’, is begeleiden van sportende kinderen een leuke belevenis. Vooral ‘dankbaar werk’. Je houdt het sporten met je kind langer vol als je er samen van blijft genieten. En als je dat nog kunt delen met de andere sporters en ouders, is het een belevenis, elke sportdag weer. Daarom houden wij het al dik 10 jaar vol. En dat is zeker dankzij jullie inzet en bijdrage in de sfeer en activiteiten! Dank daarvoor. Informeer naar de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een actieve maar bewuste sportouder?

Meld je aan als begeleider