Den Haag sportochtend

Breng mee naar de sportdag
Oordopjes voor je kind (in de hal is het geluid sterk aanwezig)
Dunne thermo onderkleding, voor onder de race-overall

Tijdschema 6 aug

Aanmelden

Lay-out

BaCo info

Nieuwkomer informatie 1e dag

Aankomende sportdagen in 2023 (overdekt in kartcircuit Van der Ende)

Zondag 6 augustus (8:40 uur hal open – 1e sessie start 9:30 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zaterdag  28 oktober (8:00 hal open – 1e sessie start 8:45 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zaterdag  11 november (8:00 hal open – 1e sessie start 8:45 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zaterdag  25 november (8:00 hal open – 1e sessie start 8:45 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zondag 17 december Estafette race en jaarafsluiting (8:30 hal open tot 13:00 uur race)
Zaterdag  30 december (8:00 hal open – 1e sessie start 8:45 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)

Sportlocatie adres / navigatie
Van der Ende Racing Inn
Nieuweweg 57K, 2685 AS POELDIJK
(volg N211 Den Haag Zuid-West)

Parkeren
We parkeren de RACE-KIDS minitruck rechts van het pand, bij de overhad deur. Daar is ook voor alle deelnemers de ingang tot de hal. Parkeer in de P-vakken voor het pand (als er geen slipcursus  is aan de zijkant, is voor rijders met eigen motor parkeren aan die zijkant mogelijk). Hou de ‘rijbanen’ vrij!

Aanvang en ingang tot de hal
Als je wilt helpen met de voorbereidingen, mini-truck uitladen en motoren in de hal zetten, ben je van harte welkom vanaf hal open tijdstip. Na afloop stellen we het op prijs om samen de gebruikte sportmaterialen (o.a. vlaggen, kleding en de motoren) vanuit de hal en omkleedruimte naar de RACE-KIDS minitruck te brengen. Vele handen maken licht werk.

Omkleden en nabespreken
Omkleden kan in de hal maar ook in de omkleedruimte. Na elke rijsessies is het de bedoeling dat alle deelnemers met hun instructeur (of trainer) nabespreken. Je krijgt er tips en aanwijzingen die van belang zijn voor de volgende sessie. In de horeca ruimte (boven) kunnen bezoekers en begeleiders plaats nemen en iets nuttigen. De Horeca-ruimte boven is circa 45 minuten na opening van de hal zelf, toegankelijk. Via de trap in de omkleedruimte beneden kom je in de horecaruimte boven met goed uitzicht op het parcours. Behaaglijk voor de ‘bezoekers’.

Groepenindeling
We plannen in alle rijders in niveau groepen in. Als uitgangspunt hanteren we deze variatie:
Groep P.1 = Opstapper (1e keer deelname) of beginners
Groep P.2 = Rijders met (enige) pocketbike ervaring
Groep P.3 = Ervaren en/of competitie rijders op de pocketbike

Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, delen we die rijder in een andere groep in. Met het oog op ieders veiligheidsbeleving is dat in het belang van alle rijders. We overleggen dat met de groepsbegeleiders, de rijder en de ouder(s). Als een rijder zelf liever in een andere groep wil deelnemen, kan dat vermoedelijk ook wel, maar pas nadat het door de groepsleiders is goedgekeurd. Als het veilig is voor de rijder in kwestie en de rest van de ‘nieuwe groep’, is overstappen mogelijk. Dus niet zelf en zonder overleg van rijdersgroep wisselen! Dat geldt overigens ook wat betreft het wisselen van RACE-KIDS huur-motor! Niet alle motoren hebben hetzelfde rijkarakter en dat kan tot letsel leiden bij verkeerd gebruik.!

Tijdschema zondags

Tijdschema zaterdags

Horeca en karten
De Horeca ruimte boven in de hal (te bereiken via de trap in de omkleedruimte) opent zaterdags haar deuren rond 8:45 uur en zondags rond 9:45 uur. In de Horeca is eten en drinken te bestellen. Karten, laser gamen en Glow in the Dark midgetgolf spelen kan je na de motorsport ook nog doen. Geef je in de ochtend op, dat kan aan de bar boven in de horeca.

Doelstelling RACE-KIDS: sport(l)ief
We doen ons best om alle deelnemers veilige en sportieve motorsport te laten beleven. Onze trainers en instructeurs zijn opgeleid en ervaren in het (kind)vriendelijk Instrueren van het sportende kind én de ouder. Dat proces bewaken we ook. We stellen feedback in dat kader zeer op prijs. Zo kunnen al onze sportdagen een mooie herinnering worden voor alle deelnemers. Meer over ons begeleidingsteam en onze tips aan opstappers die vallen, lees je hieronder.

Opstaan na het vallen: tips

RACE-KIDS begeleidingsteam

Dag organisatie
Het team van Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en in de Horeca de enthousiaste medewerkers van Van der Ende Racing vormen de dag tot een belevenis. En het voordeel dat we indoor trainen is dat we geen last hebben van het (herfst en winter)weer. Het is er behaaglijk binnen en dankzij de horecavoorzieningen ook gezellig en comfortabel voor het gehele gezin. In de horeca is drinken en eten te bestellen en nuttigen.

Toegestane motoren en groepen indeling
Omdat we indoor trainen, in een karthal, zijn uitsluitend Pocketbike motoren toegestaan (wielmaat is 6,5″). GEEN schakelmotoren. Als opstapper kan je deelnemen op onze RACE-KIDS motor. RACE-KIDS kan het gebruik van een motor weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de veiligheid binnen de rijdersgroep. Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’. We hebben ruimte voor 3 groepen. Elke groep is voorzien van begeleiding. Dat kan een trainer of instructeur zijn.

Aanmelden kan als
Opstapper en beginner, en wij zorgend dan voor de motor en outfit. Deze groep rijders krijgen de ruimte om (voor het eerst) kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een kleine circuitmotor. Ook de (meer) ervaren rijder die over een
eigen circuitmotor en veilige outfit beschikt kan deelnemen. Vol is vol dus wacht niet te lang met aanmelden!

Bij het aanmelden kunnen meerdere data worden aangevinkt.

Aanmelden

De veilig en plezierig doorlopen sportdagen in 2023:
Zaterdag 21 januari (8:00 hal – 8:45 horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zaterdag 4 februari (8:00 hal – 8:45 horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zaterdag 11 februari (8:00 hal – 8:45 horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zondag 5 maart (9:00 hal – 9:45 horeca open, tot 13:00 uur rijden)
Zondag 12 maart (8:30 hal – 9:15 horeca open, tot 12:30 uur rijden)
Zondag 2 april (9:00 hal – 9:45 horeca open, tot 13:00 uur rijden)
Zaterdag 22 april (8:00 hal – 8:45 horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Zondag  9 juli (8:45 hal – 1e sessie start 9:30 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl