Den Haag sportochtend

Sportdagen (indoor op de langste kartbaan in Nederland; Van der Ende Racing  – Poeldijk)

Bij goed weer om buiten te kunnen motorrijden vervalt 14 april in Poeldijk, we rijden dan in Nieuw-Vennep buiten.

Zondag 14 april 2024 (9:00 hal open – 1e sessie start 9:45 uur, dan ook horeca open, tot 13:00 uur rijden)
We gaan daarna veelal buiten rijden, maar er komen zeker nog data bij en helemaal voor de periode oktober 2024 t/m maart 2025.
Je kan je daarvoor al aanmelden via het formulier, dan krijg je bericht als we de data bekend hebben.

Aanmelden

Er zullen mogelijk tijdens de maanden mei t/m oktober nog enkele dagen worden ingepland, afhankelijk van het weer buiten.
Zo wie zo worden er vele dagen gepland tijdens de herfst/winter periode van november 2024 tot en met maart 2025

Tijdschema 1 april

Lay-out

Tips voor opstappers

Huisregels
1. Elke begeleider (ouder) van een rijder draagt een veiligheidshesje en helpt mee om het veilig te krijgen en houden gedurende de sportactiviteiten. Denk dan aan het zwaaien van een vlag nabij de curbstone posten, afvlaggen of starten van een rijsessie, assisteren bij het opladen van de e-bikes of als je EHBO vaardigheden hebt daar je voor melden. We hebben een coördinator die je graag welkom heet en met je meedenkt als je meehelpt. Het is ook makkelijk en gewoon leuk voor de kinderen als je als ouder meehelpt.
2. Wat we niet tolereren is alcoholische dranken, drugs, roken (ook Vapen) gedurende de sportperiode zowel in de hal als daarbuiten. In de kantine gelden de horeca regels.
3. In het geval dat de rijder een schade veroorzaakt (dat kan bij een valpartij gebeuren) dat melden bij de technische medewerker en/of je groepsbegeleider.

Aanmelden is bedoeld voor
De opstapper (1e keer) en beginnende rijder (nog geen lid). RACE-KIDS verzorgd voor jou de motor en outfit. In de opsta- en beginnersgroep is er volop de ruimte om (voor het eerst) kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een kleine circuitmotor. Ook voor de (meer) ervaren rijder die over een
eigen circuitmotor en veilige outfit beschikt zijn er deelnamegroepen. Aanmelden kan vaak nog tot 3 dagen voor de sportdag. Vol is vol dus wacht niet te lang met aanmelden!

Aandachtspunten
Na invullen van het formulier wordt automatisch een bevestiging van je inschrijving naar je emailadres gestuurd. Dat is nog geen bevestiging. Dat ontvang je via een WhatsApp bericht. Zonder bevestigingsbericht vanuit RACE-KIDS is er geen reservering en deelname ingepland.

Risico’s
Motorsport is niet zonder risico. Door een val kan er lichamelijk letsel ontstaan. Zorg dat je voor zorgkosten verzekerd bent, dan kan je altijd naar de huisarts of ziekenhuis en worden die kosten vergoed. RACE-KIDS zorgt voor optimale veiligheid, maar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor kosten ontstaan door medische zorg.
Materiaal schade die rijder veroorzaakt (bijvoorbeeld aan de outfit of de motoren) dient door rijder betaald te worden, daarvoor is RACE-KIDS niet verzekerd!Betalingsopties:
* via bank vooraf (we sturen je een betaalverzoek via WhatsApp) of
* contant op locatie
Kosten voor annulering:
Binnen 2 dagen voor of op de opgegeven sportdag afmelden of zonder bericht niet aanwezig zijn, verplicht je tot het voldoen van 35 euro ‘annuleringskosten’.

Breng mee naar de sportdag
Dunne thermo onderkleding, voor onder de race-overall. En voor jezelf als ouder/begeleider een warme jas en stevige schoenen. Bezoekers kunnen in het restaurant plaats nemen.

Ouder weetjes

Nieuwkomer informatie 1e dag

Aanmelden

Sportlocatie adres / navigatie
Van der Ende Racing Inn
Nieuweweg 57K, 2685 AS POELDIJK
(volg N211 Den Haag Zuid-West)

Parkeren
We parkeren de RACE-KIDS minitruck rechts van het pand, bij de overhad deur. Daar is ook voor alle deelnemers de ingang tot de hal. Parkeer in de P-vakken voor het pand (als er geen slipcursus  is aan de zijkant, is voor rijders met eigen motor parkeren aan die zijkant mogelijk). Hou de ‘rijbanen’ vrij!

Aanvang en ingang tot de hal
Als je wilt helpen met de voorbereidingen, mini-truck uitladen en motoren in de hal zetten, ben je van harte welkom vanaf hal open tijdstip. Na afloop stellen we het op prijs om samen de gebruikte sportmaterialen (o.a. vlaggen, kleding en de motoren) vanuit de hal en omkleedruimte naar de RACE-KIDS minitruck te brengen. Vele handen maken licht werk.

Omkleden en nabespreken
Omkleden kan in de hal maar ook in de omkleedruimte. Na elke rijsessies is het de bedoeling dat alle deelnemers met hun instructeur (of trainer) nabespreken. Je krijgt er tips en aanwijzingen die van belang zijn voor de volgende sessie. In de horeca ruimte (boven) kunnen bezoekers en begeleiders plaats nemen en iets nuttigen. De Horeca-ruimte boven is circa 45 minuten na opening van de hal zelf, toegankelijk. Via de trap in de omkleedruimte kom je in de horecaruimte boven met goed uitzicht op het parcours. Het is daar behaaglijk voor de ‘bezoekers’ en rijders tijdens de nabesprekingen.

Groepenindeling
We plannen in alle rijders in niveau groepen in. Als uitgangspunt hanteren we deze indeling:
Groep P.1 = Opstapper (1e keer deelname) of beginners
Groep P.2 = Rijders met (enige) pocketbike ervaring
Groep P.3 = Ervaren en/of competitie rijders op de pocketbike

Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, delen we die rijder tijdens of na de sessie in een andere rijdersgroep in. Dat is veiliger voor alle rijders in die groep. Het RACE-KIDS begeleidingsteam is verantwoordelijk en heeft daarin de eindbeslissing.  Als een rijder zelf liever in een andere groep wil deelnemen, wordt dat in het begeleidingsteam besproken, we doen ons best dat verzoek in te willigen, maar overstappen kan niet eerder dan dat het door de groepsleider van het RACE-KIDS begeleidingsteam is goedgekeurd. Als het veilig is voor de rijder in kwestie en de rest van de ‘nieuwe groep’, is overstappen mogelijk. Dus niet zelf en zonder overleg van rijdersgroep wisselen!

Horeca en karten
De Horeca ruimte boven in de hal (te bereiken via de trap in de omkleedruimte) opent zaterdags haar deuren rond 8:45 uur en zondags rond 9:45 uur. In de Horeca is eten en drinken te bestellen. Na afloop van de RACE-KIDS trainingsochtend kan je nog Karten, laser gamen en Glow in the Dark midgetgolf spelen. Daarvoor kan je aanmelden, al tijdens de RACE-KIDS ochtend, bij de bar.

Doelstelling RACE-KIDS: sport(l)ief
We doen ons best om alle deelnemers veilige en sportieve motorsport te laten beleven. Onze trainers en instructeurs zijn opgeleid en ervaren in het (kind)vriendelijk instrueren van het sportende kind én de ouder. Dat proces bewaken we ook. We stellen feedback in dat kader zeer op prijs. Zo kunnen al onze sportdagen een mooie herinnering worden voor alle deelnemers. Meer over ons begeleidingsteam en onze tips aan opstappers, lees je hieronder.

RACE-KIDS begeleidingsteam

Dag organisatie
Het team van Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en in de Horeca de enthousiaste medewerkers van Van der Ende Racing vormen de dag tot een belevenis. En het voordeel dat we indoor trainen is dat we geen last hebben van het (herfst en winter)weer. Het is behaaglijk (wellicht fris met zo’n 10 graden in de hal beneden), maar dankzij de verwarmde horecavoorzieningen ook gezellig en comfortabel voor het gehele gezin. In de horeca boven is te genieten van vele warme en koude dranken en een uitgebreide menukaart. Er is voor groepen ruimte apart te reserveren.

Toegestane motoren en groepen indeling
Omdat we indoor trainen, in een karthal, zijn uitsluitend Pocketbike motoren toegestaan (wielmaat is 6,5″). GEEN schakelmotoren. Als opstapper kan je deelnemen op onze RACE-KIDS motor. RACE-KIDS kan het gebruik van een motor weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de veiligheid binnen de rijdersgroep. Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’. We hebben ruimte voor 3 groepen. Elke groep is voorzien van begeleiding, een trainer of instructeur.

Bij het aanmelden kunnen meerdere data worden aangevinkt.

Aanmelden

Tijdschema zaterdags P1

Tijdschema zaterdags P1x

Tijdschema zondags P1

Tijdschema zondags P1x

De veilig en plezierig doorlopen sportdagen in de afgelopen 12 maanden:
Maandag 1 april 2024 (2e paasdag)
Zaterdag  23 maart
Zaterdag  2 maart 2024
Zaterdag 10 februari 2024
Zaterdag  20 januari 2024
Zondag 7 januari 2024
Zondag 17 december Estafette race
Zaterdag  2 december 2023
Zondag 19 november 2023
Zaterdag  4 november 2023
Zondag  6 augustus 2023
Zondag  9 juli 2023
Zaterdag 22 april 2023

 

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl