Poeldijk weekeinden

De data in 2021
Zondag 27 juni
Zondag 25 juli
Zondag 19 september
Meer data volgen nog
Bij het aanmelden kunnen meerdere data worden aangevinkt.

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden. 

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een circuitmotor. Omdat het indoor in een kart hal is, kan er met pocketbikes worden gereden, niet met schakelmotoren!
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’.
Elke groep heeft begeleiding van een trainer/coach/instructeur.

Begeleidingsteam

Dag organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies

Aanmelden is mogelijk voor
Opstappers en beginners die nog niet over een eigen motor of race-outfit beschikken (RACE-KIDS brengt dat mee op deze dagen).

Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de organisatie (bij tijdschema meer hierover).
Inschrijven voor de eerst volgende dag in Poeldijk (indoor kartbaan Van der Ende Racing Inn), of de daarop volgende dagen, kan via de rode knop

Nieuwkomer Aanmelden

Toegestane motoren
Omdat we indoor trainen, in een karthal, uitsluitend Pocketbike (6,5″) (6,5 is het formaat wielen in inch maat) motoren, geschikt voor NK wedstrijden. GEEN schakelmotoren dus. Als opstappers kan d
eelnemen op onze RACE-KIDS motor. Dus niet met eigen motor. Dat kan wellicht in een later stadium, zodra we de vaardigheden kunnen inschatten. Die ook aansluiten op de ‘eigen motor’. We kunnen dat beoordelen als we de motor een keer zien/horen/uitproberen bij twijfel. De eigen motor moet zijn goedgekeurd voor gebruik op het circuit. Vraag dat na bij uw leverancier. De geluidsproductie van de motor mag max. 90dB zijn (dat betekend een stille inlaat en stille uitlaat (de juist hoeveelheid glasvezelwol vulling in de demper). RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitkwaliteit van de motor.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder is voor de sportdag aangemeld via de RACE-KIDS website en heeft een schriftelijke bevestiging tot deelname ontvangen via App.
Er kan voor meerdere data tegelijk worden aangemeld! Tot uiterlijk 3 dagen voor de sportdag is aanmelding mogelijk.
Deelname is uitsluitend mogelijk als er geen klachten zijn en er geen actief besmettingsgevaar is door het Covid-19 virus. Doe de gezondheidscheck. Bij twijfel bel je met je huisarts/de GGD. Overleg met de RACE-KIDS vooraf is dan vereist. Wij kunnen deelnemers weigeren als er twijfel is.

Corona en sport

Sportlocatie adres / navigatie
Van der Ende Racing Inn
Poeldijk (Den Haag)
Nieuweweg 57K 2685 AS

We parkeren de RACE-KIDS minitruck rechts van het pand, bij de overhad deur. Daar is ook voor jullie, als deelnemers, de ingang tot de hal.
Je kunt uitsluitend in de P-vakken aan de voorzijde (glazen gevel) parkeren. Hou de ‘rijbaan’ vrij! Al er ruimte is kunnen rijders met eigen motor ook rechts van het pand parkeren.

Corona maatregel / Toegang
We plannen 3 niveau groepen! Opstappers, en RACE-KIDS leden (beginners en racers) hebben voorrang bij inschrijving.
Kleedkamer is beschikbaar voor rijders die outfit huren bij RACE-KIDS. Ouders hebben mondkapjesplicht in binnen ruimtes. Kleed je met eigen oufit thuis of in de auto of in de hal. Als je kind in zijn rij-sessie nog niet aan de beurt is, blijf jij als ouder met je kind boven in de kantine of buiten. NIET in de hal blijven ‘hangen’, ivm de beperking van maximaal 50 personen binnen. De trainer en instructeur zal de groep begeleiden en kunnen toespreken, buiten of boven in de kantine, dat wordt in de briefing aangegeven waar dat zal plaatsvinden. RACE-KIDS draagt de eindverantwoording over deze sportdag en zal bij controle worden aangesproken als er onbehoorlijk gedrag vertoond wordt. We houden het samen ‘veilig’.

Indeling rijders in niveaugroepen (afhankelijk van inschrijvingen kan dit aangepast worden):

Groep P1o = Rijders die voor de 1e keer opstappen
Groep P1 = Rijders die eerder al opgestapt zijn
Groep P2  = Rijders met (beperkte tot) redelijke motorervaring
Groep P3  = Ervaren en/of competitie rijders
Groep P3 (of P2 bij 2+1 groepen) vangt als eerste aan met het motorrijden in sessie 1 van het tijdschema.

Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, zullen we in het belang van alle rijders en de veiligheidsbeleving, die rijder indelen in een andere groep. Dat doen we in overleg met de rijder, ouder en de groepstrainer/instructeur. Als een rijder zelf in een andere groep wil, wordt dat besproken met de groepsleider, en indien die dat veilig vindt, kan dat ook geregeld worden. Dus niet zelf en zonder overleg veranderen van motor of rijdersgroep!

Aanvang

Zaterdags arriveren we rond 8:55 uur en Zondags rond 9:55 uur met onze RACE-KIDS minitruck. We ronden de sportdag af om 12:00 uur op zaterdag en 13:00 uur op zondag. We ruimen dan samen de gebruikte sportmiddelen op vanuit de hal naar de RACE-KIDS minitruck, buiten.
Karten kan je aansluitend doen door opgave bij de horeca boven in de hal. Als je dat al vroeg in de ochtend doet, ben je na de motorsportochtend eerder aan de beurt.
Onderstaand tijdschema’s zijn ter indicatie.

Tijdschema P3+1 Zo/Za Tijdschema P2+1 Zo/Za Lay-out BaCo info Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl