Het eerste RACE-KIDS nieuws van 2020!

Voordat we beginnen met de eerste RACE-KIDS nieuwsbrief van het jaar, willen we jullie allemaal een gezond, gelukkig en sportief 2020 toewensen! In deze eerste nieuwsbrief van het jaar vind je onder andere een terugblik op de succesvolle Endurance Estafette en de kalender van januari. Daarnaast gaat RACE-KIDS dit jaar in de zomervakantie in 3 landen deelnemen aan zomerkampen!

1: De VROOAM Endurance Estafette 2019 een waar succes!

Er stonden 15 teams van drie rijders aan de start tijdens de Endurance Estafette bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Het evenement werd georganiseerd op maandag 30 december. De 45 deelnemers waren verdeeld over drie groepen qua niveau. De jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste deelnemer was 34 jaar.

De snelste rondetijd werd gereden met een 59,8 seconde en dat was een nieuw record! De top-vijf teams lagen met hun gemiddelde rondetijd er dichtbij elkaar. Het was ontzettend spannend, maar bovenal verassend voor velen hoe leuke deze vorm van endurance racen is. In de Estafette Endurance maakt iedere deelnemer kans op de winst. Na twee oefenstarts, begon de 2 uurs met de beginnersgroep met de verrassende LeMans start, waarbij de kinderen moesten rennen naar hun motoren en vervolgens opstapten. Hier en daar een schuiver, sommigen hadden de pech van een uitvallende motor, maar het leeuwendeel kon de eindstreep halen.

Iedereen heeft een mooie VROOAM prijsbeker ontvangen waarbij de top drie uiteraard apart werd gehuldigd. Spannend was het tot in de laatste seconden met het winnende team op 99 ronden gevolgd op 15 seconden door het 2e team en het 3e team op 98 ronden! De winst ging naar het team van Rafael, Casper en Mandy. De VROOAM aankledingsprijs ging naar Julian van Kalkeren, omdat zijn motor met de kerst verlichting was versierd en het daardoor ook perfect de sfeer van de dag weerspiegelde. De VROOM milieu mat maakt de aankleding compleet. Bedankt VROOAM lubricants!

Met een gezellig warm en koud buffet werd 2019 waardig afgesloten. We verwachten in 2020 weer vele mooie evenementen te kunnen verzorgen waarbij we vele kinderen en gezinnen weer een top dag kunnen bezorgen!

Allen bedankt namens het voltallige RACE-KIDS team!

2: Kalender januari 2020

We zitten natuurlijk nog volledig in het indoor seizoen. De eerste maand van 2020 trappen we af met vier evenementen op vier verschillende locaties. We starten zondag 12 januari bij Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Vervolgens zijn we later in januari ook nog te vinden in Roosendaal, Meppen (D) en Poeldijk. Bekijk hieronder de volledige kalender van januari. Wanneer je klikt op de afbeelding, wordt je gelijk doorgestuurd naar de RACE-KIDS website.

3: Data zomerkampen 2020 bekend!

RACE-KIDS gaat dit jaar maar liefst aan drie zomerkampen deelnemen en dat ook nog eens in drie verschillende landen. We kunnen ook de data’s bekend maken van onze zomerkampen, zodat je daar in je agenda rekening mee kan houden. Ons eerste zomerkamp is Spa Francorchamps (België) van 16 t/m 18 juli. Een aantal weken later hebben we ons jaarlijkse zomerkamp op de TT Junior Track in Assen van 4-6 augustus. Vervolgens zijn we niet veel later in Franse Juvaincourt van 13 t/m 16 augustus. Wil je meer weten over één van deze zomerkampen of wil jij je alvast aanmelden? Hieronder vind je linkjes naar een informatiepagina per racekamp.

SPA FRANCORCHAMPS RACEKAMP | RACEKAMP ASSEN | JUVAINCOURT ZOMERKAMP

4: RACE-KIDS nu ook actief op YouTube

RACE-KIDS is al jaren actief via Facebook en daar kwam afgelopen jaar ook Instagram bij. Op deze pagina’s komen regelmatig nieuwtjes, leuke filmpjes en andere updates voorbij. Dit jaar zullen we ook actief zijn via YouTube, waar we filmpjes gaan plaatsen van onze evenementen. De filmpjes van de Endurance Estafette staan al online en die kan je bekijken via: YouTube video’s RACE-KIDS.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl