Racekamp Assen

Wederom in samenwerking met de KNMV mag RACE-KIDS voor beginners een zomerkamp verzorgen.

Het Racekamp start op dinsdag 4 augustus tot duurt tot en met vrijdag 7 augustus

Wie kunnen aanmelden via RACE-KIDS
Als je kind al eerder bij RACE-KIDS heeft deelgenomen en zelfstandig en veilig kan rijden, kan het zich aanmelden voor deelname aan dit 4daagse kamp. Voor echte nieuwkomers is er aansluitend, op zaterdag 8 augustus, een kennismaking dag. Mag het zelf opstappen. Rijders met ervaring maar zonder eigen motor of outfit kunnen de motor en outfit huren bij RACE-KIDS.

Rijders die al in het bezit zijn van een KNMV basis sportlicentie melden zich aan via de site www.knmv.nl.
Wil je daarbij toch gebruik maken van RACE-KIDS faciliteiten, neem je beter met ons contact op en bespreken we wat mogelijk is.

Aanvang en programma
Vanaf maandag middag 3 augustus om 14:00 uur ben je welkom op het Junior Track Paddock.

Vanaf dinsdag ochtend rond 10:00 uur starten we met het 4-daagse motor trainingsprogramma.
Diverse vaardigheidstrainingen, maar ook een tour met de motor over het Grand-Prix circuit staat gepland.
De afsluitende dag staat in het teken van een race(simulatie)dag.
Voor de oudere deelnemers is er ook een militair weerbaarheidsprogramma waarin elke deelnemer fysiek en mentaal wordt uitgedaagd.

Faciliteiten

Voor de gezinnen met kinderen die niet meerijden, er is op het paddock ander vertier zoals knutselen, pannekooi voetbal een mountainbikeparcours en nog een paar verrassingen.

Eten en drinken:
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen, RACE-KIDS voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. De KNMV overweegt om foodtrucks te organiseren. We overwegen wel weer een BBQ met alle RACE-KIDS rijders te organiseren.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak (ivm Corona) opstellen. Vanaf 15:00 uur op maandag 3 augustus tot en met vrijdag middag 7 aug zijn er voldoende 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddestoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en campersteker aansluitingen op de paddestoelen beschikbaar.
Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en vermoedelijk dan ook weer de douches zijn vanaf 3 t/m 7 augustus beschikbaar.

Overnachting
Is mogelijk met eigen voorzieningen zoals tent, caravan, camper, vouwwagen etc. RACE-KIDS of de KNMV voorzien niet in slaapmogelijkheden. Volg de aanwijzingen vanuit de organisatie wat betreft locatie en gebruik van de beschikbare ruimte op.

Motoren en uitrusting
Als je geen eigen motor en race-kleding beschikbaar hebt, kan je die huren bij RACE-KIDS, zoals op een normale opstap-/trainingsdag ook kan. Tot uiterlijk 27 juli kan je aanmelden voor het zomerkamp of de opstapmiddag op 8 augustus. We zullen snel reageren of alles voor handen is (nog vrij is) zodat we je deelname kunnen bevestigen. Als er speciale wensen zijn, geef het vooraf aan ons door bij de aanmelding.

Verplichte outfit: helm (neem helder en zonnevizier mee), leren overall, raceschoenen, handschoenen (reserve set is aan te bevelen).

Begeleiding

Rijders worden op ervaring en niveau ingedeeld in de diverse ‘motorklassen’. Er is een groep ervaren (KNMV) Pocketbikers en een groep voor beginners (de RACE-KIDS groep). Ook voor de beginnende coureurs (geen NK rijders) op de schakelmotoren wordt een eigen groep voorzien zodat deze veilig kunnen trainen zonder de hete adem van de NK rijders in hun nek. Deelname in de KNMV rijdersgroepen vereist een basisportlicentie.

Tijdschema
Als je niet op de paddock overnacht, zorg dan dat je 45 minuten voor de 1e sessie aanwezig bent, en je meldt bij de RACE-KIDS minitruck op de paddock. Geef bij de trainer en instructeur aan als je kind vermoeid of geblesseerd is. Omdat het 4 nachten zijn die je kind mag doorstaan, is het raadzaam ze wel op tijd hun rust te gunnen. Jullie kennen je kind het beste, en weten wanneer de vermoeidheid toeslaat. Plezier gaat hand in hand met veiligheid! En veiligheid bewaken we samen!

Kosten Junior-track Assen
De reguliere RACE-KIDS kosten per rijder worden in rekening gebracht met een opslag per gezin van 125 euro voor alle faciliteiten en voorzieningen die de KNMV vanaf maandag tot en met vrijdag aanbied. Mocht je niet alle dagen kunnen deelnemen, neem dan contact met ons op. Bekijken we samen met de KNMV wat de mogelijkheden zijn.

Begeleidingsteam

  • KNMV coördinator Barry Veneman
    • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman (voor alle RACE-KIDS activiteiten)
    • Nolke Douma (technische assistentie RACE-KIDS motoren)
    • RACE-KIDS trainers Patrick Engbers, Peter Verschoor, Henk Schotman, Birgit Scheffer
    • Instructeurs: diversen zullen er zijn en de rijders op het parcours begeleide

Lay-out

Tijdschema dinsdag

Tijdschema woensdag

Tijdschema donderdag

Tijdschema vrijdag

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl