Assen-JT Zomerkamp Aug 2023

RACE-FUN motorsport zomerkamp 2023

4 dagen (1 t/m 4 augustus) lang staat het Junior Track in het teken van sportief plezier met en rondom de motorsport.
Het exacte programma wordt nog nader bekend gemaakt, maar het ruwe plan omvat 2+2dagen.
2 dagen voor de jonge jeugd en 2 dagen voor oudere jeugd en volwassenen.
Zo kunnen we meer rijtijd op één dag creëren en in de 4 dagen toch iedereen aan bod laten komen.

Doelstelling RACE-FUN Zomerkamp
Vriendschappen sluiten en uitbouwen. De basis van het kamp is het sportief motorrijden. Er zullen diverse rijdersgroepen zijn waarbinnen deelnemers samen, veilig, leerzaam en plezierig motorrijden. We proberen nieuwe dingen uit en proberen naast plezier ook voor ambitieuze rijders de vaardigheden te verhogen door gerichte trainingsprogramma’s aan te bieden. Omdat we het springkussen niet meebrengen maken de dagen en avonden interessant met andere groepsactiviteiten. 

Zomerkamp organisatie
Op verzoek van de sportbond KNMV gaat RACE-KIDS de organisatie van het kamp in 2023 invulling geven. Met 10 jaar ervaring in het organiseren van sportdagen en de medewerking van alle deelnemers moet het een fantastische week kunnen worden. Uitgaande dat de weersomstandigheden ook prettig worden; droog en zonnig en 23 graden (we dromen ervan). We gaan dit wellicht samen doen met The Race Factory en Laps.nu zodat we zoveel mogelijk rijders de kans kunnen geven deel te nemen. Minimaal 2 dagen misschien wordt op een andere motor een 3e of 4e ook nog mogelijk.

We hebben het paddock van gras ter beschikking waarop overnachten mogelijk is. Wel je eigen slaapvoorzieningen treffen. Je kunt uiteraard ook buiten de paddock overnachten (in Hotel, B&B of op de camping).  Er is een begeleidingsteam aanwezig die zowel sportief als organisatorisch betrokken zijn en zich passievol inzetten zodat alle deelnemers na het kamp met leuke herinneringen huiswaarts keren.

Zomerkampen doen een beroep op het uithoudingsvermogen van iedereen. Medewerkers, deelnemers en hun begeleiders (ouders). Daarom is er een begeleidingsteam die focus houdt op de sport veiligheid en plezierbeleving!
Het begeleidingsteam omvat o.a.:

  • KNMV Motorsport Trainers Peter Verschoor en Henk Schotman
  • RACE-KIDS rijders begeleiders waaronder:
    • Instructeurs: Robert Schotman, Birgit Scheffer, Mandy Schotman, Cindy Schotman
  • Importeurs & organisatoren van Pitbike en Supermotard events ( resp. TRF/LAPS)

Deelnamekosten Zomerkamp
Deze worden nog verder uitgewerkt als aantal rijders/groepen en de faciliteiten meer in detail ingevuld worden. Maar als indicatie kan je uitgaan van bedragen vanaf 60 euro per dag als je zelf over motor en outfit beschikt. Zelfvoorzienend bent voor je spullen en onderkomen. Je krijgt er begeleiding bij voor die prijs. Als je een motor of outfit of andere faciliteiten wilt gebruiken dan is dat tegen een meerprijs, denk aan motor of outfit bijvoorbeeld (vooral de RACE-KIDS deelnemers vermoeden we dan).
We zullen inventariseren of er belangstelling is voor een ontbijt service en interesse voor een verzorgde en uitstekende BBQ. Maar nogmaals exacte prijsstelling wordt in maart bekend gemaakt.

Toegestane motoren
Afhankelijk van deelnemers vaardigheden en aantallen kunnen er 2 tot 3 niveau groepen gevormd worden
(1) Pocketbike
(2) Honda NSF
(3) Ohvale 110/160/miniGP
(4) SSP 125cc motoren
(5) SSP 300cc motoren
(6) Pitbike
(7) Supermotard

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Een cateraar is mogelijk aanwezig.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak opstellen. Vanaf 17:00 uur op maandagmiddag kan je terecht. Vanaf die tijd tot donderdagnamiddag zijn er 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en camperstekker aansluitingen op de paddenstoelen beschikbaar. Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en douches zijn de gehele periode beschikbaar, 24 uur per dag.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat, mogen motoren worden gestart.

Overnachting
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt willen overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Zorg dat je ’s ochtends op tijd bent voor je rijsessies en de briefing (ga uit van 9:00 uur in race-outfit). 

Bestanden die van nut zijn (obv zomerkampen in voorgaande jaren)

Standplaats op paddock (grasveld)

BaCo functies en de vlaggen

Organisatie richtlijnen paddock

Specials tijdens zomerkamp

Tijdschema indicatief 1-2-3 aug

Lay-out circuit indicatief 1-2-3 aug

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl