Assen-JT Zomerkamp Aug 2022

De zomerkamp data in 2022
Zondag 7 augustus (vanaf 18:00 uur gelegenheid tot inrichting verblijfplaats met 230volt stroomvoorziening)
Maandag 8 augustus (1e trainingsdag), In de vroege avond de RACE-KIDS BBQ
Dinsdag 9 augustus (2e trainingsdag). In de vroege avond ronde grote (TT) circuit voor alle deelnemers aan zomerkamp
Woensdag 10 augustus (3e trainingsdag).  Einde zomerkamp.
Donderdag 11 augustus( En RACE-KIDS reguliere sportdag met trainingsopties en opstapmogelijkheden.
Er is ook de mogelijkheid tot overnachting naar de donderdag 11 augustus (mogelijk zijn er geen stroom voorziening meer voorhanden). 

Doelstelling Zomerkamp
Jeugd vooral veel plezier met elkaar laten beleven door samen op en naast het circuit activiteiten te laten doen. Omdat kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen) is er ook voldoende tijd om samen te praten en spelen. Op het paddock worden spel- en speel attributen voorzien zodat er voor alle (ook de niet motorrijdende kinderen) afleiding en activiteiten zijn. Voor alle ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. Voor deelnemers via RACE-KIDS zorgen wij voor een begeleidingsteam waaronder trainers en instructeurs. En op de maandag avond organiseren we een BBQ.

Zomerkamp organisatie
Motorsportbond KNMV met medewerking van pocketbike importeurs en Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We vullen elkaar aan in begeleiding en ervaring. Dit 2022 zomerkamp is geschikt voor deelnemers die al enige ervaring hebben. Er is geen opstapgelegenheid voor nieuwkomers tijdens dit zomerkamp.
Zomerkampen doen een beroep op het uithoudingsvermogen van de rijders maar ook dat van de ouders. Daarom is er een groot begeleidingsteam aanwezig. Samen zorgen we voor de sport veiligheid en plezierbeleving!
Het begeleidingsteam omvat o.a.:

  • KNMV coördinator Mieke Abbink
  • Pocketbike importeurs
  • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman met medewerking vanuit het RACE-KIDS begeleidingsteam waaronder:
    • Nolke Douma (technische assistentie RACE-KIDS motoren)
    • Trainer Peter Verschoor
    • RACE-KIDS instructeurs: Robert Schotman, Birgit Scheffer, Mandy Schotman, Cindy Schotman

Kosten Zomerkamp
Voor deelnemers die gebruik maken van de RACE-KIDS faciliteiten worden  de reguliere RACE-KIDS sportdag kosten in rekening gebracht, per rijder. Voor alle sport-, spel- en camping faciliteiten die de KNMV voorziet vanaf maandagnamiddag t/m vrijdagochtend wordt een extra bijdrage gerekend van 25 euro per rijder per dag. Daarin zijn ook alle faciliteiten voor niet rijdende gezinsleden inbegrepen. Ook als je buiten de paddock overnacht is deze financiële bijdrage ‘verplicht’. Voor deelnemers aan de RACE-KIDS BBQ op dinsdagnamiddag wordt de bijdrage apart doorbelast.

BarBeQue 2022 info

Toegestane motoren en (concept-)groepsindeling
(1) RACE-KIDS pocketbike klasse, (2) KNMV junior minibike klasse, (3) KNMV race minibike klasse, (4) RACE-KIDS 10/12/17″ Beginners klasse, (5) KNMV 10/12″ NSF-100 en Ohvale klasse, (6) KNMV 17″ 125cc klasse

Voor de veiligheid van rijders en begeleiders lees de informatie van de BaCo functies en de toegepaste vlaggen.

BaCo functies en de vlaggen

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Parkeren en paddock indeling
Op de paddock is in de gemarkeerde ruime vakken plek voor motor, auto en tent, caravan/camper. Voor RACE-KIDS deelnemers is er een ‘eigen groepsvak’, (mogelijk weer direct door het paddock toegangshek, direct het grasveld links). Door het hek rechts (tegen het education center aan) staat de opstelling van de motoren die door RACE-KIDS worden ingezet.

Paddock indeling

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Een cateraar is mogelijk aanwezig.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak opstellen. Vanaf 14:00 uur op zondag 7 augustus kan je terecht. Vanaf 16 uur zondag tot en met donderdag namiddag zijn er 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en camperstekker aansluitingen op de paddenstoelen beschikbaar. Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en douches zijn vanaf maandag t/m vrijdag beschikbaar.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat, mogen motoren worden gestart.

Overnachting
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt willen overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Zorg dat je ’s ochtends op tijd bent voor de briefing (uiterlijk 9:30 uur) en voor de individuele rijdersgroepen. 

Tijdschema
Vanaf maandag ochtend 9:10 uur starten we het 3-daagse motorsport trainingsprogramma met een briefing en vanaf 9:30 uur is de start met de RACE-KIDS pocketbikers als 1e groep. Daarna volgen de 5 andere groepen. Elke rijdersgroep heeft 5 sessies op een dag, 15 sessies over de 3 dagen.
In detail, zal in aanloop naar het zomerkamp steeds meer informatie beschikbaar komen. Dat komt via de rode knoppen hieronder beschikbaar (in maart 2022 zijn de details nog niet uitgewerkt/bekend).

Tijdschema Pocketbike motoren

Tijdschema 10/12/17″ motoren

Lay-out 3 dagen

Groepenindeling en Deelnemers

Draaiboek informatie algemeen

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl