Assen-JT Zomerkamp Aug 2022

De zomerkamp data in 2022
Zondag 7 augustus (vanaf 19:00 uur gelegenheid tot inrichting van je slaap-/verblijfplaats op de paddock met 230volt stroomvoorziening)
Maandag 8 augustus (1e trainingsdag vanaf 9:00 uur klaar staan)
Dinsdag 9 augustus (2e trainingsdag). In de namiddag ronde grote (TT) circuit voor alle deelnemers aan zomerkamp
Woensdag 10 augustus (3e trainingsdag).  Einde zomerkamp.
Donderdag 11 augustus is een reguliere RACE-KIDS sportdag met trainingsopties en opstapmogelijkheden. Apart voor aanmelden aub.
Er is ook de mogelijkheid tot overnachting naar de donderdag 11 augustus (mogelijk zijn er geen stroom voorziening meer voorhanden). 

Bestanden die van nut zijn

Staplaats op paddock (grasveld)

BaCo functies en de vlaggen

Organisatie richtlijnen paddock

Specials tijdens zomerkamp

Tijdschema 8-9-10 aug

Lay-out circuit 8-9-10 aug

Doelstelling Zomerkamp
Jeugd vooral veel plezier met elkaar laten beleven door samen op en naast het circuit motorsport en spelactiviteiten te laten doen. Omdat kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen) is er ook voldoende tijd om samen te praten en spelen. Op het paddock worden spel- en speel attributen geplaatst zodat er voor alle (ook de niet motorrijdende kinderen) afleiding en speelactiviteiten zijn. Voor alle ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. Voor deelnemers via RACE-KIDS zorgen wij voor een begeleidingsteam waaronder trainers en instructeurs. 

Zomerkamp organisatie
Motorsportbond KNMV met medewerking van pocketbike importeurs en Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We vullen elkaar aan in begeleiding en ervaring. Dit 2022 zomerkamp is geschikt voor deelnemers die al enige ervaring hebben. Er is geen opstapgelegenheid voor nieuwkomers tijdens de eerste 3 dagen (ma/di/wo) van dit zomerkamp.
Zomerkampen doen een beroep op het uithoudingsvermogen van de rijders maar ook dat van de ouders. Daarom is er een groot begeleidingsteam aanwezig. Samen zorgen we voor de sport veiligheid en plezierbeleving!
Het begeleidingsteam omvat o.a.:

  • KNMV coördinator Mieke Abbink
  • Pocketbike importeurs
  • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman met medewerking vanuit het RACE-KIDS begeleidingsteam waaronder:
    • RACE-KIDS instructeurs: Robert Schotman, Birgit Scheffer, Mandy Schotman, Cindy Schotman

Kosten Zomerkamp
Voor deelnemers die gebruik maken van de RACE-KIDS faciliteiten worden  de reguliere RACE-KIDS sportdag kosten in rekening gebracht, per rijder. Voor alle sport-, spel- en camping faciliteiten die de KNMV voorziet vanaf zondagavond t/m woensdag namiddag wordt een bijdrage gerekend van 25 euro per rijder per dag. Daarin zijn ook alle faciliteiten voor niet rijdende gezinsleden inbegrepen. Ook als je buiten de paddock overnacht is deze financiële bijdrage ‘verplicht’.

Toegestane motoren en (concept-)groepsindeling
(1) RACE-KIDS pocketbike klasse (beginners niveau)
(2) RACE-KIDS schakelmotor klasse (NSF-100) (beginners niveau)
(3) KNMV Pocketbike race-klasse A (NK niveau)
(4) KNMV Pocketbike race-klasse B (NK niveau)
(5) KNMV 10″-12″schakelmotor race-klasse (NK niveau)
(6) KNMV 17″ schakelmotoren race-klasse (NK niveau)
(7) KNMV Try-out groep voor schakelmotoren
De lange baan van 1.100 meter zal voor bepaalde groepen opgedeeld worden, in 2 segmenten waardoor ook 2 groepen tegelijk kunnen trainen.
Voor de veiligheid van rijders en begeleiders lees de informatie van de BaCo functies en de toegepaste vlaggen.

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Een cateraar is mogelijk aanwezig.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak opstellen. Vanaf 19:00 uur op zondag 7 augustus kan je terecht. Vanaf die tijd tot woensdag namiddag zijn er 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en camperstekker aansluitingen op de paddenstoelen beschikbaar. Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en douches zijn de gehele periode beschikbaar, 24 uur per dag.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat, mogen motoren worden gestart.

Overnachting
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt willen overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Zorg dat je ’s ochtends op tijd bent voor je rijsessies en de briefing (ga uit van 9:00 uur in race-outfit). 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl