Assen-JT Zomerkamp Aug 2021

De zomerkampdata in 2021
Zondag 1 augustus
(opbouwdag vanaf 14:00 uur; opstelling slaapgelegenheid, er is al 230volt stroomvoorziening beschikbaar)
Maandag 2 augustus (1e trainingsdag en in de avond RACE-KIDS BBQ)
Dinsdag 3 augustus (2e trainingsdag en optie tot verkenningsronde over TT-MotoGP-circuit)
Woensdag 4 augustus (3e trainingsdag met race simulatie) Officiële afsluiting zomerkamp
Donderdag 5 augustus (afbouw en vertrek dag, de 230volt voorziening zal die dag worden afgesloten)

Doelstelling Zomerkampdagen
Vooral veel plezier met elkaar maken op en naast het circuit. Kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen). Op het paddock worden stroomaansluitingen voorzien en spel- en speel attributen zodat voor alle (ook de niet motorrijdende kinderen) speelplezier en vrienden maken mogelijk is. Voor ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders wat beter te leren kennen tijdens het eten of het aperitief na alle inspanningen van de trainingsdag. Er is alle dagen begeleiding vanuit zowel de KNMV als ook het RACE-KIDS begeleidingsteam (trainers en instructeurs).

Dag organisatie
Motorsportbond KNMV met medewerking van pocketbike importeurs en Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We vullen elkaar aan in begeleiding en ervaring. Dit Junior Track zomerkamp is voor deelnemers die bekend zijn met het motorrijden en zich via de KNMV (met licentie) aanmelden of die bekend zijn bij RACE-KIDS en via die aanmelding bevestigd krijgen dat deelname mogelijk is. We zullen in overleg de rijdersgroepen inrichting zodat er veilig gesport kan worden, NK rijders apart van beginners/breedtesporters. RACE-KIDS is aanwezig met motoren, outfit en instructeurs. Melden dat je aanwezig bent op het zomerkamp kan al vanaf zondagavond.
Geef bij de trainer / instructeur aan als je kind erg vermoeid of geblesseerd is. Zomerkampen doen een beroep op het uithoudingsvermogen van ons allen, dus we moeten elkaar scherp houden!
Het begeleidingsteam omvat o.a.:

  • KNMV coördinator Barry Veneman
  • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman (voor alle RACE-KIDS activiteiten) met medewerking van:
    • Nolke Douma (technische assistentie RACE-KIDS motoren)
    • Trainer Peter Verschoor
    • Instructeurs: Robert Schotman, Birgit Scheffer, Mandy Schotman, Cindy Schotman
    • Importeurs: Dutch MiniMoto, Race & Zo, ReMa Racing en Technico

Begeleidingsteam

Aanmelden is mogelijk voor
Deelnemer die al bekend zijn bij RACE-KIDS en al vaker tijdens een RACE-KIDS sportdag hebben deelgenomen. Als een rijder zelf nog niet over een eigen motor of race-outfit beschikt, kan dat mogelijk, zoals op andere sportdagen ook, door RACE-KIDS als huurpakket verzorgd worden. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Voor deelname in groepen met een schakelmotor, is een licentie verplicht. Vraag ons wat te doen indien je het niet weet.

Kosten Zomerkamp
De reguliere RACE-KIDS kosten per rijder worden in rekening gebracht. Voor alle sport-, spel- en de camping faciliteiten die de KNMV als sportbond voorziet voor zondagnamiddag  t/m donderdagochtend wordt een extra bijdrage gevraagd. Die zal vermoedelijk net als voorgaand jaar, 25 euro per rijder per dag bedragen. Daarin zijn dan ook alle niet rijdende gezinsleden inbegrepen. 

Aanmelden

Toegestane motoren
RACE-KIDS motoren en NK waardige motoren in de klassen Pocketbike, NSF-100, Ohvale, 125cc 4-takt (yamaha cup of open klasse motoren) kunnen worden ingezet.

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Parkeren en paddock/pitsstraat
Op de paddock is in de gemarkeerde ruime vakken plek voor motor, auto en tent.caravan/camper. Voor RACE-KIDS deelnemers is er een ‘eigen groepsvak’.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat mag de motor worden gestart.

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Een cateraar is mogelijk aanwezig.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak opstellen. Vanaf 14:00 uur op zondag 1 augustus tot en met donderdag namiddag zijn er 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en camperstekker aansluitingen op de paddenstoelen beschikbaar. Voor de gezinnen met kinderen die niet meerijden, er is op het paddock ander vertier zoals knutselen, pannakooi voetbal, springkussen en nog een paar verrassingen.
Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en vermoedelijk dan ook weer de douches zijn vanaf maandag t/m donderdag met Corona richtlijnen wellicht beschikbaar. Er is geen water aan- of afvoer direct bij de ‘camping vakken’.

Overnachting
Ivm Corona en het zomerkamp zullen er aangepaste richtlijnen zijn voor gebruik van gezamenlijk ruimtes, zoals het sanitair. Informeer je daarover.
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Zorg dat je ’s ochtends op tijd bent voor de briefing van de dag en voor de individuele rijdersgroepen.

Corona maatregel / Toegang
Wellicht dat er tegen die tijd meer versoepelingen zijn doorgevoerd en het gehele gezin kan meekomen en genieten van een zomers sportspektakel.

Tijdschema en groepenindeling (indicatief)
Er zal een speciaal zomerkamp programma en tijdschema volgen in de week voor het zomerkamp.
Vanaf maandag ochtend 9:30 uur starten we met het 3-daagse motorsport trainingsprogramma.
Diverse vaardigheidstrainingen, maar ook een tour met de motor over het Grand-Prix circuit staat gepland.
De afsluitende dag staat in het teken van een race(simulatie)dag.

Indien beschikbaar in detail, is het tijdschema te bekijken / printen via de rode knop TIJDSCHEMA

Parcours lay-out
Indien beschikbaar is het parcours voor deze sportdag (circuit lay-out) te bekijken via de rode knop hieronder. Lees het A4-tje BaCo en pas de spelregels en de gebruikte vlaggen toe voor veilig sporten en begeleiden.

Onderstaande snelkoppelingen geven de informatie van het vorige zomerkamp weer, ter illustratie.

Lay-out

BaCo info

Aanmelden

Paddock indeling

Tijdschema maandag

Tijdschema dinsdag

Tijdschema woensdag

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl