Assen-JT Zomerkamp Aug 2021

Paddock indeling

Tijdschema Pocketbike motoren

Tijdschema 10/12/17″ motoren

Lay-out 3 dagen

Groepenindeling en Deelnemers

Draaiboek informatie algemeen

De zomerkampdata in 2021
Zondag 1 augustus (opbouwdag vanaf 14:00 uur; opstelling slaapgelegenheid, vanaf 16:00 uur 230volt stroomvoorziening beschikbaar)
Maandag 2 augustus (1e trainingsdag), In de vroege avond de RACE-KIDS BBQ)
Dinsdag 3 augustus (2e trainingsdag)
Woensdag 4 augustus (3e trainingsdag).  Einde zomerkamp.
Er is mogelijkheid tot overnachting naar de donderdag. 

Aangepaste toegangscontrole voor Junior Track circuit Assen
Bij de poort controle met de Corona Check-App 

Deelname is uitsluitend mogelijk als er geen klachten zijn en er geen actief besmettingsgevaar is door het Covid-19 virus. Elke bezoeker, ook kinderen vanaf 13 jaar, worden gecontroleerd op “Corona-proofheid”. Als je overnacht is één keert controle/testbewijs voldoende. Ga je elke dag buiten de poort overnachten, dan is elke dag een nieuw testbewijs nodig! Toegang krijg je met geldig vaccinatie-registratiekaart, QR code of testbewijs niet ouder dan 24 uur. Bereid je voor met de informatie via de rode knoppen. Het proces aan de poort staat omschreven onder de rode knop “Corona JT Poort”
Corona JT Poort

Testen in Assen; wanneer je postcode 9405 in voert en dan ‘De Haar’ of ‘Witterzomer’ selecteert, kun je op ca 5 km van het circuit (industrieweg) wellicht een afspraak inplannen en je laten testen. Voor een gratis test vind je de info onder de rode knop “Testen voor …”. Tip :
Testen voor zomerkamp

Doelstelling Zomerkampdagen
Vooral veel plezier met elkaar maken op en naast het circuit. Kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen). Op het paddock worden stroomaansluitingen en spel- en speel attributen voorzien zodat er voor alle (ook de niet motorrijdende kinderen) speelplezier is. Voor alle ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. Voor deelnemers via RACE-KIDS zorgen wij voor een begeleidingsteam waaronder trainers en instructeurs.

Zomerkamp organisatie
Motorsportbond KNMV met medewerking van pocketbike importeurs en Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We vullen elkaar aan in begeleiding en ervaring. Dit 2021 zomerkamp is geschikt voor deelnemers die al enige ervaring hebben. Er is geen RACE-KIDS nieuwkomers opstapgelegenheid tijdens dit zomerkamp. RACE-KIDS heeft in overleg met de KNMV de rijdersgroepen verzorgd met als doel plezierbeleving en veiligheid. RACE-KIDS verzorgt ook weer de traditionele BBQ op maandagavond 2 augustus voor hen die zich daarvoor aangemeld hebben.
Zomerkampen doen een beroep op het uithoudingsvermogen van de rijders maar ook dat van de ouders. Daarom is er een groot begeleidingsteam aanwezig. Samen zorgen we voor de sport veiligheid en plezierbeleving!
Het begeleidingsteam omvat o.a.:

  • KNMV coördinator Barry Veneman en Mieke Abbink
  • Pocketbike importeurs: Dutch MiniMoto Service, ReMa Racing en Technico Racing
  • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman met medewerking vanuit het RACE-KIDS begeleidingsteam waaronder:
    • Nolke Douma (technische assistentie RACE-KIDS motoren)
    • Trainer Peter Verschoor
    • RACE-KIDS leerplan instructeurs: Robert Schotman, Birgit Scheffer, Mandy Schotman, Cindy Schotman

Kosten Zomerkamp
Voor deelnemers die gebruik maken van de RACE-KIDS faciliteiten worden per rijder de reguliere RACE-KIDS sportdag kosten in rekening gebracht. Voor alle sport-, spel- en camping faciliteiten die de KNMV voorziet vanaf zondagnamiddag t/m donderdagochtend wordt een extra bijdrage gerekend van 25 euro per rijder per dag. Daarin zijn ook alle faciliteiten voor niet rijdende gezinsleden inbegrepen. Ook als je buiten de paddock overnacht is deze financiële bijdrage ‘verplicht’. Voor deelnemers aan de RACE-KIDS BBQ op maandagnamiddag staan de extra kosten vermeld onder de BBQ 2021 info. Je kunt de kosten zondag of maandag ochtend voldoen.

BarBeQue 2021 info

Toegestane motoren en groepsindeling
(1) RACE-KIDS pocketbike klasse, (2) KNMV junior minibike klasse, (3) KNMV race minibike klasse, (4) RACE-KIDS 10/12/17″ Beginners klasse, (5) KNMV 10/12″ NSF-100 en Ohvale klasse, (6) KNMV 17″ 125cc klasse

Voor de veiligheid van rijders en begeleiders lees de informatie van de BaCo functies en de toegepaste vlaggen.

BaCo functies en de vlaggen

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Parkeren en paddock indeling
Op de paddock is in de gemarkeerde ruime vakken plek voor motor, auto en tent, caravan/camper. Voor RACE-KIDS deelnemers is er een ‘eigen groepsvak’, die is door het hek direct links. Direct rechts tegen het education center aan staan 3 witte geschakelde tenten voor de motoren die door RACE-KIDS worden ingezet.

Paddock indeling

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Een cateraar is mogelijk aanwezig.
Op het grote grasveld (met verharde wegen) kan je jouw slaapvoorziening in een parkeervak opstellen. Vanaf 14:00 uur op zondag 1 augustus kan je terecht. Vanaf 16 uur zondag tot en met donderdag namiddag zijn er 230volt voorzieningen op de paddock. Die kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer. Er zijn normale en camperstekker aansluitingen op de paddenstoelen beschikbaar. Toiletgebouw met wasbakken, toiletten en douches zijn vanaf zondag t/m donderdag beschikbaar. Voor de gezinnen met kinderen die niet meerijden, er is op het paddock ander vertier.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat mag de motor worden gestart.

Overnachting
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt willen overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Zorg dat je ’s ochtends op tijd bent voor de briefing (uiterlijk 9:30 uur) en voor de individuele rijdersgroepen. 
Je dient nu wel elke dag een nieuw testbewijs te kunnen overhandigen!

Tijdschema
Vanaf maandag ochtend 9:10 uur starten we met het 3-daagse motorsport trainingsprogramma met een briefing en vanaf 9:30 uur is de start met de RACE-KIDS pocketbikers als 1e groep. Daarna volgen de 5 andere groepen. Elke rijdersgroep heeft 5 sessies op een dag, 15 sessies over de 3 dagen.
In detail, is het tijdschema en het parcours per dag te bekijken / printen via de rode knoppen hieronder

Tijdschema Pocketbike motoren

Tijdschema 10/12/17″ motoren

Lay-out 3 dagen

Groepenindeling en Deelnemers

Draaiboek informatie algemeen

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl