Zomerkamp Frankrijk Augustus 2021

De zomerkampdata in Frankrijk 2021
Woensdag 11 augustus (opbouwdag en opstelling slaapgelegenheid)
Donderdag 12 augustus (aanmelden en 1e trainingsdag)
Vrijdag 13 augustus (2e trainingsdag en optie BBQ)
Zaterdag 14 augustus (3e trainingsdag en optie BBQ)
Zondag 15 augustus (4e trainingsdag, RACE-KIDS pakt in en gaat huiswaarts, met eigen materiaal kan je dus blijven en deelnemen)

Doelstelling Franse Zomerkampdagen
Vooral veel plezier met elkaar maken op en naast het circuit. Kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen). Op het paddock worden stroomaansluitingen voorzien. Voor ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders wat beter te leren kennen tijdens de ontspanningsmomenten rondom deze trainingsdagen. Er is Donderdag tot en met zaterdag begeleiding vanuit RACE-KIDS voor deelnemers die zich daarvoor aangemeld hebbe (rode knop hieronder). Begeleiding is er voor kinderen vanaf 10 jaar. Op zondag niet meer, dan vertrekken wij huiswaarts! 

Dag organisatie
Motorsport trackday organisatie 2RACE uit België huurt de Freekart locatie. RACE-KIDS doet dit kamp in ‘partnership’. We vullen elkaar aan in begeleiding en ervaring en het uitnodigen van zoveel mogelijk motorsporters. Dit zomerkamp is niet voor ongeoefende rijders..
Het begeleidingsteam voor zomerkamp Juvaincourt omvat o.a.:

  • 2RACE coördinator Gigi Sachet en Katrien de Groof
  • RACE-KIDS coördinator Henk Schotman (voor alle RACE-KIDS faciliteiten) met medewerking van de instructeurs: Cindy en Robert Schotman, Birgit Scheffer
  • Indien ingeschreven, moet er ook (deelgenomen en) betaald worden. Er is teveel aanvraag en er worden mensen geweigerd indien een sessie vol is.  DUS Inschrijven = deelnemen
  • Als er ingeschreven wordt, staat er een nummer voor de inschrijving : bv 12, dan bij jij de 12e op de lijst, als we aan 32 komen, wordt de lijst gesloten.
  • Dit jaar, 2021, is er geen ruimte voor de groep pocketbikers, helaas.
  • In de groepen “1” slow  (motoren minder dan 15 pk) en  “2” fast (motor meer dan 15 pk) is het maximum aantal deelnemers per groep 32 rijders
  • In de groepen “3” en “4” supermoto is het maximum aantal deelnemers per groep 30 rijders
  • Groep 3 Supermoto beginners : wegracemotoren worden alleen toegelaten op donderdag en vrijdag. Dat geldt dus voor bvb. Yamaha SSP300 of KTM 390 motoren.

Toegestane motoren
Motoren die voor circuit gebruik goedgekeurd zijn waaronder; Honda NSF-100, Ohvale 110/160/190,  Yamaha/KTM/Kawa-125 cc en supersport 300 en supermotard. Let op de groepen indeling; boven en onder 15 pk en SSP300. Weet dus met wie je wilt en kunt samen rijden!

Kosten Zomerkamp
2RACE hanteert de volgende kosten:
40€/Dag/ groep  + 5€/ piloot (eenmalig per event) voor elektriciteit – wc – douches en de betaling voor de gereserveerde dagen wordt uitgevoerd op de eerste dag.
De reguliere RACE-KIDS kosten per rijder worden in rekening gebracht als men gebruik wenst te maken van onze faciliteiten.

Verzekering (rijdersvergunning):
Een voor Frankrijk geldige vergunning/dagverzekering is verplicht. Die kan worden besteld als Formule 1 (+/- 9 €) / Formule 2 ( …….. ). Alternatief is een dagverzekering aanvragen.
Beide aanvragen doe je via deze ink assuretonsport.com (deze is ook beschikbaar in het Engels). Denk eraan om een print of digitale kopie van je verzekeringsbewijs mee te nemen.

Aanmelden is mogelijk voor
In alle gevallen dient de rijder zich aan te melden via de 2RACE-website (rode knop hieronder).
Als men ook gebruikt wenst te maken van RACE-KIDS faciliteiten ook via de RACE-KIDS website (2e rode knop hieronder)

Inschrijving in rijdersgroep via 2RACE

Aanmelden voor RACE-KIDS faciliteiten

Locatie adres / navigatie
Freekart 88 Rue de Champagne in Google Maps of het adres: Rue de Champagne, Aeropole Sud Lorraine, 88500 JUVAINCOURT, Frankrijk.
Route tip (zeker als je hoog reist zoals met bus, caravan of camper) neem de N57 naar Charmes en de D55 naar Poussay/Mirecourt, is 10 km ‘om’ maar rijdt super relaxed en is zonder tol.
Tanken is met name voordeling in Luxemburg (rondom de stad zelf zijn diverse tankstations aan de snelweg, die zijn wel druk bezocht! dus je moet geduld hebben).

Parkeren en paddock/pitsstraat
Gelegen in het mooie Noord Franse landschap, is het uitzicht vanaf de heuvel, waarop het kartcircuit is aangelegd, prachtig. Met circa 375 km vanaf Maastricht airport, ook prima in één dag te rijden met een afwisselende route. Het is een sportieve en leuke vakantie bestemming. Het kartcircuit is 1200 meter in lengte en kenmerkt zich door zijn snelle maar uitdagende karakter. Pocketbike topsnelheid circa 100 km/u (ultra lang gearen), NSF en 125cc circa 120 km/u. Je kunt al dinsdag namiddag/avond of zeker op woensdag arriveren en je ‘paddock opbouwen. Op de paddock staan wij met onze RACE-KIDS opstelling achter de kantine, je rijdt links langs de kantine om daar te komen. Daar is stroom en sanitair en ruimte voor tent, caravan of camper. Stroom pas vanaf woensdagmiddag. We zullen een deel van de paddock met lint afzetten zodat RACE-KIDS deelnemers zoveel mogelijk bij elkaar kunnen staan.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat mag de motor worden gestart.

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Je kunt eten bestellen in de kantine, geef dat een dag vooraf wel door. Je kunt mogelijk al op dinsdag aankomen en overnachten. Vanaf woensdag namiddag is er echter pas 230volt beschikbaar. Dat kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer met PEN-aarde.
Er zijn 2 sanitair ruimtes met wasbakken, toiletten en warm water douches. Er is geen water aan- of afvoer direct bij de ‘camping vakken’.
Je kunt geen brandstof tanken op het paddock, daarvoor kan je naar het dorp Mirecourt op 10 minuten afstand reizen. Neem een extra jerry-can mee!
In Mirecourt zijn er ook 2 grote supermarkten o.a. Lidl.

Overnachting
Ivm Corona zullen er aangepaste richtlijnen zijn voor gebruik van gezamenlijk ruimtes, zoals het sanitair. Informeer je daarover.
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving.
We kregen een camping tip door die kinderen met zwembehoeften zal aanspreken: http://www.lacdebouzey.com/content/nl/welkom/1/

Tijdschema en groepenindeling (indicatief)
Er zal een speciaal zomerkamp programma en tijdschema volgen in de week voor het zomerkamp.
Vanaf donderdagochtend 9:00 uur starten de 1e rijsessies per groep, meestal groep 1, 2, 3 etc.

Parcours lay-out
Indien beschikbaar is het parcours voor deze sportdag (circuit lay-out) te bekijken via de rode knop hieronder. Lees het A4-tje BaCo en pas de spelregels en de gebruikte vlaggen toe voor veilig sporten en begeleiden. 

BaCo info

Aanmelden

Lay-out