Zomerkamp Frankrijk Aug 2023

2RACE.be organiseert het Franse zomerkamp medio augustus

Woensdag 16 augustus (opbouwdag en opstelling slaapgelegenheid)
Donderdag 17 augustus (aanmelden en 1e trainingsdag)
Vrijdag 18 augustus (2e trainingsdag en optie BBQ)
Zaterdag 19 augustus (3e trainingsdag en optie BBQ)
Zondag 20 augustus (4e trainingsdag)
Dit zomerkamp is niet voor ongeoefende rijders.
RACE-KIDS is niet aanwezig in de hoedanigheid zoals we dat in Nederland op onze eigen dagen zijn, met materiaal en instructeurs.
Dus als je wilt deelnemen met schakelmotoren (pocketbikes zijn vermoedelijk niet ingepland, of hooguit bij voldoende aanmeldingen op de donderdag en vrijdag. Meldt vooral op tijd aan via 2RACE.be website en stem et met je vrienden af dat die ook gaan, samen is leuker en leerzamer.

Doelstelling Franse Zomerkampdagen
Vooral veel plezier met elkaar maken op en naast het circuit. Kind en ouder kunnen blijven overnachten (eigen slaapvoorzieningen treffen). Op het paddock worden stroomaansluitingen voorzien. Voor ouders vaak ook een mooie gelegenheid om andere ouders wat beter te leren kennen tijdens de ontspanningsmomenten rondom deze trainingsdagen. 

Dag organisatie
Motorsport trackday organisatie 2RACE uit België huurt de kartbaan en paddock-(camping)-locatie. In 2023 plant het RACE-KIDS begeleidingsteam alleen op de donderdag en vrijdag deel te nemen (en dus aanwezig te zijn). We trekken door naar Dijon om te rijden met grote motoren daar.

Deelname mogelijkheden

  • Inschrijven via de site van 2Race.be
  • Als je aanmeld moet je ook betalen, niet betalen is geen reservering. Er is teveel aanvraag en er worden mensen geweigerd indien een sessie vol is.  DUS Inschrijven = betalen = deelname zekerheid omdat je gereserveerd hebt
  • Als er ingeschreven wordt, staat er een nummer voor de inschrijving : bv 12, dan ben jij de 12e op de lijst, bij 32 aangekomen, wordt de lijst gesloten.
  • Bij minimaal 10 deelnemers kan er een tijdslot voor Pocketbikers worden ingelast op de donderdag en vrijdag. Niet in het weekeinde mogelijk.
  • In de groepen “1” slow  (motoren minder dan 15 pk) en  “2” fast (motor meer dan 15 pk) is het maximum aantal deelnemers per groep 32 rijders
  • In de groepen “3” en “4” supermoto is het maximum aantal deelnemers per groep 30 rijders
  • In groep 3 Supermoto beginners : worden wegracemotoren toegelaten op donderdag en vrijdag.
    Dat geldt dus voor bvb. Yamaha SSP300 of KTM 390 motoren.

Toegestane motoren
Motoren die goedgekeurd zijn voor circuit gebruik, waaronder; Pocketbikes (alleen donderdag en vrijdags), Honda NSF-100, Ohvale 110/160/190,  Yamaha/KTM/Kawa-125 cc en supersport 300 en supermotard. Let op de groepen indeling. Weet dus met wie je wilt en kunt samen rijden!

Kosten indicatie Zomerkamp
2RACE hanteert de volgende kosten:
45€/Dag/ groep  + 5€/ piloot (eenmalig per event) voor elektriciteit – wc – douches en de betaling voor de gereserveerde dagen wordt uitgevoerd op de eerste dag.

Verzekering (rijdersvergunning):
Een voor Frankrijk geldige vergunning/dagverzekering is verplicht. Die kan worden besteld als Formule 1 (+/- 9 €) / Formule 2 ( …….. ). Alternatief is een dagverzekering aanvragen. Beide aanvragen doe je via deze link assuretonsport.com (deze is ook beschikbaar in het Engels). Print en neem mee of zorg voor een digitale kopie van je verzekeringsbewijs.

Aanmelden is mogelijk voor
In alle gevallen dient de rijder zich aan te melden via de 2RACE-website (rode knop hieronder).

Inschrijving in rijdersgroep via 2RACE

Locatie adres / navigatie
Freekart 88 Rue de Champagne in Google Maps of het adres: Rue de Champagne, Aeropole Sud Lorraine, 88500 JUVAINCOURT, Frankrijk.
Route tip (zeker als je hoog reist zoals met bus, caravan of camper) neem de N57 naar Charmes en de D55 naar Poussay/Mirecourt, is 10 km ‘om’ maar rijdt super relaxed en is zonder tol.
Tanken is met name voordeling in Luxemburg (rondom de stad zelf zijn diverse tankstations aan de snelweg, die zijn wel druk bezocht! dus je moet geduld hebben).

Parkeren en paddock/pitsstraat
Gelegen in het mooie Noord Franse landschap, is het uitzicht vanaf de heuvel, waarop het kartcircuit is aangelegd, prachtig. Met circa 375 km vanaf Maastricht airport, ook prima in één dag te rijden met een afwisselende route. Het is een sportieve en leuke vakantie bestemming. Het kartcircuit is 1200 meter in lengte en kenmerkt zich door zijn snelle maar uitdagende karakter. Pocketbike topsnelheid circa 100 km/u (ultra lang gearen), NSF en 125cc circa 120 km/u. Je kunt al dinsdag namiddag/avond of zeker op woensdag arriveren en je ‘paddock opbouwen. Op de paddock staan wij met onze RACE-KIDS opstelling achter de kantine, je rijdt links langs de kantine om daar aan de achterzijde te komen. Daar is stroom en sanitair en ruimte voor tent, caravan of camper. Stroom pas vanaf woensdag.
LET OP:  Motoren niet starten in de paddock. Pas na doorgang toegangshek pitsstraat mag de motor worden gestart.

Paddock faciliteiten
Je dient zelf voor eten en drinken zorg te dragen. De organisatie voorziet geen ontbijt, lunch of avondeten. Je kunt eten bestellen in de kantine, geef dat een dag vooraf wel door. Je kunt mogelijk al op dinsdag aankomen en overnachten. Vanaf woensdag namiddag is er echter pas 230volt beschikbaar. Dat kan je aftappen via de paddenstoelen met je eigen (lange) aansluitsnoer met PEN-aarde.
Er zijn 2 sanitair ruimtes met wasbakken, toiletten en warm water douches. Er is geen water aan- of afvoer direct bij de ‘camping vakken’.
Je kunt geen brandstof tanken op het paddock, daarvoor kan je naar het dorp Mirecourt op 10 minuten afstand reizen. Neem een extra jerry-can mee!
In Mirecourt zijn er ook 2 grote supermarkten o.a. Lidl.

Overnachting
Wie niet op de paddock maar wel op korte reisafstand in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving.
We kregen een camping tip door die kinderen met zwembehoeften zal aanspreken: http://www.lacdebouzey.com/content/nl/welkom/1/

Tijdschema en groepenindeling (indicatief)
Kijk op de website van 2Race.be voor alle details omtrent programma en lay-o ut etc.
Er zal een speciaal zomerkamp programma en tijdschema volgen in de week voor het zomerkamp.
Vanaf  9:00 uur start op de dag meestal de 1e sessie. Rond 18 uur einde rijsessies. Er is een middag pauze.

Parcours lay-out
Indien beschikbaar is het parcours voor deze sportdag (circuit lay-out) te bekijken via de rode knop hieronder. Lees het A4-tje BaCo en pas de spelregels en de gebruikte vlaggen toe voor veilig sporten en begeleiden. 

BaCo info

Lay-out