Staphorst 2024

Aankomende sportdagen op ‘De Tippe evenemententerrein’

Zaterdag 3 augustus programma vanaf 12 uur 11 uur aanwezig aub
Zaterdag 10 augustus
Zaterdag 21 september

Aanmelden

Locatie adres / navigatie
In google maps ingeven: ‘Evenemententerrein De Tippe’ in Staphorst Viaductweg 1. Of Ebbinge Wubbenlaan hoek Klaas Kloosterweg Oost. (Niet alleen De Tippe ingeven, dan kom je elders uit). Het terrein oprijden vanaf de Ebbinga Wubbenlaan.

Tijdschema en Sport parcours
Toegang paddock (poort open): rond 11:00 uur. Je bent vanaf dan welkom, maar kom niet later dan 11:30 uur zodat er tijd is voor de voorbereidingen. We starten met de 1e sessie rijden met de snelle pocketbikers (P2) rondom 12:00 uur. Daarna groep P1 daarna de S2/S1 schakelmotor groepen. Einde rijden: zie tijdschema maar meestal rond 16:00 uur. Poort sluit (iedereen van paddock af): rond 17:00 uur

Thuis oefenen: Schakelen op een racemotor
Voor deelnemers die voor het eerst komen rijden op een racemotor met versnellingen (omgekeerd schakelen). Lees de info en bereid je thuis voor, zodat je 1e dag een top belevenis wordt!

Tijdschema basis

Lay-out

Parkeren en paddock/pitsstraat
Door de ingang rechts aanhouden en auto parkeren in het aangegeven P-vak. De ruimte voor en 5 meter naast het kantine gebouw vrij houden voor de opstelling van de motoren en RACE-KIDS truck. Er is een kantine (drinken en koek) en sanitair beschikbaar.

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden.

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een circuitmotor.
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’.
Elke groep heeft begeleiding van een trainer/coach of instructeur.

Begeleidingsteam

Dag organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies

Aanmelden is mogelijk voor
Opstappers en beginners die nog niet over een eigen motor of race-outfit beschikken (RACE-KIDS brengt dat mee).

Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de organisatie (bij tijdschema meer hierover).

Nieuwkomer info

Aanmelden

Toegestane modellen (maximaal uitlaat geluid 92 dB!)
1. Pocketbike (6,5″) (getal tussen haakjes is het formaat wielen in inch maat)
2. NSF-100 (12″)
3. Ohvale (10″)
Let op:
Deelname kan met motoren die zijn goedgekeurd voor gebruik op het circuit. De geluidsproductie van de motor is ingeperkt omdat we naast een woonwijk sporten. De grens ligt op 92dB. Dat betekend een stille inlaat en stille uitlaat (goede vulling van dempingsmateriaal en de dB-killer gemonteerd).
RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitwaardigheid (betrouwbaarheid en veiligheid van de motor).

Groepenindeling

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike rijders Sub groep indeling (aanduiding P1-P2-P3). Afhankelijk van aantal deelnemers en hun ervaringsniveau worden de groepen ingedeeld in:
P1 = Opstapper met vroege Beginner / P2= Geoefende Beginners met startende NK rijders / P3= NK en geoefende senioren rijders

S= Schakelmotor rijders. Sub groep indeling (S1-S2-S3-S4). Motoren toegestaan = Honda NSF-100, Ohvale 110 of KTM/Yamaha/Kawasaki/Suzuki 125 motoren
S1 en S2 = Opstap / Beginners groep en S3/S4 = Geoefende rijders. Afhankelijk van aantal deelnemers en hun ervaringsniveau worden de groepen ingedeeld.

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden te veel verschillen, kan het RACE-KIDS begeleidingsteam de groepen indelingen aanpassen. Rijders kunnen dus in een andere groep worden geplaatst dan op de deelnemerslijst is aangegeven. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook na een gereden sessie, gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid, plezierbeleving of soms extra rijtijd creëren. Een rijder mag NOOIT zonder overleg met het RACE-KIDS begeleidersteam zelf van huurmotor of groep veranderen. Wil je afwijken van het programma, overleg dan, wellicht is het mogelijk.

De met plezier doorlopen sportdagen in de afgelopen 12 maanden:
Zaterdagmiddag 2 september
Zaterdagmiddag 10 juni
Zaterdagmiddag 6 mei

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl