Schrijf je in voor de afsluiting van het RACE-KIDS indoorseizoen met de Endurance race in Den Haag!

In navolging op de geslaagde Endurance Estafette van eind 2019 organiseert RACE-KIDS zaterdag 21 maart een nieuwe 2uurs wedstrijd ter afsluiting van de wintertraining tijdens het indoorseizoen. Dit mooie evenement wordt gehouden bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Ben jij er ook bij? Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Het mooie aan de Vrooam 2uurs Endurance Estafette race is, dat het niet uitmaakt op welk niveau je rijdt. Of je nu een beginnende rijder bent of inmiddels al in een competitie racet, je hebt allemaal evenveel kans op de overwinning. Bij de Endurance Estafette worden de rijders namelijk in drie niveaugroepen ingedeeld en vervolgens bestaat elk team van 3 rijders in de race uit één rijder van niveau A, B of C.

De teams van drie gaan de strijd met elkaar aan in een race over twee uur. Goed samenwerken is heel belangrijk, want constant is er één rijder van het team in de baan en er zal dus na een bepaalde periode gewisseld moeten worden in de pitstraat. De transponder voor de tijdwaarneming wisselt mee met de rijder op de baan doordat de teamcaptain de van de ene coureur afhaalt en aan de arm van de opvolgende coureur plaatst. Dat levert rennende ouders en hilarische scenes op.

De start van de race is ook bijzonder, want dat doen we met een Le Mans start waarbij de kinderen moeten rennen naar de motoren, zo snel als mogelijk opstappen om vervolgens weg te kunnen rijden. Deze manier van starten wordt ook gebruikt in het WK Endurance in de wegrace. In onderstaande video laten we zien hoe deze start in zijn werk gaat.

In december 2019 organiseerde RACE-KIDS ook deze Endurance Estafette in Den Haag en dat was toen een groot succes. Daarom willen we ook het indoor trainingsseizoen afsluiten met een zelfde evenement. Dit doen we zaterdag 21 maart en inschrijven voor het evenement is vanaf nu mogelijk via: www.race-kids.nl/agenda. Wil je eerst alles even doorlezen betreffende de Endurance Estafette? Dat kan via: https://www.race-kids.nl/estafette/

RACE-KIDS kalender komende periode
Het is natuurlijk nog lang geen 21 maart, dus in de komende twee maanden heeft RACE-KIDS nog veel indoorevenementen op de kalender staan. Bij RACE-KIDS kan je vanaf 7 jaar op een laagdrempelige en veilige manier leren motorrijden. Een goede basis leggen voor veilig motorracen. Of je nu nog nooit gereden hebt of je rijdt al in een internationale competitie; iedereen is welkom om te rijden op de compacte pocketbikes! Kijk voor alle mogelijkheden op www.race-kids.nl en op onderstaande afbeelding zie je de kalender uitgewerkt.

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl