VROOAM Estafette race 6 feb 2022

VROOAM Endurace race en feestelijk activiteiten nu 6 feb 2022

Door corona verviel de vorige planning op 19 december. Nu is de Estafette ingepland op zondagochtend 6 februari 2022 vanaf 9:45 uur. Ruim 50 rijders gaan de sportieve strijd aan, in team verband.

Estafette kort uitgelegd:
Er zijn 3 groepen rijders die in een eigen tijdslot onderling strijd leveren en de meeste ronde proberen te rijden. Alle rijders worden door het RACE-KIDS begeleidingsteam ingedeeld, zodanig dat er een redelijke balans ontstaat in de teams en tussen de teams onderling. Op deze wijze krijgen alle teams op papier gelijke kansen om te winnen. Elke team heeft 3 rijders, één uit niveau groep A (de beginners), één uit groep B, (geoefende rijders) en een uit groep C (ervaren en kampioenschap coureurs). Elke groep rijdt circa 5 x 10 minuten. Elk team krijgt een eigen transponder in een armband. die wisselt per sessie dus van rijder. Met de transponder worden de rondetijden en het aantal ronden geregistreerd. per rijder en per team. De Estafette endurance race start met groep A. Na afloop van hun 1e sessie wordt de transponder snel overgedragen aan de rijder in groep B, die op zijn beurt, na afloop van zijn sessie, de transponder weer overdoet aan de rijder in groep C. Deze cyclus herhaalt zich 4 keer waarbij na ruim 2 uur strijd, groep C de estafette afrond. Dan kan pas het winnende team bekend gemaakt worden. Het team met de meest gereden (geklokte) ronden mag zich 2021 kampioen noemen. Het is een echte teamprestatie als je op het podium komt. Alvast gefeliciteerd.

Aansluitend aan de 2-uurs race kunnen de coureurs, broertjes, zusjes en ouders nog karten, laser gamen of het speciale Glow in the Dark golfspel spelen. Rond 15 uur gaan we dan samen nagenieten met het eten en drinken. De locatie waar we sporten en eten is de indoor karting locatie “Van der Ende Racing Inn” te Den Haag (Poeldijk). Het ochtend en middag programma is indoor. We hebben dus geen hinder van weersinvloeden op onze activiteiten. Plezier verzekerd dus. Het is toegestaan dat er ‘publiek’ bij aanwezig is uitgaande van de geldende Corona preventie maatregelen. We rijden bij Van der Ende indoor Inn te Poeldijk.
www.vanderende.com

In verband met de aangescherpte regels voor het beperken van COVID-19 virus verspreiding gelden er aangepaste regels.

In de hal waar we racen dragen alle personen boven de 18 jaar een mondkapje.

In de horeca (boven in de karting hal) gelden deze aanvullende regels:

  • QR code check
  • Iedereen dient in de horeca afdeling aan een tafel te gaan en blijven zitten. Ook kinderen dienen aan tafel te zitten
  • Men moet 1,5 meter afstand van elkaar houden (uitgezonderd een gezinsgroep)

Middag activiteiten 19 dec

Estafette parcours

6 feb info

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl