RACE-KIDS Estafette race 17 dec 2023

Team estafette race en feestelijk activiteiten

Den Haag, zondagochtend 17 december. RACE-KIDS organiseert dan de leuke, spannende en sportieve 2 uurs team estafette race. Met circa 50 rijders wordt het een sportief spektakel waarin de uitingen ‘ik heb plezier gehad’, ‘ik had vette strijd met ….’ maar vooral ook, ‘ik heb weer nieuwe sportvrienden gemaakt’, veel gehoord worden.

Deelnemers profiel

Minimum leeftijd is 7 jaar
Ervaring met zelfstandig rijden (je hebt minimaal 2 sportdagen deelgenomen bij RACE-KIDS)
Je motor voldoet aan de technische eisen (als je motor van RACEKIDS huurt zorgen wij daar uiteraard voor)
Je neemt uitgerust deel, want het is toch een (in)spannende raceochtend.
Het RACE-KIDS begeleidingsteam heeft de eindbeslissing voor wel/geen deelname mogelijkheid (we kijken naar groepsveiligheid en plezierbeleving)

Estafette kort uitgelegd

Er zijn 3 groepen rijders. Beginners niveau, geoefende rijders en competitie rijders. Elk strijden ze onderling in hun eigen niveaugroep in een eigen tijdslot. Een team kent één rijder uit groep niveau 1, uit niveau 2 en niveau 3. Per rijder worden de ronden aan het teamtotaal toegevoegd. Het team met de meeste ronden gaat er met de sportieve eer en podium bekers vandoor. Goede nieuws is dat elke team een leuk aandenken uitgereikt krijgt. Het RACE-KIDS begeleidingsteam deel alle rijders in teams in. Dit heeft een leuk verrassingseffect en wij proberen alle teams gelijkwaardig te krijgen zodat alle teams, op papier althans, gelijk kansen hebben.

Elke groep, dus elke deelnemer, rijdt circa 5 x 10 minuten. Elk team krijgt een eigen transponder in een armband. Die wisselt per sessie dus van rijder. Een taak voor de ouder, die mag rennen. Met de transponder worden de rondetijden en het aantal ronden geregistreerd, per rijder, per team. De Estafette endurance race start met groep 1. Na afloop van hun 1e sessie wordt de transponder snel overgedragen aan de rijder in groep 2, die op zijn beurt, na afloop van zijn sessie, de transponder weer overdoet aan de rijder in groep3. Deze cyclus herhaalt zich 4 keer waarbij na ruim 2 uur strijd, groep 3 de estafette afsluit. Dan kan pas het winnende team bekend gemaakt worden. Het team met de meest gereden (geklokte) ronden mag zich 2023 kampioen noemen. Het is een echte teamprestatie als je op het podium komt. Alvast gefeliciteerd.

Spel activiteiten en napraten (tafelen)

Aansluitend aan de 2-uurs race kunnen de coureurs, broertjes, zusjes en ouders nog karten, laser gamen of het speciale Glow in the Dark golfspel spelen. Rond 15 uur gaan kunnen we nog nagenieten van samen eten en napraten. De locatie waar we sporten en eten is de indoor karting locatie “Van der Ende Racing Inn” te Den Haag (Poeldijk). Het ochtend en middag programma is indoor. We hebben dus geen hinder van weersinvloeden op onze activiteiten.
www.vanderende.com

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl