RACE-KIDS nieuwsbrief over start buitenseizoen 2022

Goede vrijdag 15 april is het zover: de start van het RACE-KIDS buitenseizoen 2022 op de TT Junior Track Assen. RACE-KIDS heeft voor deze dag een mooi programma voor jong tot oud en van nieuwkomer tot ervaren rijder samengesteld. Verder vertellen we in deze nieuwsbrief graag meer over onze plannen voor het buitenseizoen.

1: RACE-KIDS locaties buitenseizoen 2022
Het RACE-KIDS buitenseizoen loopt van april tot en met oktober. Qua locaties gaan we sowieso sportdagen organiseren in Assen, Staphorst en Dordrecht. We zijn nog bezig om ook in Amsterdam en Hedel te kunnen rijden. Daarnaast blijven we eens per maand – voornamelijk voor nieuwkomers en beginners – indoor rijden bij Van der Ende Racing Inn nabij Den Haag.

2: Goede vrijdag (15 april) zijn we in Assen
We trappen het buitenseizoen af op vrijdag 15 april op de TT Junior Track in Assen. We starten rond 10:00 uur en rijden tot aan het einde van de middag. Eigenlijk is iedereen welkom tijdens deze sportdag: van nieuwkomers, beginners, geoefende tot competitie rijders. We gaan groepen op niveau maken met pocketbikes, NSF/Ohvale, 125cc en Supersport 300 motoren. Het is mogelijk om met je eigen motor te rijden, maar je kan de motor ook huren bij RACE-KIDS. Voor kinderen zijn er ook outfits te huur. Naast kinderen kunnen ook ouders zich inschrijven voor 15 april in Assen. Er zijn ook mogelijkheden om met je eigen straatmotor deel te nemen, maar overleg dat vooraf eerst even met ons. RACE-KIDS zet met deze opties het familieplezier op de eerste plek. Samen mooie herinneringen maken. Uiteraard zijn onze trainers en instructeurs van de partij om de groepen te begeleiden.

3: Interview met Yamaha R125 Cup kampioen Dylan Czarkowski
Dylan Czarkowski leerde motorrijden en racen bij RACE-KIDS. De 15-jarige Dylan werd in 2021 in zijn debuutseizoen gelijk kampioen in de Yamaha R125 Cup en maakt dit jaar de overstap naar de grote circuits. We vroegen aan hem over zijn ervaringen met RACE-KIDS.

Hoe verliep je eerste kennismaking met RACE-KIDS? “Mijn eerste kennismaking was in 2016. Ik had toen nog geen flauw idee wat motorsport inhield en dat konden zij mij goed uitleggen en demonstreren. De eerste kennismaking verliep dus goed!”

Wat heb je bij RACE-KIDS geleerd? “Ze hebben mij heel veel bijgebracht op verschillende gebieden. Als ik één onderdeel moet uitlichten dan is het stabiel én snelle racelijnen leren rijden.”

Het is super om je nog regelmatig bij de RACE-KIDS sportdagen te zien. Vertel! “Ik train vooral in de winter veel bij RACE-KIDS, omdat zij goede indoor trainingsmogelijkheden aanbieden. In de zomer train ik meer met een specifieke groep rijders, waar we onder leiding van instructeur Robert (Schotman) de baan op gaan. We evalueren elke sessie en ik krijg dan individueel tips.”

Wat zijn je plannen voor het seizoen 2022? “Ik ga rijden in de Yamaha R3 Cup. Deze cup bestaat uit gelijkwaardige Yamaha 300cc motoren. We rijden bijna alle wedstrijden bij het IDM kampioenschap. De ultieme doelstelling is natuurlijk wedstrijden winnen en voor het kampioenschap vechten. Daar ga ik dus vol voor! Echter moet ik wel beseffen dat dit niveau een stuk hoger ligt. Als ik het hoogst haalbare eruit heb gehaald aan het einde van het seizoen kan ik tevreden zijn. En of dat eerst, tweede of misschien wel zesde is zien we dan wel. Maar de doelstelling en focus ligt bij het kampioenschap, want daar doe je het uiteindelijk toch wel voor.”

4: RACE-KIDS primeur op goede vrijdag 15 april in Assen
Met dank voor de inzet en sportieve betrokkenheid van motorzaak Vos uit Oss en coureur Koen Meuffels kan RACE-KIDS nu oudere jeugd en volwassen opstappers een sportieve en circuitwaardige motor aanbieden. Op de afbeeldingen de KTM 125 cc Ready to Race racemotor. Het vermogen valt in de A1 rijbewijsklasse. Leuk detail is de stille uitlaat die valbestendig is weggewerkt in de stroomlijn.
Met deze motor maakt RACE-KIDS het aanbod aan motoren voor alle gezinsleden compleet. De kleinsten stappen vanaf 7 jaar op de pocketbike, vanaf 11 jaar en 140 centimeter mag jeugd op de Honda NSF schakelmotor en vanaf 14 jaar en 160 centimeter kan dat vanaf nu op de 125 cc KTM. Ook volwassen rijders of jeugd met ruime ervaring kunnen zowel op de 125cc om te laten zien wat ze beheersen om vervolgens op een supersport 300cc (A2 vermogen) motor hun sportieve ambities vorm te geven. Mogelijkheden en plezier voor het gehele gezin. Voorlopig biedt RACE-KIDS haar A1 en A2 motoren alleen aan voor opstap tijdens de sportdagen op het junior track in Assen.

5: Update zomerkamp Assen
Er is een kleine aanpassing in de datum van het 2022 zomerkamp op de TT Junior Track in Assen. Het zomerkamp begint een dag eerder en zal nu plaatsvinden van maandag 8 t/m woensdag 10 augustus. Dat houdt in dat er zondag 7 augustus gestart mag worden met het opbouwen op de camping/paddock. Vanaf maandag 8 augustus gaan we met elkaar genieten van drie dagen motorsport!

Meer informatie via: www.race-kids.nl/racekamp-assen/

6: Update elektrische pocketbikes
Helaas zijn er door corona wat leverproblemen ontstaan met onze elektrische pocketbikes die we willen gaan inzetten tijdens RACE-KIDS sportdagen en met een eigen racecompetitie. We zullen daarom onze ambities iets moeten bijstellen. De motoren komen zeker, maar we kunnen er wellicht pas rond de zomerperiode gebruik van maken. Het volledige kampioenschap zullen we daarom in overleg met de KNMV waarschijnlijk een jaartje moeten opschuiven. Maar we hopen wel een aantal racedagen te organiseren om rijders te laten proeven aan deze nieuwe competitie, zodat we in 2023 er helemaal klaar voor zijn!

7: Kalender komende periode
Onderstaande de bijgewerkte kalender voor de komende periode tijdens de start van ons buitenseizoen. Eventuele nieuwe updates zullen wij ook op onze Facebook en Instagram pagina vermelden. Meer informatie of direct aanmelden voor een evenement kan via www.race-kids.nl/agenda

 

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl