Herfst en winterprogramma en RACE-KIDS feliciteert kampioenen

RACE-KIDS zit in de laatste fase van het buitenseizoen, maar een prachtig indoorprogramma staat al weer voor de deur! In deze nieuwsbrief meer over de mogelijkheden om binnen te sporten, waarbij we ook weer een gezellige endurance estafette gaan organiseren. Daarnaast zijn we trots op de sportieve successen van onze RACE-KIDS rijders in de nationale kampioenschappen!

RACE-KIDS programma: een combinatie van outdoor en indoor
We mogen nog een aantal dagen buiten motorsporten. Het is afwachten wat het weer zal doen, maar we hopen nog een aantal mooie buitenevenementen samen te kunnen hebben. Maar kijk ook zeker naar onze indoor sportkalender! Die is grotendeels afgerond en te zien via www.race-kids.nl/agenda.

Leuk detail: dit jaar gaan we weer een Estafette sportdag organiseren. Dit doen wij op zondag 19 december bij Van der Ende Racing Inn in Den Haag! Meer informatie over dit super leuke en gezellige dag is te vinden via: https://www.race-kids.nl/estafette/.

RACE-KIDS is trots op de aanwas en doorstroom van onze pupillen!
Veel jeugdrijders hebben via RACE-KIDS hun eerste kennismaking met sportief motorrijden beleefd. Trots zijn we dan ook om te zien dat diegenen die doorstromen naar nationale of internationale kampioenschappen het over het algemeen heel goed doen en podiumplaatsen weten te behalen. Dat is erg leuk om te zien! Samen met de KNMV, Molenaar NSF100 Championschip en de Yamaha KicXstart R125 Cup is er vanaf de instapper tot en met de NK kampioenen een mooie infrastructuur en prima platform voor mooie en veilige motorsport.

Klasse Nationaal Kampioen 2e positie 3e positie
Pocketbikes tot 10 jaar (A) Miquel Sinke* Mika Schalken* Sem Testers*
Pocketbikes vanaf 10 jaar (B) Senne Botman* Douwe Douma* Casper Pennings*
Molenaar NSF 100 Cup Thije Ligtermoed Jurrien van Crugten Julian van Kalkeren*
Yamaha KicXstart 125 Cup Dylan Czarkowski* Alec Willemen* Koen Ligtenberg

*zijn rijders uit het RACE-KIDS traject

Ontwikkeling in de jeugdmotorsport: kansen en grenzen!
Risico’s in de motorsport? Jazeker, die zijn er. Dat wil zeggen als de grens wordt overschreden wordt het risico op een vervelend letsel aanzienlijk groter. Daarom herinnert het RACE-KIDS begeleidingsteam elke deelnemer (rijder en ouder) er vaak aan dat onze sportdagen gebaseerd zijn op de pijlers: plezier, veiligheid, vriendschap, vertrouwen, vaardigheden en risico’s leren inschatten. De goede mix is voor ieder kind weer anders.

Sportieve vriendschap vinden wij heel belangrijk als basis om de risicovolle competitievaardigheden aan te leren. Vanuit vertrouwen durft elk kind eerder de grens te zoeken, op te rekken en voor zichzelf vast te stellen. Jeugd kan vertrouwd raken met de risico’s van racen. En als alles klopt, kan hun droom misschien wel uitkomen. Op de vraag vanaf welke leeftijd we de kinderen zelf kunnen laten beslissen over te nemen risico’s? De overheid is daarin duidelijk; risico’s aan kinderen overlaten? Nee tot 18 jaar niet. Dan valt dat onder de verantwoordelijkheid van de ouders. Veiligheid in de sport is dus onze grens!

In 9 jaar RACE-KIDS motorsport zijn er duizenden kinderen geweest die fantastisch genoten hebben. Daarvan helaas/slechts ook een 11-tal met een botbreuk(je)! Zo veilig is motorsport bij RACE-KIDS.


Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl