Team Estafette 15 dec 2024

De GOEDHART Team Estafette in korte uitleg:
Een team bestaat uit 3 rijders. Eén rijder uit niveau groep 1 (startersniveau of kleine/jonge rijders), één uit niveau groep 2, (basis ervaren rijders) en één uit niveau groep 3 (meest ervaren, grote / oudere rijders). Alle rijders nemen deel in een eigen niveau tijdslot, en rijden 5 keer een sessie van 10 minuten. Doel is zoveel mogelijk ronden te rijden. Team indeling wordt door RACE-KIDS gedaan, je mag je voorkeuren doorgeven, maar wij houden oog op veiligheid en sportiviteit. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd, dat is ons uitgangspunt. Op deze wijze krijgen alle teams op papier gelijke kansen om te winnen. Elk team krijgt een transponder in een armband toegewezen. Na elke sessie wordt die band afgedaan en bij de teamgenoot voor de opvolgende sessie om de arm bevestigd. Dat is een soort van pitsstop en een leuke teamprestatie waarbij de begeleidende ouder tijd kan winnen maar ook verliezen. Snelheid speelt dus ook voor hun een rol. Met de transponder worden per rijder en zo ook per team het totaal aantal ronden geregistreerd. De Estafette endurance race start met groep 1 en eindigt 120 minuten later met groep 3. Daarna is nog circa 15 minuten nodig om het winnende team bekend te maken en de prijsuitreiking te doen. Het team met de meest gereden (geklokte) ronden mag zich 2024 kampioen noemen. Het is een echte team-prestatie-ochtend.

Spelregels Estafette

Parcours en BaCo posten

Tijdschema in concept

Teams in concept

Middag activiteiten

Motor opstelling in Paddock

Aankomsttijd en paddock inrichting
We verwachten alle deelnemers aanwezig tussen 8:30 en 9 uur die ochtend. De overhead deur die toegang biedt tot de hal is dan geopend. Horeca deur naar de horeca boven gaat rond 9:15 uur open voor publiek. Inruimen van de paddock doen we volgens het plan “motor opstelling in Paddock” (sleutelen is aparte ruimte van motor opstelling). Per rijdersgroep benutten we een ‘opstel-rij’.

Strak tijdschema en aanwijzingen van de Team Captain
We hanteren een strak tijdschema. Vanaf 8:30 uur gaat de overhead deur open en starten we met het inrichten van de paddock. Volg de aanwijzingen op voor opstelling van je eigen motor. Rond 9:30 uur de 1e briefing, o.a. teams voorstellen en aansluitend de 1e trainingssessies. Als die is afgerond de 2e briefing met uitleg van de startprocedure. Groep 1 doet de Le Mans start waarmee de 2 uurs estafette race aanvangt. Rond 13 uur de finish van de race.
Per team is er een “Team Captain”. Die is aanspreekpersoon en draagt bij dat we allemaal alert blijven op plezier en veiligheid, in het team en als groep in zijn geheel. De team captain is aanspreekpunt voor de RACE-KIDS officials. Zo behouden we rust, overzicht en kan iedereen genieten.
De Team Captain wordt geacht op de hoogte te zijn van de Estafette spelregels en zorgt dat elk team zijn BaCo rol vervult per sessie.

Locatie estafette en feestelijke activiteiten
Vanaf 13:15 uur starten de aanvullende middagactiviteiten zoals (kinder-)karten en lasergamen of Glow in the dark. Aansluitend een buffet waar de nagenieters de spannende ervaringen van die dag met elkaar kunnen delen of alvast vooruitblikken op plannen in de kerstvakantie of seizoen 2026.
De locatie waar we sporten en eten is de indoor kart locatie “Van der Ende Racing Inn” in Poeldijk (Den Haag). Adres: Nieuweweg 57K Poeldijk (den Haag west). Zowel het ochtend als het middag programma zijn indoor. We hebben dus geen hinder van weersinvloeden op onze activiteiten.
Publiek is toegestaan mits men zich houdt aan de richtlijnen. Alles over de locatie en de horeca faciliteiten vind je op deze site www.vanderende.com

Afrekenen bij RACE-KIDS voor de race en bij de Bar voor drank, eten en middag activiteiten bij Van der Ende
Als je geen betaalverzoek ontvangen hebt zaterdag ochtend mag je de RACE-KIDS estafette bijdrage contant voldoen op zondagmorgen maar graag voor 9:15 uur in de omkleedruimte.
In de horeca ruimte, bij de bar, ligt de lijst met deelnemers voor het eten en de spelactiviteiten. Daar reken je dat af. Drankmuntjes voor die ochtend en middag ook bij de Bar kopen (wat over is kan je weer inruilen, vraag dat nog even bij het bestellen).
Reken af voor 11 uur aub. Het warme buffet wordt geserveerd even na 14:00 uur (na de Lasergamers). Dat is in een aparte ruimte die voor RACE-KIDS is gereserveerd. We volgen de aanwijzingen op van het horeca personeel om te genieten van hun service en het eten en samen zijn.