Lid Racing Team

Doelstelling Racing Team

Rijders begeleiden tijdens hun deelname aan motorraces en hun ontwikkeling tot coureur stimuleren.

Team mogelijkheden

Elke deelnemer in het team krijgt de kans om te leren genieten van het motorracen. Zoals dat in de Rookies fase al kon tijdens de oefenraces, maar dan nu met punten en prijzen. We gaan in dit traject nog een stap verder. We leren de rijders alle geleerde vaardigheden te benutten en zich te focussen op kansen creëren en benutten. We laten ze ook ontdekken wat tegenslagen inhouden of een strijd proberen te winnen of met opgeheven hoofd verliezen. Het begeleidingsteam houdt vast aan de visie dat veiligheid, respect en het beleven van sportplezier de belangrijkste uitgangspunten zijn in deze fase van het sporten en de ontwikkeling van het kind.

Prestaties

De uitslagen van de racedagen worden geregistreerd en de resultaten geanalyseerd. Naast die resultaten is de wijze waarop ze behaald zijn minimaal even interessant. Op welke wijze heeft de racer zijn ambitie en tactiek weten om te zetten in daden met resultaten. Die analyse wordt binnen het team gedaan en de evaluatie in elke rijdersdossier genoteerd. Hieruit volgen aanbevelingen voor nieuwe (sub) doelen, voor races en trainingen.

Clubraces

Alle deelnemers worden op basis van hun leeftijd, niveau of motorcategorie ingedeeld in een rijdersgroep en startveld bij een organisator van races of tijdens een RACE-KIDS evenement. Zo vormen de meest interessante circuits en dagen de basis voor ons RACE-KIDS clubkampioenschap.

RACE-KIDS Club kampioenschap

Alle deelnemers in het Racing Team strijden binnen een eigen groep voor hun Club kampioenschap. Bijvoorbeeld, de rijder neemt deel op het evenement in de junior A klasse bij de KNMV. Finisht als 4e, maar passeert wel als 1e Racing Team Club rijder de finish. Dan is deze de winnaar van de clubrace! Krijgt daarmee de punten voor de 1e positie en die worden opgenomen in het Club klassement.

Mogelijkheden rijder

Elke RACE-KIDS rijder uit de Rookies en Academy divisie kan deelnemen in het RACE-KIDS Club kampioenschap. Om het niveau hoog te houden en een sfeer van saamhorigheid en veiligheid te waarborgen hanteren we de volgende richtlijnen voor rijders en hun begeleiders.

·         Je scoort minimaal 60 % in het racevaardighedenleerplan van RACE-KIDS

·         Je traint conform de thema’s en 3 fase aspecten uit het RACE-KIDS leerplan

·         Je traint minimaal 15 dagen per jaar onder begeleiding van het RACE-KIDS opleidingsteam

·         Je actieve begeleider (ouder) toont het persoonlijke certificaat van de NOC-NSF on-line training ‘een bewuste sportouder’

·         Je rijdt op een motor met specificaties die door RACE-KIDS technische en sport commissie is goedgekeurd

Kalender Club races

De actuele kalender staat vermeld op de pagina agenda