Lid Racing Team

Doelstelling Racing Team

Rijders begeleiden in hun sportieve ontwikkeling en vanuit de breedtesport, waarin de basisvaardigheden worden aangeleerd, de stap kunnen maken naar racen in een competitie omgeving. RACE-KIDS zal de rijders binnen een teamstructuur de kans geven om die ervaring op te doen.

Team mogelijkheden

Elke deelnemer in het team krijgt de kans om te leren genieten van het motorracen. Zoals dat in de Rookies fase al kon tijdens de oefenraces, maar dan nu met punten en prijzen. We gaan in dit traject nog een stap verder. We leren de rijders nieuwe vaardigheden aan en zich bewust te worden hoe zich te focussen op kansen creëren en benutten. We laten ze ook ontdekken wat genieten is als je de strijd wint, de spanning van het winnen van een kampioenschap maar ook met opgeheven hoofd te mogen verliezen. Het begeleidingsteam houdt vast aan de visie dat veiligheid, respect en het beleven van sportplezier, de belangrijkste uitgangspunten zijn in deze fase van sportontwikkeling.

Prestaties

De uitslagen van de racedagen worden geregistreerd en de resultaten geanalyseerd. Naast die resultaten is de wijze waarop ze behaald zijn feitelijk nog interessanter. De wijze waarop de coureur zijn ambitie en tactiek wist om te zetten in daden en resultaten. Die analyse wordt binnen het team gedaan en de evaluatie in elke rijdersdossier genoteerd. Daarbij maken we gebruik van PITSS, een webapplicatie waarin rijder en begeleider samen prestaties delen en op tips uitwisselen. Hieruit volgen aanbevelingen voor nieuwe (sub) doelen, voor de trainingen en races.

Clubraces

Alle deelnemers worden op basis van hun leeftijd, niveau of motorcategorie ingedeeld in een rijdersgroep en startveld bij een organisator van races.

RACE-KIDS Club kampioenschap

Alle deelnemers in het Racing Team strijden binnen een eigen groep voor hun Club kampioenschap. Bijvoorbeeld, de rijder neemt deel op het evenement in de junior A klasse bij de KNMV. Finisht als 4e, maar passeert wel als 1e Racing Team Club rijder de finish. Dan is deze de winnaar van de clubrace! Krijgt daarmee de punten voor de 1e positie en die worden opgenomen in het Club klassement.

Mogelijkheden rijder

Elke RACE-KIDS rijder uit de Rookies en Academy divisie kan deelnemen in het RACE-KIDS Club kampioenschap. Om het niveau hoog te houden en een sfeer van saamhorigheid en veiligheid te waarborgen hanteren we de volgende richtlijnen voor rijders en hun begeleiders.

·         Je scoort minimaal 60 % in de leerplan & vaardigheden toets

·         Je traint conform de thema’s en 3 fase aspecten zoals vermeld in het leerplan (dmv PITSS)

·         Je traint minimaal 16 dagen per jaar onder begeleiding van het RACE-KIDS opleidingsteam

·         Je actieve begeleider (ouder) toont het persoonlijke certificaat van de on-line training ‘een bewuste sportouder’ (NOC/NSF)

·         Je rijdt op een motor met specificaties die door de RACE-KIDS technische en sport commissie is goedgekeurd

Deelnemen aan de Club races

Stuur een email met de naam van de coureur en het mobiel telefoonnummer (van de ouder) naar ROS@race-kids.nl onder vermelding : wil deelnemen aan RACE-KIDS races.
Robert Schotman zal dan contact met jullie opnemen.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl