RACEN in competities

Doelstelling Race begeleiding

Alle rijders groeien vanuit het RACE-KIDS lesprogramma in hun sportieve ontwikkeling. Dat doet breedtesport als je plezier beleeft. Sommige rijders willen hun prestaties toetsen en deelnemen aan een competitie. De kans pakken dat je de aangeleerde basisvaardigheden mag meten aan andere deelnemers, andere motorracers. Ons begeleidingsteam volgt de verrichtingen, is soms ook op de racedagen aanwezig om te bekijken hoe de sporters presteren. Vooral hoe zij zich manifesteren en omgaan met de spanning die tijdens een racedag aan de orde zijn. Voor doorgroei naar het grote circuit en om te ontwikkelen in internationale competities kan RACE-KIDS rijders in contact brengen met teams die deskundige ondersteuning bieden.

Team mogelijkheden

Motorsport is altijd een teamsport, zeker als je nog tot de jeugdcategorie behoort. Onderdeel van het RACE-KIDS begeleidingsprogramma is ook het ontwikkelen van vriendschappelijke sportrelaties waarmee je leert in team verband samen vaardigheden, kennis, middelen en plezier te delen. Elke deelnemer in ‘het team’ krijgt de kans om te leren genieten van het motorracen. Zoals dat in de Rookies fase al kon tijdens de oefenraces, zal dat in deze fase meer nog gaan om punten en prijzen te vergaren. We gaan in dit traject een stap verder in het PITSS leerprogramma. Vooral het mentale aspect en een planmatige aanpak van een race evenement komen nu aan de orde. Bewust worden hoe te focussen op kansen creëren en benutten. We laten de rijders ontdekken wat genieten is als je de strijd wint, de spanning van het winnen van een kampioenschap maar ook met opgeheven hoofd mogen verliezen. Het begeleidingsteam houdt vast aan de visie dat veiligheid, respect en het beleven van sportplezier, de belangrijkste uitgangspunten zijn in deze fase van sportontwikkeling.

Prestaties

De uitslagen van de racedagen worden geregistreerd en de rijder en begeleiders kunnen zelf ook de resultaten analyseren. De wijze waarop doelstellingen (of resultaten) wel of niet zijn behaald zijn feitelijk het meest interessant. De wijze waarop de coureur zijn ambitie en tactiek wist om te zetten in daden en resultaten. Die analyse wordt binnen het team gedaan en de evaluatie kan binnen het PITSS rijdersdossier genoteerd worden. Een belangrijk aspect voor rijders die naar EK-WK niveau willen doorgroeien. Tips uitwisselen en aanbevelingen voor nieuwe (sub) doelen vergaren.

De Rookies-E-CUP

Alle deelnemers worden op basis van hun leeftijd, niveau ingedeeld in een competitiegroep.

RACE-KIDS kampioenschap

Alle deelnemers in het Racing Team strijden binnen een eigen groep voor de RACE-KIDS trofee.

 

Mogelijkheden rijder

Elke RACE-KIDS rijder uit de Rookies en Academy divisie kan deelnemen in een (KNMV bond-) kampioenschap. Om het niveau hoog te houden en een sfeer van saamhorigheid en veiligheid te waarborgen hanteren we de volgende richtlijnen voor rijders en hun begeleiders.

·         Je scoort minimaal 60 % in de leerplan & vaardigheden toets

·         Je traint conform de thema’s en 3 fase aspecten zoals vermeld in het leerplan (dmv PITSS)

·         Je traint minimaal 12 dagen per jaar onder begeleiding van het RACE-KIDS opleidingsteam

·         Je neemt minimaal aan 4 racedagen deel (aan alle competitie dagen mag ook natuurlijk)

Deelnemen aan de E-CUP races in 2023

Stuur een email met de naam van de coureur en het mobiel telefoonnummer (van de ouder) naar info@race-kids.nl onder vermelding : wil deelnemen aan competitie races.
We zullen dan contact met je opnemen.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl