Opstappen – daginvulling

1. Aanmelden bij aankomst

Als je met je kind gearriveerd bent op de event-locatie, kan je bij een RACE-KIDS official jezelf melden. Na voldoen van de deelname kosten, contant of via mobiel bankieren,  wordt jullie de outfit overhandigd en de motor toegewezen. We melden in welke groep je kind meedoet en wie daar de begeleider bij is.

2. Beschermende kleding, basispakket

In de het outfit pakket is opgenomen:
a. Stoffen (rode) overall (volgens opgegeven kledingmaat)
b. Knie- en elleboogbescherming
c. Oranje hesje (draagt de ouder)
d. Integraalhelm met vizier (volgens opgegeven hoofdomtrek-maat)
Eerst de overall aantrekken en daaroverheen de knie- en elleboogbescherming. De helm even passen. Bekijk samen hoe de sluiting werkt. Bij twijfel, vraag een RACE-KIDS official om advies.
e. Passende handschoenen vind je in de centraal opgestelde box
f. Breng zelf dichte schoenen mee voor je kind (geen laarzen)
Met deze outfit en op deze werkwijze maken we het motorrijden veilig en plezierig voor je kind.
Als je een leerpakket hebt besteld, vervalt de stoffen overall, je krijgt dan een echte race overall aangeboden volgens de opgegeven maat. Datzelfde geldt ook als je aanvullend raceschoenen hebt besteld. Er gelden meerkosten voor de leren overall en raceschoenen.

3. Uitleg motor en parcours

Een RACE-KIDS official geeft uitleg over het motorrijden zoals gebruik van de rem, gasgeven, de noodstop, de zithouding en de kijktechniek. Als ouder help je mee en volg je ook de briefing momenten die dag zodat je optimaal je kind kunt ondersteunen. Je draagt daarom een oranje hesje waarmee je op en naast het parcours goed zichtbaar bent en kunt helpen. Het is leuk om te doen! De 1e sessie loop je met je kind mee over het parcours. Dat geeft vertrouwen aan je kind. Je draagt om je linkerpols het koord van de noodstop.

4. De 1e Sessie rijden

Met comfortabele sportschoenen aan, loop je één of meer ronden mee zodat je kind vertrouwen kan opbouwen en leert gasgeven en remmen. Het tempo is laag en daarom kan het veilig. Het is geruststellend voor je kind (zoals je wellicht ooit ook je kind hebt leren fietsen door mee te lopen). Zodra de trainer ziet dat je kind zelf het parcours veilig kan rijden (zelf kan remmen en gas geven en niet meer omvalt in de bocht), word je stilgehouden. We doen het veiligheidskoord dan van jouw arm om de arm van je kind. Dan mag het zelfstandig verder rijden. Je blijft dan wel actief op en naast het parcours met aanwijzingen geven hoe ze de bocht door moeten kijken. Of als Baancommissaris (BaCo) die een kind dat omvalt hulp biedt, weer verder helpt. Meehelpen is leuk, want je beleefd van dichtbij de spanning, het succes en vooral het plezier dat alle kinderen beleven. Samen een dagje motorsporten!! Na elke sessie de motor uitzetten en terug plaatsen op de standaard met het noodstopkoord weer op de motor bevestigd!!

5. De 2e, 3e en 4e sessie zelfstandig rijden

Als ouder controleer je voordat je kind het parcours oprijdt:
– draagt het handschoenen
– is de helm kinband gesloten (1 vinger speling)
– draagt je kind het noodstopkoord om de linker arm
– is er vrij toegang tot het circuit (komt er niemand aan)
– als de trainer of een RACE-KIDS official het startsein geeft, mag je kind het circuit betreden.
De meeste kinderen kunnen in de eerste en anders in de tweede sessie zelf en relatief veilig op het circuit rijden. Doordat we jou en jouw kind tips geven om veiliger te rijden, zal het aan het einde van de opstapdag een waanzinnige ervaring rijker zijn.  Na elke sessie eventuele aantoonbare valschade, dus als iets niet meer werkt (rem of gasgeven) of kapot is en loshangt, dat melden bij de RACE-KIDS groepsbegeleider of technisch supervisor.

6. Afronden opstapdag

Na elke sessie controleer je of de motor in orde is, zeker als je kind ermee is gevallen. Laat het in dat geval door een technische official even nakijken op (verborgen) gebreken. Veiligheid maken we samen.
Na afloop van de laatste sessie doe je als ouder alle outfit weer terug in jullie outfit-box, de handschoenen in de centrale box en lever je de leren overall en raceschoenen weer in bij de official.
Laat je kind zich afmelden bij de groepsbegeleider (official). NA de 1e keer deelname krijgt je kind iets leuks mee naar huis!

7. Deelnemen aan een volgend evenement

Het is uniek wat RACE-KIDS aanbiedt. Zonder eigen outfit of motor, kan je kind genieten van zelf op een motor rijden. Veilig en voordelig geprijsd. Wil je kind na de kennismaking, vaker rijden, meer rijvaardigheden aanleren, misschien wel leren racen, dan is ons advies om eens per maand deel te nemen. Je kunt je kind dan weer aanmelden via onze site (nu via de keuze “gegevens zijn al bekend”). We bespreken na de kennismaking of er met de basis outfit of met extra veiligheidspakketten in het vervolg meegereden dient te worden en in welke niveau groep (A of B).

Meer informatie

naar agenda

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl