Doorgroeien tot racer

Afhankelijk van de leeftijd blijkt dat er vijftig tot zestig lessen nodig zijn om kinderen een goed basis aan vaardigheden aan te leren. Ze scoren dan gemiddeld 70% in het PITSS leerplan. Met een dergelijk basis wordt het leuk om deel te nemen aan competitie races, een kampioenschap. Het is een volgende fase in sportief ontwikkelen, namelijk race vaardigheden. Die fase van groepstraining en begeleiding noemen we de Academy periode.

RACE-KIDS Academy

Voor een Academy traject wordt je uitgenodigd. De opleiding en begeleiding zijn nog meer persoonsgebonden en wordt verzorgd door RACE-KIDS Academy trainers en instructeurs. Je kind zal zich van breedtesporter meer willen profileren als sporter met een missie. Een duidelijk doel om sportatleet te worden en uit te blinken in het motorracen. Het racevaardigheden dossier verhuist tijdens deze stap mee van RACE-KIDS Rookies naar de RACE-KIDS Academy divisie.

Academy (kleine motoren / kleine (kart-) circuits)

Op de kleinere circuits verzorgen we de Academy trainingen met de Pocketbike of lichte schakelmotoren. Een actuele toets op vaardigheden vormt de basis voor het Academy begeleidingsteam in het te volgen opleidingstraject. In het gesprek met de Academy deelnemer en zijn ouders worden buiten de race-vaardigheden ook andere onderwerpen besproken zoals: inzet, ondersteuning vanuit het gezin, financiële mogelijkheden, schoolresultaten en fitness. Daaruit volgt een plan van aanpak en activiteiten planning.

Academy (grote motoren / grote circuits)

Op de grote circuits worden coureurs uit de Academy begeleidt die toe zijn aan een opstap naar zwaardere schakelmotoren bedoeld voor het rijden op de grotere circuits. Als basis geldt voldoende race ervaring en een goed gevuld meerjarig rijdersdossier en een hoge score in het leerplan. Ook moet er financieel een gezonde basis liggen om dit enkele jaren vol te kunnen houden.  In dit Academy traject leren wij de coureurs nieuwe vaardigheden specifiek voor het rijden en racen op het ‘grote circuit’. Omgaan met hoge top- en bochtensnelheden, hard durven remmen, de baanbreedte benutten, referentiepunten (o.a. rempunten) bepalen en benutten of een kwalificatie ronde leren rijden. Maar ook zaken als  tactisch rijden en omgaan met bijvoorbeeld veranderingen aan de motor zoals afstelling van de geometrie, bandenslijtage, datalogging en analyse daarvan. Kortom, we proberen je voor te bereiden op het racen in teamverband op EK of WK niveau. De trainingen worden gepland op full-size circuits. Onder andere in Nederland, België en Frankrijk.

Beschik je zelf niet over een motor? Die kan je huren!

Bij de RACE-KIDS Academy kan je deelnemen aan de trainingen op motoren die vanuit de organisatie worden verhuurd, onderhouden en vervoerd. Deelnameprijzen worden afgestemd op gebruik van alle materialen, middelen en inzet van medewerkers aan de evenementen.

De RACE-KIDS Academy maakt op de kleine circuits gebruik van deze motoren:

  • Pocketbike (automaat) met Elektromotor aandrijving en accu energie (6PK)
  • NSF100 (5 versnellingen schakelen 4.Takt met 8PK)
  • MiniGP (5 versnellingen schakelen 4.Takt met 10-15 PK)
  • 125cc (5 versnellingen schakelen 4.Takt met 15PK)

De RACE-KIDS Academy maakt op de grote circuits gebruik van deze motoren:

  • Moto-3 basic (4.Takt – 30 PK)
  • Supersport 300 (4.Takt – 40PK)

Contact 

Ben jij toe aan een persoonlijke invulling, neem dan contact met ons op.