RACE-KIDS rijders genieten volop van trainingsmogelijkheden op kleine en grote circuits

In april kon RACE-KIDS na een lange periode eindelijk weer aan de slag. In mei waren er volop trainingsmogelijkheden voor de RACE-KIDS rijders op diverse locaties in het land en afgelopen weekend zelfs in het buitenland. Daarnaast zijn we ook een aantal nieuwe projecten gestart, waar we graag meer over vertellen in deze nieuwsbrief.

5i project van RACE-KIDS, KNMV en Pocketbike importeurs gestart
Met de jeugd vorm je ook de toekomst. Vanuit die redenatie hebben de Pocketbike importeurs, RACE-KIDS en sportbond KNMV hun krachten gebundeld en wordt in 2021 gestart met het “5i project”. Het doel van deze samenwerking is om meer circuitgebruik en samen sporten mogelijk te maken, waarbij alle rijders en hun begeleiders gebruik kunnen maken van ervaren en deskundige begeleiding in een veilige en leerzame sportomgeving.

De 5i-projectgroep heeft een programma opgezet, waarmee het in de komende 6 jaar de motorsport wegrace kan laten groeien. In aantal betrokken rijders, maar ook qua niveau. Kinderen sporten graag samen, leren vanuit vriendschap elkaar te vertrouwen en elkaars limieten te verruimen. Het 5i-projecteam gaat dat promoten en grotendeels faciliteren. Met een klein beetje meer geduld, net als 6 jaar basisonderwijs, leggen we een mooie basis waarop meer rijders kunnen motorsporten en de talenten ook op het vereiste niveau kunnen doorstromen naar de top van een NK, EK of zelfs WK competitie. Met deze visie en werkwijze dragen we samen bij aan de benodigde sportontwikkeling. Wanneer we meer rijders op een hoger niveau kunnen krijgen, wordt de NK competities nog interessanter dan ze nu al zijn.

Er moest meer samengewerkt gaan worden en dat is met dit 5i project gelukt! Op de kick-off van afgelopen zaterdag 15 mei tijdens de KNMV trainingsdag op het TT Junior Track in Assen is de eerste basis gelegd. De dag was een succes. Wij willen daarom onze dank uitspreken aan de betrokkenen partijen zoals de sportbond KNMV en de Pocketbike importeurs; Dutch Minimoto, Race&Zo, ReMa racing en Technico en het begeleidingsteam van RACE-KIDS. Onze gezamenlijke achterban van rijders hebben een leuk en leerzame dag gehad. De kick-off krijgt zijn vervolg op 30 mei en 12 juni, ook weer in Assen.

Geslaagde Supersport 300 en Moriwaki training van RACE-KIDS in Assen
Van RACE-KIDS is bekend dat het jeugd de kans biedt om kennis te maken met het motorrijden en circuit racen. Minder bekend is dat we ook begeleiding geven aan oudere jeugd en jonge coureurs die de stap naar het grote circuit willen maken. Dankzij de samenwerking met de sportbond KNMV en het TT Circuit Assen is het 16 mei gelukt om naast de 50 deelnemers op de kleinste motoren, de pocketbikes, ook oudere jeugd en belofte rijders een mooie sportdag te laten beleven. Circa 35 rijders konden hun racevaardigheden vergroten op de schakelmotoren. Die motoren vallen in de A1 (13kW) en A2 (35kW) categorie. Beloften als Kyano Schoo (12jr) en Julian van Kalkeren (12 jr) maakten hun 1e meters op hun pré-moto-3 Moriwaki racemotoren. Robert Schotman, zelf ex-WK-SSP300 coureur begeleidt de jongens op zijn Yamaha R3 circuitmotor. De Moriwaki coureurs deelden het circuit met een handvol andere oudere jeugdrijders die hun KTM en Yamaha SSP300 circuitmotor de sporen gaven. Het was een fraaie, leerzame en gezellige dag.

RACE-KIDS op Ecuyers: leuke en leerzame 2-daagse trainingstage in Noord-Frankrijk
Op circa 450 km vanaf Utrecht sta je in de puur Franse en pittoreske omgeving van het Ecuyers circuit. Met nieuw asfalt een prachtige locatie voor de motoren in de vermogens range van 30 tot 50 pk. Doordat het circuit over circa 3500 meter maar liefst zeven rechter- en acht linkerbochten telt is het een ware belevenis en avontuur om er aan je circuitvaardigheden te werken. Acht RACE-KIDS rijders hebben er afgelopen weekeinde vooral heel veel plezier beleeft. Door samen de lastigste bochten te rijden en er tips over uit te wisselen werd veel van elkaar geleerd. En de leukste ervaring van de rijders blijft toch het passievol kunnen delen van de gewaagdste acties. Met je teammaatjes kunnen nagenieten, tijdens de twee dagen, en de dagen erna met leuke foto’s en actie video’s. We gaan het herbeleven, want wellicht gaan we 26 en 27 juni weer naar Ecuyers!

RACE-KIDS kalender juni 2021
Komend weekend zijn we met RACE-KIDS twee dagen op locatie. Zaterdag 29 mei zijn we op De Tippe in Staphorst en een dag later zijn we op de TT Junior Track in Assen. Daarna begint de maand juni, waarin wij ook absoluut niet stil gaan zitten. We hebben nog een TT-special in de maak, daarover binnenkort meer. Al wel gepland zijn zeven dagen op onze locaties in Lelystad, Velp, Venhuizen, Assen, Staphorst en Dordrecht. Kortom in alle regio’s van het land zijn er mogelijkheden om te starten met motorrijden en sportief racen met RACE-KIDS! Aanmelden en meer informatie is te vinden www.race-kids.nl/agenda

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl