RACE-KIDS met een vol programma het tweede deel van het seizoen 2021 in

De vakanties zijn voorbij en dat betekent dat RACE-KIDS weer volop sportdagen, door het hele land op onze prachtige locaties, aan het organiseren is. Er staan al veel evenementen op de kalender, die in de komende periode nog verder wordt aangevuld. In deze nieuwsbrief een korte terugblik op de zomerkampen, een overzicht van onze locaties en de kalender voor de komende periode.

 

[1] Overzicht RACE-KIDS locaties
RACE-KIDS organiseert sportdagen in alle regio’s van het land op zeer diverse locaties. Voor het overzicht hebben we onze huidige locaties even op een rij gezet en daarin benoemd wat iedere layout bijzonder maakt.

Assen: mooi vlak asfalt, goed grip, overzichtelijk en professioneel parcours met optie voor variaties in lay-out. Snel circuit met grote paddock, waar het altijd druk en gezellig is. Toegang voor pocketbike tot en met Supersport 300 motoren.

Staphorst: mooi vlak asfalt, goed grip, overzichtelijk en altijd een zelf uitgelegd parcours voor veel leermomenten voor zowel de opstapper als ook de NK coureur. Kleiner parcours, minder snel, grote paddock, altijd druk en gezellig. Toegang voor pocketbike t/m 125 cc motoren.

Lelystad: voldoende grip, overzichtelijk en vast parcours met ruimte voor opstappers, maar meer geschikt voor geoefende rijders. Ruim parcours, minder snel, grote paddock, altijd druk en gezellig inclusief catering. Toegang voor pocketbike t/m 125 cc motoren.

Nijverdal: indoor kartbaan, 800 meter lang met een prachtig en uitdagende bochten en veel grip. Uitsluitend voor pocketbike motoren. Zeer leerzaam en we plannen rijdersgroepen voor opstap, beginners en de geoefende/NK rijders.

Den Haag (Poeldijk): indoor karthal met een prachtig en uitdagend parcours. 1100 meer lang, overeenkomstig het TT Junior Track in Assen. Uitsluitend voor pocketbike motoren. Zeer leerzaam en we plannen rijdersgroepen voor opstap, beginners en de geoefende/NK rijders.

 

[2] Prachtige zomerkampen achter de rug!
In de zomervakantie organiseerde RACE-KIDS traditiegetrouw zomerkampen in Assen en het Franse Juvaincourt. De beide zomerkampen waren zeer geslaagd: leerzaam en super gezellig! Hierbij een korte terugblik

Zomerkamp Assen: met een prachtige opkomst in alle klassen en met fantastisch weer hebben alle kinderen vooral genoten van het samen rijden en van de diversiteit die dit jaar geboden werd. Door de corona check vooraf kon iedereen zich op het kamp vrij bewegen en genieten. De jaarlijkse barbecue was weer maximaal bezocht en super gezellig!

Zomerkamp Juvaincourt: Na het kamp in Assen door naar het Noord Franse circuit Ecuyers voor drie dagen supersport 300 plezier om vervolgens neer te strijken op het zomerkamp in Juvaincourt. Daar was het nog een paar graden warmer en konden de deelnemers zich uitleven op een voor velen nieuw en uitdagend parcours. Helaas dit jaar niet voor de pocketbikes, maar in 2022 komen die mogelijkheden er wel weer. Dit jaar vooral de focus op schakelmotoren. De deelnemers hadden variabele condities, waarbij verschil in grip door stof en temperatuur over de dag vooral het aandachtspunt werd. Het was zeer leerzaam en gezellig!

[3] De RACE-KIDS kalender!
Onderstaand is de RACE-KIDS kalender te bekijken. Er staan al veel sportdagen vast zoals te zien, maar de kalender zal in de komende periode ook nog verder aangevuld worden. Er zullen nog indoor dagen en mogelijk nog rijdagen in Velp bijkomen. Kortom; RACE-KIDS zal het hele jaar, dus ook in de herfst en wintermaanden, door blijven rijden! Aanmelden, meer informatie en de volledige kalender is te bekijken via: www.race-kids.nl/agenda.

[4] Corona en RACE-KIDS
Logischerwijs zijn er ook nog wel eens vragen van ouders en begeleiders betreft de coronaregels rondom de RACE-KIDS evenementen. Uitgaande dat we allen ons gezond verstandig gebruiken en bij ziekte (verschijnselen) thuisblijven, zijn er geen beperkingen meer voor deelname aan een RACE-KIDS sportdag. Alle kinderen en hun ouders zijn welkom tijdens onze sportdagen en kunnen zonder beperkingen deelnemen en actief meehelpen tijdens de motorsportactiviteiten.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl