RACE-KIDS met een RACE-FUN zomer update

We zitten volop in de zomer en dat betekent voor RACE-KIDS leuke sportdagen organiseren en natuurlijk staat het zomerkamp in Assen voor de deur. Hierbij een update van onze kalender met daarnaast een aantal interessante nieuwtjes.

1: Agenda: juli wordt een leuke RACE-KIDS maand!
Met sportdagen in Assen, Nieuw-Vennep, Staphorst, Dordrecht, Hedel en indoor bij Van der Ende Racing Inn nabij Den Haag hebben ze zeer afwisselende en leuke kalender voor de zomermaand juli. Wil je meer weten over deze evenementen of wil jij je wellicht direct aanmelden? Dat kan via www.race-kids.nl/agenda.

2: RACE-FUN gezinsuitje in Assen
Tussen maart en oktober organiseren wij één tot twee keer per maand een sportdag op de TT Junior Track in Assen. Een bijzondere locatie omdat dit circuit vlak naast het grote TT Circuit Assen ligt. Onze sportdagen staan in het teken van een dagje uit voor het hele gezin, omdat er zowel voor de kinderen als ook voor ouders, volwassenen en oudere jeugd voldoende motorsportmogelijkheden zijn. Deze sportdagen organiseren wij onder de naam RACE-FUN, omdat het veel meer is dan RACE-KIDS alleen, aangezien het voor iedereen mogelijk is om aan deze dag deel te nemen.

De layout van de TT Junior Track leent zich perfect voor ons RACE-FUN concept, omdat we daarop eigenlijk met alle type motoren op deze baan kunnen rijden. Je kan bijvoorbeeld ook met je eigen straatmotor deelnemen. We delen uiteraard onze deelnemers in diverse niveaugroepen in en maken ook groepen aan de hand van de type motoren die meedoen aan deze sportdag. En als het veilig kan, kunnen de ouders samen met hun kinderen de baan op. Hoe gaaf is dat!

3: Zomerkamp Assen komt eraan
Nog ruim een maand en dan organiseren wij het jaarlijkse zomerkamp in Assen! We nemen deel aan het zomerkamp op de TT Junior Track in Assen van maandag 8 t/m woensdag 10 augustus. Aansluitend organiseren wij donderdag 11 augustus nog een RACE-KIDS sportdag met ook opstapmogelijkheden voor nieuwkomers. Kijk op www.race-kids.nl/agenda voor meer informatie over het zomerkamp en deze sportdag in Assen.

4: Nieuws updates
*Wij zullen met ons RACE-KIDS team ook nog een aantal dagen gaan rijden in Ecuyers in Frankrijk. Ook is het mogelijk om van deze sportdagen een gezinsuitje te maken, omdat daar ouders/volwassenen met hun eigen motor kunnen rijden. We rijden op Ecuyers op 23 & 24 juli via www. circuitdagen.be en op 27 & 28 augustus via www.circuitfun.be

*Van 5 t/m 7 augustus zal er op de TT Junior Track in Assen een Europees kampioenschap worden georganiseerd voor pocketbikers en NSF-100 rijders. Meer informatie via: https://mcassen.nl/evenementen/ec-mini-road-racing

*Onze instructeur Birgit Scheffer zal als gastrijder deelnemen aan de Yamaha R3 Cup races op het TT Circuit Assen. Dit mooie race-evenement van het IDM vindt plaats van 12 t/m 14 augustus. Ben je in de buurt? Kom haar gezellig aanmoedigen!

5: Goed bezig!
Henk Schotman geeft een update over de RACE-KIDS rijders die momenten in diverse kampioenschappen actief zijn: “Diverse deelnemers vanuit de RACE-KIDS opleiding nemen deel in nationale competities en doen daarin goede zaken. Denk aan de pocketbike competities en de schakelmotorklassen NSF-100 en MiniGP-160. Maar ook coureurs die inmiddels strijden op de grotere motoren op de grotere circuits maken ons trots. Denk dan aan de Yamaha R3 Cup en de IDM Supersport 300 klasse. Het stimuleert ons om de basis te blijven invullen met ons leerplan op onze Nederlandse locaties en bijvoorbeeld in Ecuyers weer de Supersport 300 rijders onder de hoede te nemen binnen de RACE-KIDS Academy activiteiten. Na 10 jaar RACE-KIDS zullen we ook een deel van de talentvolle rijders zien doorstromen naar de grotere motoren en internationale competities. Dat vinden we heel leuk uiteraard. Laten we met zijn allen zo doorgaan!”

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl