NK startveld 2020 bestaat voor een groot deel uit RACE-KIDS aanwas

RACE-KIDS is dé opstap om uiteindelijk door te groeien naar een wegracecoureur van nationaal of internationaal niveau. Dit is ook goed te zien aan de hand van de cijfers. Zo’n 75% van de rijders in de KNMV NK Junior Moto Racing in het seizoen 2020 zijn ooit begonnen bij RACE-KIDS. Een getal om trots op te zijn!

Al jaren organiseert RACE-KIDS voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar opstapdagen om kennis te maken en leren motorrijden. Dit doet de organisatie in de herfst en winterperiode op indoor kartbanen en de rest van het jaar in de open lucht. Dit gebeurt met een ervaren begeleidingsteam, waarin vaste KNMV trainers en ervaren coureurs onder leiding van voormalig WK-rijder Robert Schotman hun passie en ervaring delen. Van breedtesport tot topniveau, met RACE-KIDS Rookies en Academy bieden we beide groepen een sportieve basis. En voor 2021 gaan we, in samenwerking met partners, uitbreiden met de opstap naar het grote circuit.

Dat het RACE-KIDS traject zijn vruchten afwerpt is te zien aan de cijfers. In het seizoen 2020 hadden gemiddeld 75% van de rijders in de NK Junior Moto Racing competitie, georganiseerd van de KNMV, hun eerste meters gemaakt bij RACE-KIDS. Ook zien we in de Nederlandse ONK SuperCup 600 klasse en de Duitse IDM Supersport 300 klasse steeds meer rijders terug, die ooit bij RACE-KIDS zijn begonnen. Dit zijn aantallen waar we als organisatie trots op zijn en we hopen in de toekomst nog vele jonge rijders te kunnen begeleiden op breedtesport en op internationaal competitie niveau.

Henk Schotman [RACE-KIDS]:“Alle vrijwilligers binnen RACE-KIDS beleven al zo lang veel plezier aan de motorsport dat ze het daarom ook volhouden jeugd de kans te bieden hun droom te realiseren. Zelf mogen motorrijden, sportief rijden, sommigen gaan racen en proberen kampioen te worden. Ons geheim; geen! Gewoon volhouden met opstap en plezierige en veilige breedtesport aanbieden. Elke rijder vindt daarin zijn weg, maakt vrienden en kan doorgroeien naar persoonlijke doelen. En ja we zijn trots dat we vele duizenden kinderen leuke dagen hebben bezorgd. Sterker nog, dat de besten zijn doorgestroomd tot de WK competitie. Ik wil dan ook alle deelnemers, hun ouders en ook alle vrijwilligers en onze sponsorpartners bedanken voor hun inzet om het motorrijden tot een ware belevenis te ontwikkelen. We gaan met veel plezier verder met RACE-KIDS!”

RACE-KIDS organiseert kennismakingsdagen in de alle regio’s van het land. Het aanmelden voor een evenement is heel eenvoudig en dat kan via www.race-kids.nl/agenda. Op de website www.race-kids.nl is tevens alle informatie te vinden over de mogelijkheden bij RACE-KIDS.

Foto credits: Martin van Oostveen

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl