Laten we terugblikken op 2023!

Eerst even wat getallen. We hebben in 2023:
 • Grote en kleine circuits samen in totaal 56 sportdagen gehad
 • 185 opstappers op de pocketbike mogen verwelkomen
 • 120 opstappers op de schakelmotoren mogen verwelkomen
 • 499 beginners (minder dan 10 sportdagen meegedaan) begeleid
 • In totaal 1531 motorrijders mogen vergezellen
 • 241 begeleiders op de sportdagen actief gehad
Dat zijn mooie getallen! We zijn blij met de mensen die we hebben mogen helpen en waarmee we plezier hebben beleefd.

Wat hebben we dan naast onze ‘reguliere sportdagen ook nog ondernomen?

 • We zijn gestart met het gebruik van onze elektrische bikes, de K2Re, in samenwerking met Arianemoto. Dit is tot nu toe een groot succes! Ook is er de mogelijkheid om een eigen elektrische bike te kopen, ze zijn nu goed op voorraad. Interesse? Vraag een offerte aan door een mail te sturen naar secretaris@race-kids.nl
 • We hebben voor het eerst meegedaan aan de Junior Motor Racing (JMR) dagen bij de KNMV. We hebben een leuk kampioenschap gehad en kijken uit naar het seizoen 2024. Dan zijn wij wederom van de partij en er is nog ruimte voor 5 deelnemers extra dus meldt je bij ons aan voor meer info en beschikbaarheid van de motor.
 • We hebben meegedaan met clinics en demodagen bij Motoport en Goedhart Motoren. Hier hebben we weer nieuwe kinderen mogen enthousiasmeren voor de motorsport en onze organisatie onder de aandacht gebracht.

De estafette was een groot feest!
Zondag 17 december was ons jaarfeest met estafette racedag! We hebben een gezellige dag gehad waar 16 teams van drie rijders aan deel hebben genomen in 3 niveaugroepen. We hebben mogen genieten van de battles tussen de teams, de teamdynamiek onderling en uiteraard gewoon van het rijden. Helaas was er een crash waarbij Lars, de rijder, zijn been heeft gebroken. Wij wensen hem allemaal veel succes met het herstel en zoals hij zelf al zei: “volgend jaar weer een estafette, en ik ben erbij!”
Ondanks de vervelende crash hebben we de winnaars mogen feliciteren en een mooie beker mogen geven, waar Lars ook van heeft mogen genieten als winnende teamgenoot. Verder hebben we met een mooie groep nog kunnen karten, lasergamen, midgetgolven en van een buffet genoten. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun komst en hun gezelligheid!

Klik hier voor een mooie video van deze topdag!

Kalender voor 2024 is aangevuld
Onze kalender voor de winterperiode 2024 en voor het buitenseizoen alvast van de Junior Track Assen trainingsdagen staan op onze website! https://www.race-kids.nl/agenda/
Voornamelijk de dagen op de diverse regionale opstaplocaties voor het buitenseizoen zullen nog aangevuld worden. Kijk regelmatig op onze website voor nieuwe data!

Onze plannen voor 2024:

 • We gaan de samenwerking aan met ADAC Duitsland en de Belgian Motorcycle Academy (BMA) in België. Hiermee willen we het RACE-KIDS concept gaan verbreden naar onze buurlanden.
 • Onze grote circuitdagen met RACE-FUN worden op dit moment gepland en we verwachten er binnenkort een kalender van te kunnen publiceren. LET OP: Ben jij een ouder met een eigen motor en wil jij graag een keer op het grote circuit rijden? Heb jij een kind dat eraan toe is op een grotere schakelmotor te rijden op het grote circuit? Laat het ons weten! Kom samen plezier maken. Op de junior track dagen en met de meer vermogen motoren kan dat op het grote circuit onder begeleiding van het RACE-FUN team.
 • We doen weer mee met de JMR racedagen bij de KNMV op onze elektrische bikes
 • We willen ons begeleidingsteam nog verder uitbreiden. Heb jij interesse, stuur een bericht aan secretaris@race-kids.nl !

Volg jij ons al op social media?
Onze video’s die we maken met onder andere onze nieuwe 360ͦ  kijkhoek camera’s worden geplaatst op Instagram en Facebook en we maken langere montages voor ons YouTube kanaal. Benieuwd naar onze video’s? Abonneer dan op ons YouTube kanaal! Klik op de link om ons kanaal te bezoeken. https://www.youtube.com/@race-kids3490
En volg ons op Instagram: racekidsnl
En Facebook: RACE-KIDS

Pr-team en begeleidingsteam
We hebben ons begeleidingsteam dit jaar nog mogen uitbreiden, met Roos Rosbag, Laszlo Bartha en Ruben Tempelman. We zijn druk bezig met het opleiden van nieuwe begeleiders en een opzet maken voor een daadwerkelijk begeleidingsprogramma voor zowel nieuwe trainers, instructeurs, als ook voor de ouders om als begeleider te kunnen functioneren. Ook hebben we een veiligheidscoördinator! We willen Cindy Tempelman hartelijk bedanken voor haar inzet en hulp op onze trainingsdagen.
Naast begeleiding hebben we ook een Pr-team die verantwoordelijk is voor onze social media, het maken van content en het meehelpen op onze clinics. Zo is Mandy Schotman verantwoordelijk voor de sociale mediakanalen en het maken van videomateriaal, wat wordt ondersteund door Raoul Tempelman die videomateriaal maakt en video’s edit. Wil je ons meehelpen met het enthousiasmeren van potentiële nieuwkomers, of het maken van video’s? Meld je dan bij Henk Schotman of mail naar info@race-kids.nl.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl