Geslaagde Endurance Estafette en updates binnen & buiten seizoen

We waarderen het nu nog meer dat we weer mogen sporten met RACE-KIDS! We hebben ondertussen weer een aantal mooie trainingsdagen achter de rug en natuurlijk de VROOAM Endurance Estafette Race in Poeldijk. In deze nieuwsbrief een terugblik op wat is geweest en een vooruitblik op de plannen en sportdagen die voor ons liggen.

[1] Endurance Estafette opnieuw een succes!
Allereerst dank aan de sponsor VROOAM voor het beschikbaar stellen van de prijzen, aan Van der Ende Racing Inn voor de faciliteiten en uiteraard alle rijders en hun begeleiders die zich volledig hebben ingezet om er een veilige en plezierige sportdag van de maken. En het was een geslaagde dag, veel blije gezichten bij de rijders. En het leuke aan de estafette race is toch het teamverband, het plezier en de spanning die je kunt delen. Iedereen heeft genoten. En voor een grote groep was er na de prijsuitreiking ook nog vertier met karten, laser gamen, midgetgolf en het napraten tijdens het buffet.

De winnaars met 86 ronden in 2 uur was het team Race Rangers met de rijders Don-Joe van Weel, Tobias Dogger en Birgit Scheffer. Op slechts drie ronden afstand werd team MAXimum Speed tweede en kregen de rijders Kenzo Khezam, Ties Teesink en Jaiden Blokzijl daar een mooie beker voor. Net 1 ronde daarachter wist het twee man sterke team ‘The Racebuddys’ met rijders Gijs Huisman en Dylan Czarkowski de derde plek op het podium te veroveren. Een knappe prestatie met één teamlid minder. Alle overige deelnemers kregen ook een mooi aandenken want hun inzet was ook groots. Met 59,6 ging de eer van de snelste rondetijd naar Robert Schotman. Eind 2022 gaan we weer Estafette racen in Poeldijk!

[2] Resterende kalender binnenseizoen 2022
In februari en maart hebben we nog veelvuldig indoor sportdagen gepland op onze locaties in Den Haag en Nijverdal. In het westen van het land rijden we bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk en in het oosten kunnen we terecht bij Kartplaza Actionworld in Nijverdal. De volledige kalender bekijken en direct aanmelden kan via www.race-kids.nl/agenda

[3] Updates buitenseizoen 2022
In april gaat RACE-KIDS starten met het buitenseizoen. Voorlopig staat onze eerste evenement op 15 april gepland op de TT Junior Track in Assen. Allen op deze locatie zullen we naast de pocketbikes ook alle schakelmotoren inzetten. Op de andere buiten locaties zullen we enkel met pocketbikes rijden. In Nieuw-Vennep mogen we geen lawaaioverlast meer maken, dus daar zullen we met alleen de nieuwe elektrische motoren in actie komen. Vanaf mei zal RACE-KIDS iedere maand één zondag in Nieuw-Vennep zijn. Helaas zullen we dit jaar niet op de woensdagmiddagen in Lelystad kunnen zijn, omdat het voor het begeleidingsteam lastig te combineren is met hun eigen werk en sportplanning. In Staphorst komen we zeker wel terug! Op korte termijn zullen we daar de sportdagen aanvullen in onze agenda.

[4] RACE-Moms
Meld je aan moeder / vrouw en neem deel in deze nieuwe rijdersgroep die in 2022 op het TT Junior Track in Assen wordt toegevoegd aan ons programma! Je leert (beter) rijden op een compacte Honda NSF100 motor van 8PK.

Grijp je kans en ervaar
*Meer betrokkenheid bij de sport van je zoon/dochter
*Hoe leuk motorrijden is zeker samen met andere moeders / vrouwen
*Ontspannen rijden, vertrouwen opbouwen, sportief rijden
*Knee-down in de bochten voor de echt stoere vrouwen!
*Dat je met goede begeleiders theorie en tips omzet in lekker rijden

In het RACE-KIDS programma rijden alle moeders bij elkaar in de RACE-Moms groep. Iedereen op een eigen door ons beschikbaar gestelde compacte motor met een lage opstap en zithoogte. Onder begeleiding van de ervaren vrouwelijke instructeurs worden de 1e meters gemaakt door de opstappers of de skills verbeterd die eerder al zijn opgedaan op straat. Je hoeft geen A-rijbewijs of motor ervaring te hebben om deel te nemen. In een eigen tijdslot (A of B groep), samen veilig, gemoedelijk en vooral plezierig motorrijden. Dat is ons doel. Er is in de voor en nabeschouwing van de 5 rijsessies per dag extra aandacht voor het ‘mentale aspect’. Want bij alle ouders en helemaal bij moeders geldt dat verantwoordelijkheidsgevoel soms een belemmerd effect kan hebben op het durven en daarmee ook het plezier ervaren. We hebben daarvoor een prima oplossing voorhanden.

De RACE-Moms sportdagen in Assen:

zondag 6 november 2022
zondag 9 oktober 2022
zondag 4 september 2022
zondag 17 juli 2022
zondag 3 juli 2022
zondag 12 juni 2022
zondag 15 mei 2022
woensdag 4 mei 2022
vrijdag 15 april 2022

Interesse om als RACE-Mom deel te nemen aan één van deze sportdagen? Voor vragen of aanmelden kan je altijd contact met ons opnemen via info@race-kids.nl. Of bel/app met nummer 0647250810.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl