Einde buitenseizoen in zicht en interview met NK-kampioen Julian van Kalkeren

We zijn alweer aangekomen in de laatste fase van het buitenseizoen 2023. Team RACE-KIDS is achter de schermen al druk met de voorbereidingen op de indoorperiode met natuurlijk de jaarlijkse Endurance Estafette bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. In deze nieuwsbrief tevens aandacht voor de intensievere samenwerking met onze partners en hebben we een interview met NK-kampioen Julian van Kalkeren.

[1] Laatste racedag seizoen 2023
Zondag 8 oktober is de laatste racedag van het raceseizoen 2023. We hebben dit jaar een aantal racedagen meegedaan met de benzine pocketbikes en uiteindelijk konden we sinds de zomer meedoen met onze elektrische pocketbikes. Het vaste groepje rijders heeft dit jaar mooi gepresteerd en veel geleerd. Om het raceseizoen af te sluiten en te laten zien hoe leuk een elektrische bike is, doen een aantal extra rijders mee met de laatste race op Assen. Hierbij wordt het groepje voller en zal de gezelligheid toenemen. Dit zorgt hopelijk ook voor meer animo voor de Junior-E cup van 2024. Wij wensen onze rijders alvast veel plezier op de afsluitende racedag!

[2] Intensievere samenwerking partners
Team RACE-KIDS is in de zomervakantie hard aan de slag gegaan en hebben we met elk van onze partners een meeting gehad om te bespreken hoe we vooral op social media elkaar kunnen versterken. Zo gaan wij in 2024 weer een clinic doen bij Goedhart Motoren, zullen we met de KNMV het motorrijden en sporten meer onder de aandacht brengen op de Motorbeurs in Utrecht. Ook met onze andere partners gaan we leuke dingen doen zodat het aantal kinderen op de motor gaat groeien. En met de inzet en verkoop van elektrische minibikes gaat motorrijden ook goedkoper worden en op meer locaties mogelijk worden.

[3] Einde buitenseizoen in zicht
De maand oktober is alweer de laatste maand van ons buitenseizoen. We hebben dit seizoen mogen genieten van veel dagen motorrijden in onder andere Assen, Staphorst, Hedel en Dordrecht. Gelukkig mochten we ook weer rijden in Nieuw-Vennep dankzij het ontbreken van motorgeluiden die hinderlijk waren voor de buurtbewoners. Vanaf november mogen we ons weer gaan vermaken in Poeldijk bij Van der Ende Racing Inn. Hier zullen wij in december ook weer ons jaarlijkse eindfeest houden, namelijk onze estafette, met de mogelijkheid tot leuke activiteiten nadien. Hou jij 17 december vrij in de agenda?

[4] Interview met Nederlands kampioen 2023 Julian van Kalkeren!
Julian is al vele jaren lid van RACE-KIDS en heeft naast het leren racen ook geleerd om als instructeur startende coureurs verder te ontwikkelen. Julian heeft de dag na het behalen van zijn kampioenschap deelgenomen aan de RACE-KIDS sportdag op het Asser Junior Track. Daar maakte hij kennis met onze nieuwe ArianeMoto K2Re-pocketbike-racer. Uiteraard waren we benieuwd naar zijn reactie.

Jij hebt in Assen lekker gebattled met Robert en Douwe op de K2Re-pocketbike. Hoe beviel die nieuwe manier van racen, elektrisch dus? “Het zijn hartstikke leuk bikes, goede wegligging, een echte racer. En starten is makkelijk, knopje indrukken en gaan. En dat er geen motor en uitlaat geluid is, ook wel prettig. Kanttekening is wel dat je je concurrent nu niet hoort, dat is wel even wennen. Maar strijden in alle rust, niet echt, het is hard werken met Robert en Douwe om je heen. Maar echt leuk. De verschillen in topsnelheid zijn er niet, daardoor kan je als je een keer de bocht te ruim neemt, weer bij de strijdende groep terug komen.”

Welk verschil tussen de elektrische bike en de benzine motor valt op? En als je mag kiezen, welke motor heeft dan je voorkeur? “Persoonlijke geef ik nog wel de voorkeur aan de 4Takt benzine racer. Bij de elektrische heb je genoeg vermogen, maar de topsnelheid is eerder bereikt. Bij de 4takt is het toerenbereik groter en kan je met aanpassing van de gearing net iets meer topsnelheid halen. Ik merk in een battle dat met de elektrische je sneller van een foutje kan terugkomen en dat is wel moeilijker met de optimaal afgestelde 4takt. Dus als ik lekker wilt stoeien met mijn racevrienden vind ik de elektrische bike wel een aanrader. Ik hoop dat ik er indoor in de winter wel weer een paar keer op mag strijden.”

Je bent begonnen bij RACE-KIDS en daarna doorgegroeid naar competities en internationaal trainen, Maar we zien je ook nog regelmatig op de RACE-KIDS sportdagen. Hoe dat zo? “Ik heb veel geleerd bij RACE-KIDS waar het gaat om vaardigheden en het maken van sportvrienden. Ik kon en kan mijzelf daardoor nog steeds verder ontwikkelen in de toekomst. Omdat jullie mij nog steeds helpen kom ik, als het past in mijn drukke agenda, graag meedoen. Zowel als instructeur en om met “de jongens” te battelen. Les geven en lekker voor mezelf trainen. Helemaal top.”

Gefeliciteerd nogmaals dat je kampioen bent geworden met de OhvaleGP2. Je jaarplanning toch beetje moeten aanpassen dus? “Ik ben Nederlands kampioen geworden in de DMC Ohvale190 GP2 klasse. Het was de bedoeling dat we een paar wedstrijden mee zouden rijden voor het vast houden van race ritme en omdat ik een sportvriend help met trainen. Toen bleek dat ik bovenaan het kampioenschap stond, met slechts de helft van het aantal gereden races, is ins samenspraak met onze sponsoren besloten ook de rest van het seizoen af te maken. En dat is met goed resultaat gelukt. Ik ben, net als jullie, erg blij met deze titel!”

[5] Volg ons op sociale media!
Wij zijn sinds de zomer begonnen met het actiever inzetten van onze Instagram en Facebook account. Wil jij graag op de hoogte blijven van onze sportdagen, het team, de beleving van een sportdag en alles daarbuiten? Volg dan ons account racekidsnl en racefunnl op Instagram, en RACE-KIDS en RACE-FUN op Facebook. Heb jij eventuele ideeën voor onze sociale media? Stuur ons een privé bericht op Instagram en Facebook, of stuur een mail aan info@race-kids.nl

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl