Assen JT Motorsportdag Kids

Aankomende sportdagen in 2023 in Assen

Zondag 9 april (1e paasdag)
Zondag 14 mei (Moederdag)
Zondag 4 juni
Zondag 18 juni (Vaderdag)
Zaterdag 1 juli (weekeinde)
Zondag 2 juli   (weekeinde)
Zondag 16 juli
Nog nader te programmeren Zomerkamp 2023 
     Dinsdag 1 augustus
     Woensdag 2 augustus
     Donderdag 3 augustus
     Vrijdag 4 augustus
Zondag 27 augustus
Zondag 24 september
Zondag 22 oktober

Met plezier voltooide sportdagen in 2023
Zondag ……

Note: de competitie dagen met RACE-KIDS op Assen (Rookies-E-CUP)

Zaterdag 13 mei (ook op 14 mei Moederdag, is er een RACE-KIDS sportdag in Assen)
Zaterdag 7 oktober en Zondag 8 oktober (weekeind evenement)

Programma trainings(zon)dagen in 2023
Rondom 9:00 uur arriveert het RACE-KIDS begeleidingsteam. Start sportprogramma (1e rijsessie) rondom 10:30 uur. 45 minuten voor je rijsessie aanwezig zijn. Afronding sportdag rondom 17 uur.

Indicatief Tijdschema 

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang. Adres voor grote circuit Paddock is: De Haar 9, 9405 TE Assen.

Parkeren, opstellen en melden
Vanaf de Haarweg ga je door de poort de paddock op. Wij stellen de RACE-KIDS motoren op rondom het Education center. Hou die ruimte dus vrij. Er is heel veel ruimte om de auto te parkeren. Zonder eigen motor zet je de auto verder van het Education center af zodat deelnemers met eigen motor daar ruimte hebben om op te stellen. Als er een parkeeraanwijzing is vanuit het TT-circuit of RACE-KIDS official, die dan opvolgen. Er zijn geen 230volt voorzieningen, daarin zelf voorzien. Het sanitair via de zijdeur in het Education center is beschikbaar.

Dag organisatie / Catering
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en medewerkers van het TT-Circuit Assen faciliteren deze sportdag. Circa 2 dagen voor de sportdag wordt de planning definitief gemaakt en kan het zijn dat aanmelden en deelname niet meer mogelijk is voor die sportdag. We laten je dat weten.
Er is beperkt catering voor handen. In het education center zal een broodje gehaktbal, een boordje knakworst en diverse frisdranken oa. fristi beschikbaar zijn (tegen een kleine vergoeding). Zelf wat meebrengen kan uiteraard ook. Een bekertje koffie is wellicht ook te verkrijgen. Breng zelf wat te eten en drinken mee als je andere wensen hebt. Breng zelf een (opklapbare) stoel mee. Voor de nabesprekingen met elke rijdersgroep maken we gebruik van het education center. Daarin zijn 2 afsluitbare ruimtes met stoelen en een notitiebord beschikbaar. De trainer/instructeur geeft aan in welke ruimte jouw nabespreking is.

Aanwezigheid melden (betaling voldoen)
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck, die staat opgesteld in de paddock nabij toegang pits straat. Graag uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie gemeld hebben. De RACE-KIDS motoren en outfit worden uitgedeeld bij de RACE-KIDS minitruck

Parcours lay-out en Vlagsignalen
We rijden in twee baanvakken voor de rijdersgroepen P1 en S1 en voor P2 hele baan maar met de chicane, S2 en S3 hele baan (vermoedelijk zonder chicane). Rij richting en de exacte lay-out hoor je zondagochtend in de briefing en ook waar we de baan op en af rijden.

Lay-out hele baan    Lay-out opstappers  BaCo info

Publiek
Aan het begin van de pits straat (net voor het hek dat toegang biedt tot het circuit) kan je rechtsaf naar het Talud (de schuin oplopende grasheuvel). Dat is de ’toeschouwers-tribune’. Voor de veiligheid kunnen bezoekers die geen actieve rol hebben in de pits straat, daar met mooi uitzicht op het circuit, genieten van de deelnemers op het circuit.

Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is, staat achter de datum bovenaan deze pagina een * (asterisk) vermeld.  Er is geen stroom voorziening voor je tent, camper of bus. Wel zijn de sanitaire voorzieningen in het Education center gebouw beschikbaar.
Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. RACE-KIDS arriveert rond 9:00 uur. Dan ben je ook al welkom en mag je ons helpen met wat voorbereidende activiteiten. 20 minuten voor aanvang 1e sessie is er een openingsbriefing waarin we toelichten wat van een ieder wordt verwacht in het kader van plezier, veiligheid en sportiviteit.
We ronden af na de laatste rijsessies, ruimen samen alles even op zodat we de poort van het paddockterrein circa een uurtje later kunnen afsluiten. Je wordt geacht dan het terrein ook verlaten te hebben.
Zorg dat de rijder zich uiterlijk 45 minuten voor zijn 1e rij sessie gemeld heeft bij de leider/instructeur van zijn groep.

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike rijders Sub groep indeling (aanduiding P1-P2-P3).
P1 = Opstapper, P2 = Beginners, P3 = Geoefende rijders

S= Schakelmotor rijders. Sub groep indeling (S1-S2-S3-S4). Motoren toegestaan = Honda NSF-100, Ohvale 110-160 of KTM/Yamaha/Kawasaki/Suzuki 125 motoren, supersport 300 motoren
S1 en S2 = Opstap en Beginnende rijders. S3 en S4 = geoefende rijders

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid, plezierbeleving of soms het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider kan NOOIT zelf (en zonder overleg met de RACE-KIDS begeleider) van motor of groep veranderen. Als de veiligheid in het gedrang blijft, ook na herindeling, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden van deelname.

Aanmelden is mogelijk voor
1. Opstappers en beginners (als je niet over een eigen motor of race-outfit beschikt verzorgd RACE-KIDS dat).
2. Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
3. Motorrijders die met hun circuit/straatmotor circuit ervaring willen opdoen.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de RACE-KIDS organisatie. Suggesties zijn altijd welkom.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder dient eenmalig via de website aangemeld te worden zodat de persoonlijke en begeleiders gegevens bekend zijn. Als er nog ruimte beschikbaar is op de aangevraagde sportdag, wordt dat bevestigd via SMS of App-bericht. Een ervaren deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Deelname in een extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten (dat stemmen we vooraf met je af en is afhankelijk van de deelname opties).

Nieuwkomer info Aanmelden sportdag

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders en hun gezinsleden een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden.

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een asfaltcircuit.
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘gelijkwaardige groep’. Zo kunnen alle deelnemers hun veiligheid en plezier optimaal ervaren. Elke groep heeft begeleiding van een motorsporttrainer of -instructeur.

Begeleidingsteam

Toegestane motoren/modellen voor jeugd
1. Pocketbike (6,5″) (6,5″ is het formaat wielen in inch maat)
2. NSF-100 (12″)
3. Ohvale (10″)
4. 125cc (17″)

LET OP:
Als jouw motor niet in de lijst hierboven is aangeduid, vraag dan of je kunt meedoen door een foto van jouw motor door te sturen naar smartphone gsm # 0647-250.810 (Henk Schotman) met de vraag of je daarmee mag deelnemen. De geluidsproductie van de motor mag max. 92dB zijn (dat betekend een stille inlaat en stille uitlaat (goede vulling met glasvezel wol dempingsmateriaal en de dB-killer gemonteerd).
RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitwaardigheid van de motor.