Assen JT Motorsportdag

Aankomende sportdag in Assen op het Junior Track circuit

Zaterdag 22 juni* start programma vanaf 11 uur. 10 uur aanwezig!
Tijdschema 22 juni mei concept versie ((22 juni is ook de TT city-run op het TT-circuit))

Zondag 23 juni start programma vanaf 11 uur. 10 uur aanwezig!
Tijdschema 23 juni concept versie

Locatie adres / navigatie
Google maps: TT Junior Track of TT Education Center in Assen ingeven.
Als er file is omdat er een evenement op het grote circuit gepland staat waar veel bezoekers op afkomen, kan je de route proberen over Beilen (afslag 31 Westerbork) en dan richting Hooghalen en via Hooghalerveen komt je dan aan de onderkant bij het JT uit en vermijd je waarschijnlijk de drukte vanaf afslag 31a Assen Zuid/TT. Bij het Junior Track zelf rij je door het hek en kan je de auto parkeren. Onze opstelling is meestal rondom het education center bij de ingang van het circuit. Goede reis! 

Thuis oefenen: Schakelen op een racemotor
Voor deelnemers die voor het eerst komen rijden op een racemotor met versnellingen (omgekeerd schakelen). Lees de info en bereid je thuis voor, zodat je 1e dag een top belevenis wordt!

Lay-out opstap 22/23 juni
(groepen P1-P2 en S1 en S2)
Voor 20 mei kan rijrichting andersom worden.

Lay-out hele baan 22/23 juni 
(groepen P2/P3 en S3-S4-S5)

De volgende sportdagen op JT Assen zijn:
Zondag 7 juli
Zondag 8 september
Zaterdag 19* en zondag 20 oktober
In optie: KNMV zomerkamp 9-10-11 augustus* (exacte programma en deelname opties volgen nog)

Aanmelden sportdag

Programma trainings-(zon)-dagen in 2024
Rondom 9:15 uur arriveert het RACE-KIDS begeleidingsteam. Start programma is vermeld achter de datum hierboven. Dat is het moment dat we mogen starten met het rijden op het circuit. Graag uiterlijk 45 minuten voor je rijsessie aanwezig zijn, zodat er tijd is voor het aanmelden, je spullen opstellen, omkleden en de briefing met je trainer/instructeur. P groepen zijn de pocketbikes, S groepen de schakelmotoren.

Parkeren, opstellen en melden
Vanaf de Haarweg ga je door de poort de paddock op. Je kun de auto op het gras parkeren. De RACE-KIDS motoren stellen we op in de pitsstraat. Hou direct voor de ingang van de ‘keet’ en rondom het Education center vrij. Als het drassig is, de aanwijzingen opvolgen van de circuit beheerder. Zonder eigen motor zet je de auto verder van het Education center af zodat deelnemers met eigen motor dichter bij de toegang tot het circuit kunnen parkeren (minder motor bewegingen op het paddock!). Er zijn geen 230volt voorzieningen op de paddock, daarin zelf voorzien. Het sanitair ondergebracht in het Education center is beschikbaar.

Ouders weetjes

Organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en medewerkers van het TT-Circuit Assen faciliteren deze sportdag. Circa 3 dagen voor de sportdag wordt de planning definitief gemaakt en kan het zijn dat aanmelden en deelname niet meer mogelijk is voor die sportdag. Bij twijfel bel je even of je nog kan meedoen. Breng zelf een (opklapbare) stoel mee. Besprekingen tussen trainer en rijders zal in het Education Center zijn. Kom na elke sessie daar naar toe. Je kunt er nuttige tips krijgen van je groepsleider en je collega rijders. Je groepsleider (trainer/instructeur) spreekt af hoe laat na elke sessie jullie de “briefing” doen. Soms rijden de instructeurs in 2 groepen namelijk.

Catering
In het education center gebouw is normaal gesproken koffie (1 euro/beker) en thee en frisdrank te krijgen. Neem dus wat contant geld mee.
Als de cateraar tijd heeft dan zijn er mogelijk extra’s beschikbaar. Voor de zekerheid zelf wat eten en drinken meebrengen. Kraanwater is gratis voor handen.

Aanwezigheid melden (betaling voldoen)
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck, die staat opgesteld in de paddock nabij toegang pits straat. Graag uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie gemeld hebben. De RACE-KIDS outfit wordt uitgedeeld bij de RACE-KIDS minitruck.

Publiek
Er is een ’toeschouwers-tribune’. Dat is het grastalud rechts van de baan. Voor de veiligheid raden wij aan dat bezoekers die geen actieve rol hebben in het belang van de motorrijders op het talud plaatsnemen, daar heb je goed overzicht op het circuit en alle deelnemers. Toegang tot het talud is bij het hek voor het hek langs de sloot langs lopen.

Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is de avond voor de sportdag, staat achter de datum bovenaan deze pagina een * (asterisk) vermeld.  Er is geen stroom voorziening voor je tent, camper of bus. Wel zijn de sanitaire voorzieningen beschikbaar.
Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. RACE-KIDS arriveert tussen 9 en uiterlijk 9:30 uur. Dan ben je ook al welkom en mag je ons helpen met wat voorbereidende activiteiten. 25 minuten voor aanvang 1e sessie is er een openingsbriefing waarin we toelichten wat van een ieder wordt verwacht in het kader van plezier, veiligheid en sportiviteit. Aansluitend krijg je een groepsbriefing van je groepsbegeleider (trainer of instructeur)
We ronden af na de laatste rijsessies, ruimen samen alles even op zodat we de poort van het paddockterrein circa een uurtje later kunnen afsluiten. Je wordt geacht dan het terrein ook verlaten te hebben.
Zorg dat de rijder zich uiterlijk 45 minuten voor zijn 1e rij sessie gemeld heeft bij de RACE-KIDS leiding of bij de groepsleider/instructeur.

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike (minimoto) rijders , de kleine automatische racemotoren met als onderverdeling: P1 = Opstappers (nieuwkomers), P2 = Minder geoefende/snelle rijders, P3 = Geoefende / snelle rijders

S= Schakelmotor rijders. Met de groep indeling oplopend van S1-S2-S3-S4-S5 tot S6. Groep S1-S2-S3 combinatie van Opstap(nieuwkomers) en  beginners en groepen S4-S5-S6 zijn de ervaren rijders met voorspelbaar gedrag en het inzicht om samen veilig in éénzelfde groep te rijden.
Motoren die worden toegestaan zijn: Honda NSF-100, Ohvale 110-160, Pre-moto3, 125cc en 300cc (SSP300 klasse) motoren
De motoren dien uitgerust te zijn met een ‘stille uitlaat’, dus niet meer dan 95dB (dB killer monteren dus).

Groepen kunnen worden samen gevoegd als de veiligheid dat toelaat. Het RACE-KIDS begeleidingsteam neemt daarin het besluit.

Switchen van rijgroep
Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid en plezierbeleving. Soms voor het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider zal NIET zonder overleg met de RACE-KIDS begeleider van motor of groep veranderen. Als de veiligheid in het gedrang blijft, ook na herindeling, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden van deelname.

Aanmelden is mogelijk voor
1. Opstappers en beginners (ook zonder motor, race of circuit ervaring; als je niet over een eigen motor of race-outfit beschikt vraag je RACE-KIDS of dat geregeld kan worden).
2. Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
3. Motorrijders die met hun circuit-waardige motor en leren outfit circuit ervaring willen opdoen (advies, niet zwaarder dan een 75 pk aan vermogen).
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de RACE-KIDS organisatie. Suggesties zijn altijd welkom.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder dient eenmalig via de website aangemeld te worden zodat de persoonlijke en begeleiders gegevens bekend zijn. Dat kan tot 3 dagen vooraf en uitgaande dat er nog plaats beschikbaar is. Dat je kunt meedoen wordt bevestigd via App-bericht. Een ervaren deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Deelname in een extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten (dat stemmen we vooraf met je af en is afhankelijk van de deelname opties).

Nieuwkomer info

Aanmelden sportdag

Lay-out opstap

Lay-out Rechtsom

Rechtsom met Chicane

Lay-out Linksom

Linksom met Chicane

Met plezier voltooide sportdagen op het junior track in Assen in 2024

28 april

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders en hun gezinsleden een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden.

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een asfaltcircuit.
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘gelijkwaardige groep’. Zo kunnen alle deelnemers hun veiligheid en plezier optimaal ervaren. Elke groep heeft begeleiding van een motorsporttrainer of -instructeur.

Begeleidingsteam

Toegestane motoren/modellen voor jeugd
1. Pocketbike (6,5″) (6,5″ is het formaat wielen in inch maat)
2. NSF-100 (12″)
3. Ohvale (10″ 110-160cc)
4. Pre-moto3 (17″Moto5 en Promo-3 klasse MIR racing motoren)
5. 125cc en 300cc (17″ klasse)
6. Als je met een andere motor wilt deelnemen, neem je contact op met Henk Schotman tel 0647250810, dan krijg je te horen of het mogelijk is.

LET OP:
RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitwaardigheid van de motor.