#54 Ambassadeur

 

 

 

Hallo, mijn naam is Hugo van Noppen. Ik ben geboren op 3 januari 2009. Wat mij bijzonder maakt is dat ik op redelijk late leeftijd ben begonnen in vergelijking met iedereen waarmee ik rij en in korte tijd veel stappen heb gemaakt. 

Mijn leukste sportherinneringen

  • Uiteraard de allereerste keer rijden bij RACE-KIDS, waar het allemaal begon
  • Eerste race op het nk. Helaas miste ik de eerste paar races door een blessure maar kan ik bij race 4 dan eindelijk mijn eerste race rijden
  • De stap naar een hogere klasse maken, dus met een grotere motor, in dit geval de Yamaha 125
  • Met RACE-KIDS rijden op een groot circuit met een r3

Mijn motorsporthistorie

Ik ben voor het eerst gaan pocketbiken in juli 2020, ik was toen 11. Dat beviel zo goed dat ik mijn ouders kon overhalen om het nog een keer te doen, dat was een paar weken later. Ik kon gelijk al een beetje hard rijden en maakte een afspraak met mijn ouders dat we om de maand zouden gaan als uitje. Dat werd het niet, het werd eerst 1 keer in de maand en daarna steeds vaker. Toen ik 12 was gingen we het serieuzer aanpakken. Op aanbeveling van het RACE-KIDS team ben ik op een nsf100 motor gestapt – een schakelmotor –, dat ging ook gelijk goed. Toen heb ik de overstap van pocketbike naar nsf100 gemaakt. Na een tijdje adviseerde RACE-KIDS dat ik mij maar eens moest gaan opgeven voor de selectie dag van het Nederlands Kampioenschap, ook op de NSF. Het ging die dag zo goed dat ik geselecteerd was. En vanaf toen begon het echt: een eigen motor kopen, aanhanger en zo nog veel vaker trainen. Ik was wel een beetje groot dus besloot ik om het jaar daarna Yamaha R125 cup te gaan rijden, de NK klasse met grotere en zwaardere motoren. Daar rij ik nu nog steeds. In de zomer rij ik nu ook mee op grotere circuits met RACE-FUN.

Mijn relatie met RACE-KIDS

Ik heb een goede relatie met RACE-KIDS en aan het begin werd ik gelijk goed geholpen, iedereen wilde graag helpen. Ook nu heb ik een goede band met het team en alle vaste rijders, het is altijd gezellig.

Mijn social media:

Instagram: hugovn54_racing

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?

De kick, de spanning, de adrenaline, de energie en blijdschap die het mij geeft is het allermooiste. Naast de baan gezelligheid maar zodra de helm op gaat is er een waanzinnige focus. De wil om harder te gaan en daarbij hulp krijgen van de coaches is heerlijk, en je kan vooral veel groeien in de sport op die manier.

Mijn fitheidsprogramma

ik ga 2 keer per week naar de sportschool om fysiek sterk te zijn voor op de motor. Ook zit ik op voetbal voor mijn conditie en plezier.

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen

Ga er vol voor. Je moet laten zien dat je het wil. Overwin je angsten, iedereen vind het spannend want dat is het ook. Maar zodra je het gevoel van vertrouwen in jezelf en de motor krijgt, heb je er zoveel lol aan. Deze sport gaat nou eenmaal met tegenslagen, dagen dat het gewoon even niet lukt of een valpartijtje. Maar op de lange termijn leer je daar juist veel van en word je alleen maar sneller, dus het allerbelangrijkste is: geef nooit op! 

Info 1e inschrijving