#4 Ambassadeur

 

 

 

 

Ik ben Casper Pennings. Ik ben geboren op 1 mei 2011. Ik rij nu in de MiniGP op een Ohvale 160. Dat vind ik een leuke klasse, omdat de motoren lekker snel gaan. Ook zijn de Ohvale motoren wat kleiner dan de NSF, waardoor ik er met mijn lengte beter op pas. Ik race met nummer 4. Dit nummer heb ik gekozen, omdat ik bij RACE-KIDS altijd met motor nummer 4 reed. In het begin was dit de enige motor waar ik op paste. Dit beviel zo goed, dat ik dit nummer heb gehouden.

Mijn leukste sportherinneringen

Motorrijden is ook echt vrienden maken. Mijn leukste herinneringen is met een groep jongens op een minibike spelen, oftewel elkaar veel inhalen en samen grenzen opzoeken. Ook is dit leuk met de grote motoren op de baan.

Mijn motorsporthistorie

Ik ben begonnen op de minibike bij RACE-KIDS. Hier heb ik geleerd hoe je moet rijden en niet onbelangrijk: hoe je moet inhalen.
Daarna heb ik met het Nederlands kampioenschap met de junioren B meegedaan op de minibike. Dat heb ik 2 jaar gedaan. Het eerste jaar was een leerjaar, het tweede jaar heb ik meegedaan voor de titel. Uiteindelijk werd ik derde in het kampioenschap.
Het volgende jaar ben ik naar de grotere schakel motoren gegaan. Ik heb in 2022 meegedaan met de Molenaar NSF cup en de Ohvale 110. Bij de Molenaar ben ik Rookie van het jaar geworden en met de Ohvale ben ik Nederlands kampioen geworden.
In 2023 wilde ik heel graag met de MiniGP meedoen, maar helaas werd deze niet in Nederland gehouden. Daarom heb ik in Duitsland met de ADAC MiniGP Cup mee gedaan. Uiteindelijk ben ik derde geworden in het Duitse kampioenschap.

Mijn relatie met RACE-KIDS

Ik ben hier begonnen bij de opstappers en ik heb er heel veel geleerd. Iedereen is heel erg aardig en ze helpen je goed met het beginnen met rijden. Je leert er veel. Nu kom ik nog steeds trainen als ik tijd heb en het is nog steeds gezellig met vrienden te rijden bij RACE-KIDS.

Mijn social media:

Instagram: https://www.instagram.com/casper4.racing/

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?

Het is super leuk met de elektrische minibike te rijden. En ze hebben leuke banen om uit te zetten op parkeerplaatsen.

Mijn fitheidsprogramma

Ik ga soms mountainbiken, maar ook lekker buiten voetballen met vrienden.

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen

Plezier in motorrijden is het belangrijkste. Zonder lol houd je het niet vol.

Fotos door Nico Schneider

Info 1e inschrijving