• Voor elke deelnemer

  Voor elke deelnemer

  Met sportieve ambities!

PITSS : vaardigheden ontwikkelen

“Personal Interactive Training Support System”, afgekort PITSS™.

Elke sporter wil genieten, zich kunnen uitleven maar zich graag ook ontwikkelen in sportvaardigheden. Duurzaam blijven genieten! Graag, maar niet ten koste van het plezier of de sportveiligheid. Sociale aspecten, zoals vriendschappen, mogen niet leiden onder de persoonlijke ambities, sterker nog, die sociale kring graag laten meegroeien. Dat is althans hoe het begeleidingsteam de motorsport beleeft en uitdraagt. In al haar faciliteiten en al meer dan 10 jaar, elke sportdag weer. Vanuit die basisgedachten is het lesprogramma enige jaren geleden uitgewerkt tot wat we nu PITSS noemen.  Het is een moderne en duurzame lesmethode waarmee elke sporter zich kan ontwikkelen in een uitdagende maar vriendelijke sportomgeving. Vaardigheden, vriendschappen en het team rondom de sporter kunnen zich evenredig en in balans met de sporters mee ontwikkelen. PITSS wordt persoonlijk ingericht en afgestemd op de actuele en beoogde vaardigheden van de sporter. De groeicurve of looptijd waarmee je met PITSS kunt blijven ontwikkelen verschilt uiteraard per persoon. Leeftijd, sportfrequentie maar ook het financiële budget beïnvloeden die curve. PITSS biedt diverse trainers en assistenten een eenduidige wijze om de sporter en zijn team in de ambities te ondersteunen. En dat betekend ook het kunnen ontwikkelen tot topniveau, waar die voor elke individu dan ook ligt.

Structurele basis

Met de duidelijke structuur en eenduidige aanpak is dit lesprogramma een prettig hulpmiddel met voldoende richtlijnen (ook conform richtlijnen van het NOC/NSF en de motorsportbond KNMV) die leiden tot diploma’s en certificaten. Meerdere PITSS officials zijn sportbond gediplomeerd.

Vaardigheden bijleren en registreren in PITSS™

Onze ervaring is dat kinderen maar ook volwassenen graag hun grenzen verleggen. Dat stimuleren we ook, veilig en sportief. Voor elke deelnemer mag elke sportdag weer een belevenis worden. Letterlijk en figuurlijk gaat ontwikkelen met vallen en opstaan. We organiseren op de sportdagen diverse rijdersgroepen waarin op gelijkwaardige motoren wordt gereden. We houden rekening met ervaring, leeftijd en gewicht. Alles plannen we vooraf op basis van alle aanmeldingen en met het oog op veiligheid en plezierbeleving. En ondanks dat de deelnemers rijden in groepsverband, krijgen ze feitelijk toch een vorm van ‘privé les’. Dat lukt omdat de instructeurs en trainers persoonlijke aandacht geven en er met het PITSS programma ook aan persoonlijke verbeterpunten wordt gewerkt. Ook de ouders krijgen hiermee een stimulerende rol voor hun kind. RACE-KIDS ontwikkelde in eigen beheer het “Personal Interactive Training Support System”, afgekort PITSS™. Het is een praktische applicatie en een fantastisch hulpmiddel om de ontwikkeling en progressie van elke deelnemer te monitoren. Zeker dankzij de integrale tips en aanwijzingen voor rijder en begeleiders.

PITSS kunnen gebruiken

Jeugdleden bij RACE-KIDS maar ook de volwassen leden bij RACE-FUN kunnen gebruik maken van het PITSS programma. Na een intake gesprek volgt er een theorie- en praktijktoets. De informatie uit deze drie activiteiten worden gebundeld en vormen samen de basis van het instroom niveau in het PITSS lesprogramma. De doorlooptijd van het programma ligt niet vast. Leeftijd, inzet en beschikbaarheid van het team rondom de sporter (gezin of semi-professionals) spelen een grote rol in de doorlooptijd (in maanden/jaren uitgedrukt). Voor rijders in de basisschool leeftijd kan je rekenen op 2-3 jaar aan doorlooptijd voor het aanleren van race vaardigheden. Voor sportief veilig rijden ongeveer een jaar tot twee.
Het PITSS programma komt geheel tot zijn recht als sporter en team daarin goed samenwerken. Het stimuleren en enthousiasmeren van de teamleden is voor 90% het resultaat van de inzet en motivatie van de sporter zelf.

Deelnemen aan PITSS
Als je interesse hebt om met PITSS aan de slag te gaan, laat het dan RACE-KIDS weten, je kunt het aangeven bij de groepsbegeleider. Die zal dan het initiatief nemen voor jouw opstart met PITSS.

leertoets pocketbike
De instructeur zal achter de pocketbike rijder in een trainingssessie meerijden. Op basis van de verrichtingen en de indrukken die de instructeur heeft kunnen vaardigheden afgevinkt worden, Dat levert een score op. De toets uitslag geeft richting aan de focus van de leerthema’s die actief getraind kunnen worden om de volgende stap in je ontwikkeling te bereiken. Bewust trainen, stap voor stap en in de juiste volgorde. Dat maakt PITSS zo interessant. Op basis van persoonlijke adviezen, heel gericht aan jouw persoonlijke doelstellingen werken, dat lukt perfect met PITSS. Samen de met trainer, instructeur en begeleider (ouder) werk je zo in teamverband aan structurele progressie.

Partners

 • GH Logo 2016 CMYK
 • Motoport
 • Vroam
 • RACE KIDS Partners Macna
 • RACE KIDS Partners HJC Helmets
 • KNMV LOGO ALT
 • NOC NSF Wereld Wijd Web
 • RACE KIDS Partners NLcoach
 • Logo Rai Vereniging RGB

Contact

RACE-KIDS PITSS
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl