Volop RACE-KIDS actie na zomervakantie

In deze RACE-KIDS nieuwsbrief blikken we terug op onze evenementen in de zomervakantie, geven we een update over onze elektrische pocketbikes en hebben we reacties verzameld van rijders die onlangs bij RACE-KIDS kwamen opstappen.

 [1] RACE-KIDS op vakantie
De zomervakantie is weer voorbij, dus wij blikken even terug op een mooie zomer met leuke evenementen. In het bijzonder hebben wij in juni een endurance geoefend op het TT Junior Track te Assen, als voorbereiding op het 3-daagse zomerkamp. Helaas heeft het natte weer de 3 dagen teruggebracht naar 1 dag, maar die was leuk en sportief ook zeer geslaagd.

[2] RACE-FUN op vakantie
Met RACE-FUN hebben wij deze vakantie 2 weekenden mogen doorbrengen in Frankrijk. Met een groep van bijna 20 rijders, die elkaar goed kennen en waarvan een groot deel ook actief is in racecompetities hebben wij samen met onze partner Circuitdagen.be een weekend in Ecuyers  en een weekend in Clastres gereden. Met elkaar de strijd aangaan, met elkaar skills verbeteren maar vooral samen genieten. Volgend jaar is het doel met nog meer jeugd en volwassenen deze weekenden uit te breiden.

Anja van Circuitdagen.be: We mochten de RACE-FUN groep voor het 2de jaar op rij ontvangen. Hoe deze jongeren zich ten volle geven in het beoefenen van deze sport. Leuk om te zien en aan mee te werken. Zelfs onze klanten/piloten staan versteld van de rijkunsten van deze jongeren, zijn stiekem zelfs een beetje jaloers op de onbevreesde jonge versies van zichzelf. Ook aan de zijlijn worden ze opgemerkt door stijl & behendigheid, een lust voor het oog. Circuitdagen.be kijkt alvast uit naar volgend seizoen!

[3] Elektrisch je sport beoefenen
Met de investering in 20 elektrische pocketbike motoren worden dit jaar de 2Takt motoren vervangen binnen  het RACE-KIDS opstap en opleidingstraject. Na 10 jaar trouwe dienst mogen die met ‘pensioen’. De eerste batch van 10 stuks zijn net voor de zomervakantie geleverd. En die hebben wij ook meteen uitgeprobeerd. Ze bevallen uitstekend. Even wennen is het wel dat je als trainer geen lawaai om je heen hebt als je op het parcours staat om aanwijzingen te geven en observeren. Sterker nog, als je nu een aanwijzing naar ze ‘roept’ hebben ze het ook echt gehoord. Dus ouders, pas op wat je zegt langs de baan, ze horen het nu echt!

[4] Reacties van rijders die de onlangs kwamen opstappen bij RACE-KIDS
“Ik vind dat jullie goed aandacht besteden aan het motorrijden. Er worden ook grapjes tussendoor gemaakt. De aanwijzingen die jullie geven zijn duidelijk”

“Met minibiken leer je veel controle te houden over de motor. Je leert de bochten goed te doen en het leukste vind ik de battles!”

“Het leuke aan het rijden bij de racekids vind ik dat je niet alleen kan rijden maar ook tips en uitleg krijgt”

“Ik vind het rijden soms best eng nadat ik een paar keer hard ben gevallen, maar als ik dan doorzet en het vertrouwen weer terug heb doe ik het met veel plezier en overwin ik steeds meer mijn angsten”

“Elektrisch rijden vind ik leuker dan op de 2takt, omdat ze harder gaan en minder herrie maken”

[5] Partnership; faciliteren, laten ontwikkelen, de motor-race-sport laten groeien
Wij hebben ervoor gekozen om op de nieuwe elektrische pocketbikes naast onze partners ook namen van rijders met hun racenummer te vermelden. Rijders die de basis legden in het RACE-KIDS opleidingstraject en nog steeds actief motorsporten en competities rijden. Zo willen we in de lange termijn visie die we nastreven met onze partners ook laten zien aan de nieuwkomers, de jonge jeugd en hun ouders, dat je met vriendschap, goede begeleiding en vooral plezierig samen sporten, motorsport lang kunt blijven beoefenen, je kunt ‘scoren’.

We blijven investeren in meer opstap en trainingslocaties, kindvriendelijke begeleiding en de ontwikkeling van elke rijder, met als toekomstbeeld resultaten in de sport, op welk niveau dan ook. Samen trainen en vriendschappen opbouwen staan hierbij centraal, wat wij willen laten weerspiegelen op de motoren en de sportdagen zelf. Met stille motoren elke weekeinde ergens kunnen racen of trainen, dat is ons toekomstbeeld.

Ook partner KNMV deelt die visie en ondersteund RACE-KIDS al 11 jaar met raad en daad: Leuk ook te vernemen dat dit hun reactie is op onze samenwerking:.

RACE-KIDS draagt bij aan de sportbeleving van kinderen en daarmee van gezinnen.
En met een concept dat al 10 jaar zijn nut toont, blijkt de aanvoer van coureurs met een gedegen basis in de nationale en internationale wegrace competitie significant.

[7] Volg ons op sociale media!
We zijn sinds de zomer begonnen met het actiever inzetten van onze Instagram en Facebook account. Wil jij graag op de hoogte blijven van onze sportdagen, het team, de beleving van een sportdag en alles daarbuiten? Volg dan ons account racekidsnl en racefunnl op Instagram, en RACE-KIDS en RACE-FUN op Facebook.

Heb jij eventuele ideeën voor onze sociale media? Stuur ons een privé bericht op Instagram of Facebook, of stuur een mail aan info@race-kids.nl

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl