Volle oktober kalender, voorbereidingen indoorseizoen en meer RACE-KIDS nieuws

Het is hoog tijd voor een kersverse RACE-KIDS nieuwsbrief. We presenteren ons volle kalender voor de maand oktober, waarin we ook onze eerste indoor sportdag van het seizoen gaan organiseren. Daarnaast meer updates in deze nieuwsbrief over ons pocketbike raceteam.

Overvolle oktober kalender
Bij RACE-KIDS kan je in alle weken van het jaar motorrijden. Wij kennen geen zomer- of winterstop. Met zeven sportdagen is de oktober-maand goed gevuld. We gaan naar onze buitenlocaties in Assen, Lelystad, Ter Aar (2x), Staphorst en Dordrecht. Ook gaat ons binnenseizoen beginnen, want eind oktober gaan we voor het eerst naar Poeldijk. Daarover later in deze nieuwsbrief meer.

Nieuw-Vennep weer op de kalender voor 2020 en 2021
Met de gemeente zijn we tot overeenstemming gekomen en daarmee ook weer met de IJsclub in Nieuw-Vennep. Als we ons qua geluid ‘netjes’ gedragen, mogen we daar blijven trainen, eens per maand. En dat is in combinatie met Ter Aar perfect. Op Nieuw-Vennep kunnen we prima met een lichte schakelmotor trainen, daarvoor is het parcours net iets meer geschikt dan Ter Aar. Met de combinatie kunnen we de randstad prima voorzien van elke 2 weken motorsport plezier in de regio!

Indoorseizoen op punt van beginnen!
Zondag 25 oktober organiseren we onze eerste trainingsdag van het indoorseizoen. Deze sportdag zal plaatsvinden bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk (Den Haag). Naast deze locatie gaan we tijdens het indoorseizoen 2020-2021 ook regelmatig rijden bij Kartplaza in Nijverdal en Funpark in Meppen (Duitsland, net over de grens). Nijverdal en Meppel zullen we in november voor het eerst aandoen. Op deze manier kunnen we in diverse regio’s in het land mooie indoor sportdagen organiseren. Daarnaast kijken we nog naar andere locaties, zodra die bekend zijn komen ze in de kalender tevoorschijn!

Indoor motorrijden is enorm leerzaam
Buiten motorrijden is natuurlijk prachtig, maar ook indoor rijden is super leuk! Daarnaast is het voor een opstapper tot NK-rijder enorm leerzaam. Deelnemers van alle niveaus zijn van harte welkom tijdens de sportdagen op onze binnen locaties. We verdelen onze rijders in drie veilige niveaugroepen. Alle rijders die veel indoor hebben gereden, beginnen in het voorjaar veel sterker aan het buitenseizoen. Daarnaast gaan we deze winter met een uitgebreider leerplan en begeleidingsteam actief aan de slag. Dit doen voor ieder kind afzonderlijk. Zo ontstaat een persoonlijk dossier dat meegroeit met de ambitie en de jarenlange begeleiding.

Voortgang RACE-KIDS pocketbike team
Het competitie seizoen voor het RACE-KIDS Junior B-Pocketbiketeam is gestreden. De punten zijn binnen, de leerdoelstellingen zijn behaald. Alle rijders hebben de racedagen prima opgebouwd. Ervaren hoe je er in kunt ontwikkelen en vooral plezier beleven. Met dank aan de technicus (Nolke Douma), de ouders en alle begeleiders is het een mooi, leerzaam en teamversterkend “corona-competitie-seizoen” geworden.

Met trots Birgit Scheffer (rijderscoach) met de welverdiende bekers en de coureurs Dyon van der Bie (#72), Douwe Douma (#14), Kyano Schoo (#16) en Casper Pennings (#4) samen op de foto.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl