Terugblik buitenseizoen en goede start RACE-KIDS indoorseizoen

Het RACE-KIDS buitenseizoen 2022 zit er bijna op. Zondag 6 november starten we onze motoren voor de laatste keer buiten op de TT Junior Track in Assen. Daarna gaat de focus volledig op in het indoorseizoen met volop sportdagen in Poeldijk en Nijverdal. En natuurlijk ontbreekt de jaarlijkse Endurance Estafette niet op de RACE-KIDS kalender!

[1] Afsluiting buitenseizoen
Zondag 6 november sluiten we – wanneer het weer goed genoeg is voor motorrijden – ons buitenseizoen af op de TT Junior Track. We kunnen terugkijken op een heel mooi buitenseizoen met prachtig weer en een goede opkomst van zowel bij ons bekende maar juist ook heel veel nieuwe sporters die voor het eerst het plezier wilden ervaren op de motor. Voor ons als organisatie is bovenal het enthousiasme van de deelnemers belangrijk en dat er met de vele nieuwkomers geen incidenten zijn voorgevallen. Als RACE-KIDS Team kijken dan ook terug op een veilig, sportief en gezellig buitenseizoen samen met onze deelnemers en hun gezinnen.

[2] RACE-KIDS doorgroeimogelijkheden

Nagenoeg elke rijder bij RACE-KIDS start op de pocketbike (vanaf 14 jaar op een schakelmotor). Afhankelijk van je persoonlijke sportieve ambities helpen we je doorgroeien naar een volgende categorie motor, circuits en leren we je daarvoor vaardigheden die je daar veiligheid bij bieden. De rijders vinden het leuk om te doen en doordat ze zich verbonden voelen met onze aanpak, helpen ze elkaar daarmee zich als groep verder te ontwikkelen en daaraan plezier te beleven. Hieronder een aantal mooie voorbeelden van onze doorgroeimogelijkheden.

Rijders Leeftijd Gestart op Groeistap 2 Groeistap 3 Groeistap 4
Tobias 11 pocketbike NSF-schakel
Casper 11 pocketbike NSF-schakel MiniGP-160
Lenthe 12 pocketbike NSF-schakel
Douwe 12 pocketbike NSF-schakel
Indi 12 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel Supersport 300
Hugo 13 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel
Sanne 13 pocketbike NSF-schakel
Kyano 13 pocketbike NSF-schakel MiniGP-160 KTM-250/NTC
Ryder 15 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel
Dylan CZ 16 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel Supersport 300
Sam 17 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel Supersport 300
Jorke 17 pocketbike NSF-schakel 125cc-schakel Supersport 300

 [3] Planning indoorseizoen
Tijdens het RACE-KIDS indoorseizoen komen we in actie op twee locaties. In het westen van Nederland is Van der Ende Racing Inn in Poeldijk – nabij Den Haag – onze locatie. Voor het oosten van Nederland reizen we in de winterperiode regelmatig af naar Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Tijdens deze sportdagen rijden we altijd in drie niveaugroepen. Deze bestaan uit nieuwkomers (opstappers), beginners die al vaker hebben deelgenomen en gevorderde rijders die al in pocketbikes t/m Supersport 300 racecompetities strijden en zo in de winter ook plezierig met elkaar kunnen battelen op de baan. Aanmelden en meer informatie via www.race-kids.nl/agenda

[4] Estafette Endurance
Onze jaarlijkse Estafette Endurance bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk staat iets eerder dan gebruikelijk op de kalender. Dit jaar organiseren wij deze spectaculaire maar bovenal plezierige race op zaterdag 10 december. De race bestaat uit teams van drie rijders, iedere rijder van een andere niveaugroep. Wij vormen zo circa 15 teams die gelijkwaardige zijn en alle kans maken op het podium. De race duurt maar liefst 2 uur, waarbij de rijders door middel van pitstops zullen wisselen. Rijders die dit jaar minimaal drie keer aan een RACE-KIDS sportdag hebben deelgenomen kunnen zich aanmelden.

[5] Gestart met RACE-KIDS instructievideo’s
We zijn gestart om instructie video’s te produceren die ons PITSS programma aanvullen. We maken gebruik van het bijna altijd en overal beschikbare internet op een smartphone. De papieren instructies worden in de nabije toekomst steeds meer aangevuld met video’s. Dat helpt begeleiders (ouders) en rijders te oefenen wat ze in de lessen van de instructeurs toegelicht hebben gekregen. Op deze wijze zal RACE-KIDS een extra dimensie geven aan haar effectieve lesprogramma. Onderstaan hebben we een voorbeeldvideo geplaatst.

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl