RACE-KIDS Senior

Doel RACE-KIDS senior

Gezinsbeleving met motor rijden. Daarom bieden we ouders of grote kinderen een opstapmogelijkheid op een afgesloten parcours, op een gewillige (tamme) motor en onder advies en begeleiding van hun eigen kind en altijd een RACE-KIDS trainer of ervaren instructeur. Vooral de ouders krijgen zo een goed beeld bij de uitdagingen die hun kinderen mogen overwinnen als ze op onze motoren zelf rijden. Een lange termijn doel is dat er meer gezinnen samen veilig en sportief gaan motorrijden. Echte talenten ons misschien wel verrassen in een MotoGP kampioenschap!

Doelgroep Senior rijders

Jeugd die buiten de lengte range valt (boven de 170 cm lichaamslengte).
Ouders van rijders die bij RACE-KIDS deelnemen en zelf ook eens willen beleven wat het motorrijden voor hun kind inhoud.

Geen ervaring:
Als de grotere jeugdrijders en ouders geen ervaring hebben en zelf ook geen motor bezitten zullen we altijd eerst op een klein parcours/circuit ‘opstappen’.
Motoren daarvoor beschikbaar zijn:
A: Minimotor-Pocketbike 4Takt (geen schakeling, gas geven is versnellen)
B: A1 motor (100/125 cc met handmatige koppeling en voet bediende versnellingen)

Wel ervaring:
Die jeugdrijders en ouders die al wel motor rijervaring hebben (straat of circuit) kunnen zich ook aanmelden voor deelname op de grotere circuits zoals TT-circuit Assen, circuit park Zandvoort en het circuit van Mettet (België). Als er geen eigen motor voor handen is, kan er een KTM390RC supersport motor bij RACE-KIDS voor worden gehuurd.

Voorwaarden

Deelnemer zorgt zelf voor beschermende kleding waaronder; helm, handschoenen, een in leer uitgevoerde overall of jas/broek combinatie, dichte en stevige schoenen, bij voorkeur een rugprotector. Als je er niet voor kunt zorgen, neem dan contact met ons op, misschien kunnen wij wat beschikbaar stellen.
Organisatie RACE-KIDS kan Pocketbike (minimotor A0) en A1 (100/125cc) motoren voorzien voor op de kleine circuits. Uiteraard mag er gebruik gemaakt worden van de racemotoren van je eigen kind. RACE-KIDS bepaald de indeling van de ouders en kinderen in een veilige rijdersgroep en het dag tijdschema. Veiligheid blijft prioriteit.

Op het grote circuit verzorgt de deelnemer ook zijn eigen (gehuurde) outfit en bij voorkeur ook de eigen motor.
RACE-KIDS beschikt over KTM-390RC (SSP300 categorie) motoren die gehuurd kunnen worden (bezet = bezet).
Deelname is altijd op eigen risico.
Schade door deelnemer veroorzaakt aan onze materialen dienen vergoed te worden.

Prijzen voor deelname (niet op grote circuit)

A. Inclusief huur RACE-KIDS motor, per tijdslot (rij-sessie) met eigen outfit:

1. A0 Pocketbike 4Takt* automaat (50 cm hoog) à 25 euro/sessie
2. A1 (NSF-100 5 versnellingen schakelmotor) à 30 euro/sessie

B. Deelname met ‘eigen motor’ en eigen outfit, per tijdslot (rij-sessie)

à 10 euro/sessie

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Academy
Robert Schotman
+31 (0)6 293 700 87
ros@race-kids.nl