RACE-KIDS Senior

Doel RACE-KIDS senior

Een plezierige gezinsbeleving met motor rijden, dat is het doel.
Daarom bieden we ouders of ‘grote kinderen’ een opstapmogelijkheid op een afgesloten parcours, op een gewillige (tamme) motor en onder de hoede van een ervaren begeleidingsteam (trainer/instructeur). Grotere en oudere kinderen en ouders van RACE-KIDS leden krijgen zo de kans om de uitdagingen van het motor rijden op een circuit te ontdekken. Dat wil zeggen, zo veilig en snel mogelijk en helemaal als je dat motorrijden in strijd met anderen wilt doen.  Het lange termijn doel is dat er meer gezinnen samen veilig en sportief gaan motorrijden, misschien wel trackdays samen rijden en echte talenten ons misschien ooit wel verrassen in een WK kampioenschap!

Doelgroep ‘Senior rijder’

Deelnemers die buiten de ‘standaard range’ vallen:
Jeugd die langer is dan 170 cm lichaamslengte, zwaarder dan 60 kilogram of ouder dan 14 jaar.
Volwassenen die (samen met hun eigen kind) kan beleven wat het motorrijden op een veilig parcours inhoud.

Geen ervaring:
Als de grotere jeugdrijders en volwassenen geen ervaring hebben met het rijden op een circuit, zullen die altijd eerst ‘opstappen’.
Daarvoor creëren we een opstapgroep van rijders zodat ze veilig samen kunnen oefenen.
Daarvoor zijn een aantal 8 pk 100 cc motoren met 5 versnellingen beschikbaar.

Wel ervaring:
Die jeugdrijders en volwassenen die motor rijervaring hebben (straat of circuit) kunnen zich ook aanmelden maar brengen een eigen motor mee.

Voorwaarden

Als RACE-KIDS geen leren overall beschikbaar kan stellen (ivm grote maat) dient de deelnemer daar zelf zorg voor te dragen.
Een beschermend kledingpakket bestaat uit; helm, handschoenen, een in leer uitgevoerde overall of jas/broek combinatie, dichte (stevige) schoenen en bij voorkeur een rugprotector. Als je er niet voor kunt zorgen, neem dan contact met ons op, misschien kunnen wij wat organiseren.
Organisatie RACE-KIDS kan motoren voorzien voor op de kleine circuits. Na overleg kan je als ouder ook gebruik maken van de goedgekeurde racemotor van je eigen kind.
RACE-KIDS maakt de indeling van de rijdersgroepen en kan die op de sportdag in ht kader van de veiligheid ook weer aanpassen.
Op het grote circuit verzorgt de deelnemer ook zijn eigen (gehuurde) outfit en motor.
Deelname is altijd op eigen risico.
Schade door deelnemer veroorzaakt aan onze materialen dient vergoed te worden. De reparatie kosten worden na onderzoek/herstel in rekening gebracht en dienen dan binnen 7 dagen betaald te worden.

Prijzen voor deelname (niet op grote circuit)

Voor de prijzen verwijzen we door naar de prijs-pagina

 

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl

Contact

RACE-KIDS Academy
Robert Schotman
+31 (0)6 293 700 87
ros@race-kids.nl