RACE-KIDS Senior

Doel RACE-KIDS senior

Gezinsbeleving met motor rijden, dat is het doel.
Daarom bieden we ouders of ‘grote kinderen’ een opstapmogelijkheid op een afgesloten parcours, op een gewillige (tamme) motor en onder advies en begeleiding van een ervaren RACE-KIDS trainer en instructeur. Kinderen die nog geen 17 zijn en ouders van kinderen krijgen zo de kans om de uitdagingen van het motor rijden op een circuit ontstaan als je dat zo snel mogelijk en constant mogelijk wilt doen, helemaal als je dat in strijd met elkaar wilt doen.  Het lange termijn doel is dat er meer gezinnen samen veilig en sportief gaan motorrijden, misschien wel trackdays samen rijden en echte talenten ons misschien ooit wel verrassen in een WK kampioenschap!

Doelgroep Senior rijders

Jeugd die buiten de lengte range valt (boven de 170 cm lichaamslengte of boven de 65 kilo).
De ouder van jeugd die bij RACE-KIDS deelneemt, om zelf ook eens te kunnen beleven wat het motorrijden op een parcours inhoud.

Geen ervaring:
Als de grotere jeugdrijders en ouders geen ervaring hebben met het rijden op een circuit, zullen we altijd eerst ‘opstappen’.
Motoren die we daarvoor beschikbaar hebben:
A: Minimotor-Pocketbike 4Takt (geen schakeling, gas geven is versnellen)
B: A1 motor (100/125 cc met handmatige koppeling en voet bediende versnellingen)

Wel ervaring:
Die jeugdrijders en ouders die al wel motor rijervaring hebben (straat of circuit) kunnen zich ook aanmelden voor deelname op de grotere circuits zoals TT-circuit Assen, circuit park Zandvoort en het circuit van Mettet (België). Als er geen eigen motor voor handen is, kan er een KTM390RC supersport motor bij RACE-KIDS worden gehuurd.

Voorwaarden

Als RACE-KIDS geen leren overall beschikbaar kan stellen (ivm grote maat) dient de deelnemer daar zelf zorg voor te dragen.
Een beschermend kledingpakket bestaat uit; helm, handschoenen, een in leer uitgevoerde overall of jas/broek combinatie, dichte (stevige) schoenen en bij voorkeur een rugprotector. Als je er niet voor kunt zorgen, neem dan contact met ons op, misschien kunnen wij wat beschikbaar stellen.
Organisatie RACE-KIDS kan Pocketbike (minimotor A0) en A1 (100cc) motoren voorzien voor op de kleine circuits. Na overleg kan je als ouder ook gebruik maken van de goedgekeurde racemotor van je eigen kind. RACE-KIDS maakt de indeling van de rijdersgroepen. Veiligheid blijft prioriteit.

Op het grote circuit verzorgt de deelnemer ook zijn eigen (gehuurde) outfit en bij voorkeur ook de eigen motor.
RACE-KIDS beschikt over KTM-390RC (SSP300 categorie) motoren die gehuurd kunnen worden (bezet = bezet).
Deelname is altijd op eigen risico.
Schade door deelnemer veroorzaakt aan onze materialen dienen vergoed te worden. De reparatie kosten worden na onderzoek/herstel in rekening gebracht en dienen dan binnen 14 dagen betaald te worden.

Prijzen voor deelname (niet op grote circuit)

A. Inclusief huur RACE-KIDS motor, per tijdslot (rij-sessie) met eigen outfit:

1. A0 Pocketbike 4Takt* automaat (50 cm hoog) à 25 euro/sessie
2. A1 (NSF-100 5 versnellingen schakelmotor) à 30 euro/sessie

B. Deelname met ‘eigen motor’ en eigen outfit, per tijdslot (rij-sessie)

à 15 euro/sessie

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Academy
Robert Schotman
+31 (0)6 293 700 87
ros@race-kids.nl