RACE-KIDS Senior

Doel RACE-KIDS senior

Een plezierige gezinsbeleving met motor rijden, dat is het doel.
Daarom bieden we ouders of ‘grote kinderen’ een opstapmogelijkheid op een afgesloten parcours, op een gewillige (tamme) motor en onder de hoede van een ervaren begeleidingsteam (trainer/instructeur). Grotere en oudere kinderen en ouders van RACE-KIDS leden krijgen zo de kans om de uitdagingen van het motor rijden op een circuit te ontdekken. Dat wil zeggen, zo veilig en snel mogelijk en helemaal als je dat motorrijden in strijd met anderen wilt doen.  Het lange termijn doel is dat er meer gezinnen samen veilig en sportief gaan motorrijden, misschien wel trackdays samen rijden en echte talenten ons misschien ooit wel verrassen in een WK kampioenschap!

Doelgroep Senior rijders

Jeugd die buiten de ‘standaard range’ vallen. Die langer zijn dan 170 cm lichaamslengte of zwaarder dan 60 kilogram of ouder dan 16 jaar.
De ouder van een RACE-KIDS lid zodat het samen met het eigen kind kan beleven wat het motorrijden op een parcours inhoud.

Geen ervaring:
Als de grotere jeugdrijders en ouders geen ervaring hebben met het rijden op een circuit, zullen we altijd eerst ‘opstappen’.
Motoren die we daarvoor beschikbaar hebben:
A: Minimotor-Pocketbike 4Takt (geen schakelen, het zijn automaten, dus gas geven is versnellen)
B: A1 motor (100/125 cc met handmatige koppeling en voet bediende versnellingen)

Wel ervaring:
Die jeugdrijders en ouders die al wel motor rijervaring hebben (straat of circuit) kunnen zich aanmelden. Als blijkt dat er voldoende vaardigheden zijn, kan ook deelname op de grotere circuits zoals TT-circuit Assen, circuit park Zandvoort en het circuit van Mettet (België) een optie zijn. Als er geen eigen motor voor handen is, kan er een KTM390RC supersport motor bij RACE-KIDS worden gehuurd.

Voorwaarden

Als RACE-KIDS geen leren overall beschikbaar kan stellen (ivm grote maat) dient de deelnemer daar zelf zorg voor te dragen.
Een beschermend kledingpakket bestaat uit; helm, handschoenen, een in leer uitgevoerde overall of jas/broek combinatie, dichte (stevige) schoenen en bij voorkeur een rugprotector. Als je er niet voor kunt zorgen, neem dan contact met ons op, misschien kunnen wij wat beschikbaar stellen.
Organisatie RACE-KIDS kan Pocketbike (minimotor A0) en A1 (100cc) motoren voorzien voor op de kleine circuits. Na overleg kan je als ouder ook gebruik maken van de goedgekeurde racemotor van je eigen kind. RACE-KIDS maakt de indeling van de rijdersgroepen. Veiligheid blijft prioriteit.

Op het grote circuit verzorgt de deelnemer ook zijn eigen (gehuurde) outfit en bij voorkeur ook de eigen motor.
RACE-KIDS beschikt over KTM-390RC (SSP300 categorie) motoren die gehuurd kunnen worden (bezet = bezet).
Deelname is altijd op eigen risico.
Schade door deelnemer veroorzaakt aan onze materialen dienen vergoed te worden. De reparatie kosten worden na onderzoek/herstel in rekening gebracht en dienen dan binnen 14 dagen betaald te worden.

Prijzen voor deelname (niet op grote circuit)

Voor de prijzen verwijzen we door naar de prijs-pagina

 

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl

Contact

RACE-KIDS Academy
Robert Schotman
+31 (0)6 293 700 87
ros@race-kids.nl