Cursus

Bijscholing voor ouders en motorsporters

De ontwikkeling van een kind gaat snel, zeker ook als het sport. Daar moet de omgeving in mee ontwikkelen, de ouders, het gezin. Daarom bieden we met dank aan NOC-NSF en de RACE-KIDS Academy een aanvullend programma op ons frequent trainingsprogramma op de motor. Het hele jaar door kunnen kind en ouder leren meer begrip en respect te krijgen in hun sportieve samenwerking. Om vooral plezierig samen te blijven werken en ontwikkelen, als sporter én als mens.

RACE-KIDS faciliteert:

Een bewuste Sportouder (ebo): voor elke ouder die de rol van sportbegeleider serieus neemt

Het is een e-learning programma voor de ouder. Als ouder wil je het beste voor je kind, ook in de sport. Je eigen verwachting bij de sportprestaties van je kind kunnen anders beleefd worden dan je kind dat doet. De cursus leert je de verschillen te accepteren. Hoe je er mee om kunt gaan, terwijl je kind op een eigen wijze sport en progressie boekt, en dat in een eigen tempo.
De cursus leert je op een prettige en duurzame wijze samen te werken en sportief ontwikkelen.

Top-in-je-Kop (tijk): voor elk gezin dat bewust traint

Het is een e-learning programma voor ouder en kind. Via internet, vanuit huis of nog leuker onderweg in de auto via je mobiel, als zelfstudie. Je krijgt praktische mogelijkheden ter beschikking die je gaan helpen als sporter en ouder. Je leert omgaan met diverse sport situaties. Het leuke is dat wat je leert ook in het dagelijkse leven van toepassing is. Als mens én als sporter ontwikkel je jezelf hierdoor. Het is een stap in het aanleren van vaardigheden die je helpen meer plezier te beleven in je sport en ook te begrijpen waarom je tot een hoger prestatieniveau komt. https://www.tiptop-sport.nl/top-in-je-kop/

Street-work-out: fit zijn als topsporter: voor de sporter en begeleider die fit wil zijn

Met de Calisthenics trainingsmethode gebruik je de trainingsvorm waarbij het eigen lichaamsgewicht als weerstand wordt gebruikt. Je traint op kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. Alle facetten vereist voor topsport motorsport. Deelname per 3 maanden cyclus en bevat:

  • 2 basis trainingsschema’s afgestemd op leeftijd en sporttype
  • 2 evaluatie momenten per maand (eventueel met aanpassing afhankelijk van progressie)
  • 1 fysiek trainingsmoment per kwartaal (sporter en coach ontmoeting)

Na het succesvol doorlopen van elke cursus wordt een certificaat toegekend. Die vormt onderdeel van de beoordeling en kwalificatie in het 6 pijler programma van de RACE-KIDS Academy. Deze 6 pijlers tonen overeenkomsten met datgene wat het NOC-NSF voor sportatleten hanteert.

Aanmelden

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl