RACE-KIDS tevreden over nieuwe protocol en update zomerperiode

Sinds een maand mag RACE-KIDS weer sportdagen organiseren, maar hoe verloopt dat met het nieuwe protocol? Verder in deze nieuwsbrief een update over de zomerkampen, de kalender van juni en ons plan om extra opstapdagen te organiseren in de zomerperiode.

Goede start voor RACE-KIDS met nieuwe protocol
RACE-KIDS moest net als veel ander organisaties maatregelen treffen voor het organiseren van sportdagen na de corona-uitbraak. We hebben ondertussen meerdere sportdagen achter de rug en we kunnen zeggen dat deze met het nieuwe protocol goed verlopen. Ook helpt het enorm dat de ouders en begeleiders hier zeer goed in meedenken. En het allerbelangrijkste; de kinderen verlaten met een glimlach het terrein ?

Henk Schotman vertelt: “Doordat we de motoren ver uit elkaar plaatsten houden we standaard ook meer onderlinge afstand aan. De trainers en instructeurs blijven op ruime afstand in de cirkel met de deelnemers, en geven tips en uitleg. Alle ouders zijn zich bewust van de balans houden in sportplezier en gezondheidsrisico’s. Dat gaat goed en onze corona coördinator blijft toezien op de praktische uitvoering van de RIVM voorschriften. Het  gaat prima en is in de buitenlucht prima te doen voor onze motorsportactiviteiten.

Kalender juni 2020
We hebben onze kalender voor juni aangevuld op de website. We zijn vandaag (zaterdag 6 juni) in Staphorst. Tijdens deze trainingsdag zullen er ook professionele video-opnames worden gemaakt. Vervolgens zijn we woensdagmiddag 10 juni op het Midland Circuit in Lelystad. Later in de maand gaan we nog naar Nieuw-Vennep en nog een keer Staphorst. De maand juli beginnen we goed met een sportdag op de TT Junior Track in Assen. Bekijk hier onder de kalender en aanmelden kan via www.race-kids.nl/agenda.

Goed nieuws over zomerkampen
Goed nieuws is dat België en naar alle waarschijnlijkheid na 15 juni ook Frankrijk de grenzen weer openen. Of ons zomerkamp in België op circuit Franchorchamps door kan gaan vernemen we nog van partner organisatie 2RACE uit België. Dat het zomerkamp in Juvaincourt op 13 t/m 16 augustus door gaat is al zeker. Ook hebben we goed nieuws over de het zomerkamp op de TT Junior Track in Assen, want deze gaat ook door van 4 t/m 7 augustus.

We houden jullie uiteraard op de hoogte, wanneer we meer details hebben over de zomerkampen. Aanmelden voor de zomerkampen is al mogelijk via de RACE-KIDS website!

Extra opstapdagen in de zomermaanden
Aangezien veel gezinnen deze zomer in Nederland hun vakantie vieren en niet naar het buitenland, heeft RACE-KIDS een goed alternatief bedacht. We zijn van plan om extra opstapdagen te organiseren door het land, zodat de kinderen op de motor de zomer door kunnen komen. We zijn achter de schermen bezig met een kalender hiervoor en deze hopen we jullie op de korte termijn te presenteren.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl