RACE-KIDS terugblik 2022 en vooruitkijken op een nog mooier 2023

Voor RACE-KIDS zit het seizoen 2022 erop. In deze nieuwsbrief blikken we terug op een sportief en leuk jaar met als afsluiting de Endurance Estafette Race in Poeldijk. Verder kijken we vooruit naar het jaar 2023 en vertellen Henk en Cindy Schotman over hun fantastische reis waarbij ze onder andere in Thailand gaan racen!

[1] 2022 in een notendop 
2022 was een jaar met prachtige weersomstandigheden op nagenoeg al onze 52 motorsportdagen. En we mochten veel nieuwe gezichten verwelkomen waarvan er ook weer velen besloten motorsport te blijven doen en lid te worden. We hebben er als RACE-KIDS begeleidingsteam ook veel plezier aan beleeft en zien uit naar kleine en grote circuit belevenissen in 2023.

[2] Fantastische Endurance Estafette Race
Zaterdag 10 december was het zover: onze vaste jaarafsluiting bij Van der Ende Racing Inn met onder andere de Endurance Estafette Race en meer leuke activiteiten zoals lasergamen, karten, glow in the dark midgetgolfen en een gezamenlijk buffet. De teams hebben genoten van de RACE-KIDS Endurance Estafette. Het winnende team werd SMD Racing met rijders Sylvain en Miquel Sinke en Dean Gouw. Zij wisten in de 120 minuten durende estafette race de meeste ronden eruit te persen. Het team reed 106 ronden, zelfs 5 meer dan het tweede team die op hun beurt nipt een ronde voorbleven op het derde team. De snelste raceronde werd met 58,3 op naam van Robert Schotman geklokt. Alle rijders hebben een topprestatie neergezet en vooral genoten van en met elkaar.

[3] Locatie update: Kartplaza Actionworld in Nijverdal
De laatste jaren hebben we met veel plezier op zondagmorgen gereden bij Kartplaza in Nijverdal. Ondanks de goede en succesvolle samenwerking – want het was eigenlijk altijd een goed bezocht evenement – kunnen we er in de toekomst niet meer onze sportdagen organiseren. Voor de organisatie van Kartplaza Nijverdal is het helaas niet meer haalbaar om in de weekenden een ochtend de locatie beschikbaar te stellen. We gaan daarom helaas uitkijken naar een andere locatie naast Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. We vinden het erg jammer, maar begrijpen ook het besluit. We willen Kartplaza Nijverdal bedanken voor de goede samenwerking!

[4] Winterstop en agenda 2023
Na de Endurance Estafette is voor RACE-KIDS de winterstop aangebroken. In 2023 starten we op zaterdag 21 januari bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk – nabij Den Haag – waar we in de winterperiode nog vaker sportdagen zullen organiseren. Eind maart gaan we langzaamaan kijken of het weer mogelijk is om buiten op onze vaste locaties te rijden. Onderstaande kalender voor de eerste periode in 2023.

[5] Grote circuit opties en zomerkampen 2023
We gaan in 2023 ook weer motorsport organiseren op de grote(re) circuits: Assen, Mettet, Ecuyers en Zandvoort. We zullen daarin samenwerken met zowel Nederlandse als Belgisch Trackday organisaties. We laten eind dit jaar een aantal data in onze agenda op de website verschijnen. Ook de kalender voor de kleine circuits volgt spoedig. Het zomerkamp in Assen lijkt 1 t/m 3 augustus te worden en de verwachting is dat ons buitenlandse racekamp in het Franse Juvaincourt van 17 t/m 20 augustus gaat plaatsvinden. Noteer de datums maar alvast in jullie agenda! ?

[6] Avontuurlijke reis met RACE-KIDS
Een update van Cindy en Henk Schotman over hun bijzondere reis die zij momenteel aan het maken zijn: RACE-KIDS biedt aan veel mensen een avontuurlijke dag op het circuit. Na 10 jaar RACE-KIDS wilden we wat nieuwe inspiratie op doen voor de volgende 10 jaar. Dat doen we tijdens een reis door Azië, waarbij we een van onze RACE-KIDS familie leden opzoeken die dit jaar naar Azië verhuisd zijn. We gaan met hun in Thailand ook circuit racen! Wil je ons avontuur meebeleven? Bekijk Cindy’s reisblog via: https://www.pindat.com/reisblog/cindy.op.reis.blog

[7] Fijne feestdagen namens RACE-KIDS
Dan rest ons nog om namens het volledige RACE-KIDS begeleidingsteam jullie allen hele fijne feestdagen en goede jaarwisseling toe te wensen. We hopen dat al jullie doelen voor 2023 uit mogen komen, maar bovenal dat jullie gezond blijven. Hopelijk tot ziens in het nieuwe jaar!

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl