RACE-KIDS blikt terug op prachtige zomerkampen en presenteert kalender voor komende maanden

De RACE-KIDS organisatie kijkt met een zeer goed gevoel terug op de racekampen in Assen en Juvaincourt. Daarnaast zijn we trots op onze RACE-KIDS raceteam in de NK Pocketbikes, waar we graag meer over vertellen. In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de kalender en locaties voor de komende maanden.

Racekamp Assen 2020 in alle opzichten een groot succes!
Het was prachtig weer tijdens het Racekamp op de TT Junior Track in Assen. De zwembadjes waren aanwezig en we hadden een volle groep met beginners. Verbroedering, vrienden maken, samen leren en diverse motoren uitproberen stonden centraal tijdens dit vierdaagse racekamp. We hebben een uitstekend verzorgde BBQ gehad, die corona-proof is verlopen doordat er drie ‘koks’ aanwezig waren. De ouders en kinderen konden op ruime afstand van elkaar genieten zonder zelf te hoeven braden rondom de vuurhaard. En als klap op de vuurpijl mochten alle deelnemers zich op de laatste dag even een MotoGP-rijder wanen tijdens hun ronden op het grote TT Circuit Assen. Het was in alle opzichten een echt racekamp; hoge temperaturen, veel rijtijd en minimale slaap voor de rijders en ouders. Het was top!

Vakantiegevoel op de prachtige baan in Juvaincourt
De baan in Juvaincourt (Frankrijk) is één van de mooiste circuits voor pocketbikes en lichte schakelmotoren. Met acht sessies van vijftien minuten per dag konden de rijders volop leren op deze uitdagende baan. Slopend was het ook vanwege de warme temperaturen. We hadden een gezellige en gemoedelijke groep verzameld, die elkaar erg goed hielpen in alle opzichten. Het racekamp werd muzikaal omlijst met een mega opstelling, die op een groot festival niet zou misstaan. Het echte vakantiegevoel was aanwezig; een Franse sfeer met een circuit boven op de heuvel met rondom zich op de bergen. Prachtig!

RACE-KIDS actief in het NK pocketbikes
Dyon van der Bie, Casper Pennings, Douwe Douma, Ties Teesink en Kyano Schoo komen met een gezamenlijk team met RACE-KIDS support uit in het Junior-B klasse van de KNMV NK Pocketbikes klasse. Helaas heeft Kyano bij een crash, toen het begon te regenen in Juvaincourt, zijn sleutelbeen gebroken. We wensen Kyano heel veel beterschap!

Wat is de rol van RACE-KIDS binnen het team? Wij ondersteunen met onderdelen, advies en technische kennis. Met hulp van diverse trainers en rijderscoaches vanuit de RACE-KIDS Academy hebben wij een rol in de sportieve en emotionele ontwikkeling van de kinderen. Ons doel is om het beste uit elke rijder te halen met geduld en persoonlijke aandacht, onderbouwd met een leerplan. Dit toetsingsprogramma wordt door de jaren heen opgebouwd als rijdersprofiel en heeft potentieel waarde voor mogelijke doorstroming naar NK-EK raceklassen op de grote circuits of wie weet naar het wereldkampioenschap.

De bijdrage van de ouders in het team is ook erg belangrijk. Het RACE-KIDS raceteam vormt een onderdeel van de RACE-KIDS Academy, waarin de focus ligt op de balans vinden in vaardigheden, ambitie en het sportplezier.

Oproep | We zijn op zoek naar RACE-KIDS locaties in de Randstad!
Vanwege de huidige coronasituatie kunnen we in het buitenseizoen 2020 niet of nauwelijks meer motorsportdagen organiseren in de Randstad. Normaal gesproken zijn we sterk vertegenwoordigd in dit deel van het land met terreinen in Amsterdam, Utrecht, Dordrecht, Venhuizen en Nieuw-Vennep. Door de huidige situatie kunnen we op veel van deze terreinen (nog) niet terecht.

Onze vraag; ben jij of ken jij ondernemers die een stuk asfalt beschikbaar hebben, zodat we de RACE-KIDS kinderen kunnen laten motorsporten in de Randstad? Dat zouden wij fantastisch vinden! Bij voorkeur een terrein van circa 50 bij 100 meter. Groter of kleiner is zeker het onderzoeken waard. Mocht je iets weten zou je dan contact op willen nemen met Henk Schotman via 06 472 508 10.

RACE-KIDS kalender
Hieronder een afbeelding van de RACE-KIDS kalender voor de komende periode. Altijd onder voorbehoud van wijzigingen, maar dan worden die vermeld en via de social media gecommuniceerd. Heb jij je ingeschreven dan krijg je altijd bericht wanneer er iets veranderd. Dus je kunt altijd ‘vrijblijvend’ inschrijven. Aanmelden voor de racedagen is mogelijk via www.race-kids.nl/agenda.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl