Prachtig racekamp en veel hectiek omtrent gestolen motoren

Terugblik afgelopen maand
Vanwege de organisatie van het KNMV Racekamp een maand met minder evenementen. De RACE-KIDS organisatie had het druk met de voorbereidingen van het kamp en achteraf met het onderhouden van alle gebruikte motoren. Begin augustus werden we opgeschrikt door de diefstal van zes pocketbikes en één schakelmotor. Met behulp van social media, Hart van Nederland, de Dordtse lokale tv en natuurlijk de politie zijn alle motoren teruggevonden. Op 2 pocketbikes na hebben we alle motoren weer in ons bezit, helaas waren er wel een aantal met schade.

Op 29 augustus was er ook een bijzondere training voor de RACE-KIDS rijders in Lelystad, want tijdens het laatste uur begon het te regenen. Voor veel kinderen was dit de eerste keer rijden op een natte baan. In de beginfase schoven er veel rijders onderuit. De training werd stilgelegd en de rijders kregen instructies hoe zij hun rijstijl moesten aanpassen naar deze weersomstandigheden. Vervolgens konden ze dit gaan uitproberen en het ging inderdaad beter. Na afloop zei rijder Ties Teesink met enige verbazing: ‘Ik was derde snelste, ik ben kennelijk een goede regenrijder.’

RACE-KIDS vertellen: Timo Suos
Ik ben Timo Suos, 10 jaar en woon in Kapel Avezaath Buren. Mijn grootste vriend is mijn hond Renzo. Ik game graag en ik zit al vanaf mijn vijfde achter op de motor van mijn vader, waarbij we samen met zijn motor regelmatig naar de Eifel gaan om te rijden. Daarnaast doe ik zelf aan fietsen, trampoline springen, zwemmen, voetballen en skiën. In juni heb ik tijdens een beursdag bij Arie Molenaar Motors voor het eerst gereden op een pocketbike. Zij adviseerden ons om te starten bij RACE-KIDS .
Timo, je hebt nu tien lessen bij RACE-KIDS gehad. Hoe werkt het leerplan voor jou? Het werkt voor mij heel goed, want met deze leerdoelen kan ik mijzelf verbeteren in het rijden. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe je door de bocht moet kijken, een bil naast de motor houden om harder door de bochten te gaan en hoe je bochten van buiten naar binnen moet nemen. Ik wil mijn zithouding graag verbeteren om de bochten maximaal te nemen. Iedereen, die zou willen leren racen zou dit via het RACE-KIDS leerplan moeten doen!
Je hebt sport en vrienden, blijft er voldoende tijd over om met vrienden te zijn? Sinds dat ik aan motorsport doe heb ik wel iets minder tijd, maar via social media heb ik ook contact met mijn vrienden. Wanneer ik ze zie, laat ik ze ook foto’s en filmpjes zien die mijn vader en moeder gemaakt hebben. Ik heb ook veel nieuwe vrienden gekregen door RACE-KIDS!
Wie zijn jouw idolen in de motorsport en wat zou je graag willen bereiken? ‘Valentino Rossi is mijn voorbeeld, maar ook Robert (Schotman) en Kas (Beekmans) bij RACE-KIDS. Ik hoop ooit in de MotoGP te mogen rijden en sneller te zijn dan Robert!

 

 

 

 

 

 


RACE-KIDS nieuwsflits

De jarigen in de maand september. Namens RACE-KIDS allemaal alvast een geweldige verjaardag toegewenst! Olivier Uiterwijk  (2 september), Mike van Someren (3 september), Dani de Koning (4 september), Manny van Tilburg (6 september), Daniël van Wouw (6 september), Sem Testers (9 september), Nick Roelfsema (13 september), Keano Sam-Sin (17 september), instructeur Daniël Tappel (17 september), Julian van Kalkeren (20 september) en instructeur Colin Velthuizen (28 september).

Deze maand hebben twee rijders motorsport blessure opgelopen tijdens hun leukste sportuitoefening. Onze beterschapswensen gaan naar Mike van Someren en Luca van Straten.

Trainingslocaties: Meppen
De kartbaan in Meppen is bijzonder omdat het een indoorbaan is, die met 350 meter verlengd kan worden met een outdoor gedeelte. De baan bestaat uit een combinatie van krappe en wijde bochten. Deze baan is dus ideaal om je bochtentechniek te trainen. En als je alles snel en foutloos weet te combineren, maak je serieus snelheid en haal je goede rondetijden.

Kinderen en motorrijden, ze vinden het een belevenis. Om de reis afstand te beperken, zoeken wij terreinen in alle provincies. Een terrein, voorzien van asfalt, afsluitbaar en beschikbaar op een zaterdag, zondag of vakantiedag. Als het geschikt is en we kunnen er meerdere keren onze activiteit doen, verdien jij twee dagen deelname aan een RACE-KIDS evenement gratis. Geef ons de tip!

KNMV Racekamp 2018
Het driedaagse racekamp op het Junior Track te Assen was weer een groot succes. Veel RACE-KIDS leden en aspirant leden waren erbij. De eerste sessies van de RACE-KIDS groepen werden geschrapt vanwege de regen, maar deze konden later op de dag ingehaald worden. De eerste dag werd afgesloten met een gezellige barbecue. Tijdens het racekamp kregen niet alleen de kinderen les, maar ook de ouders werden erbij betrokken. De RACE-KIDS organisatie had het leerplan aangevuld met een beschrijving voor de ouders hoe zij de kinderen kunnen ondersteunen en wat belangrijke punten zijn om op te letten. Er waren hulpouders ingeschakeld die op het circuit met geplastificeerde afbeeldingen de coureurs aanwijzingen gaven.

Aan het eind van de tweede middag mochten alle coureurs vanaf de Junior Track rijden door de TT tunnel naar het grote circuit om vervolgens zelf op het grote TT Circuit Assen een aantal rondjes te rijden. Hoe gaaf is dat?! De coureurs kwamen met stralende gezichten van de motor. Er zijn maar weinig kinderen in Nederland die met een pocketbike, NSF of 125cc motor op het TT Circuit Assen gereden hebben.

Op de laatste dag zijn er vriendschappelijke wedstrijden gereden. De wedstrijd begon met een Le Mans start. De ouders stonden bij de motor en zorgden ervoor dat deze gestart was. De coureurs moesten rennend een stuk circuit oversteken om dan zo snel mogelijk op de motor te springen en weg te rijden. Alle RACE-KIDS coureurs kregen na afloop een VROOAM goodiebag en een RACE-KIDS medaille.

Tijdens het zomerkamp hebben vier instructeurs van de Dutch Racing Academy diverse rijders van tips voorzien en veel rijders ook op hun racevaardigheden beoordeeld. Die beoordeling is aan de rijders verstrekt en worden ook bewaard zodat de trainers en instructeurs daarmee later weer aan de slag kunnen. De gegevens vormen ook een bijdrage aan het beoordelen van de progressie die een rijder doormaakt. Dit alles komt weer van pas bij de selectieprocedure van de Dutch Racing Academy en de vervolgstappen in de ambitie van de coureur.

Het waren drie zeer geslaagde dagen, waarbij onze dank uitgaat naar de KNMV en het TT-circuit voor het mogelijk maken van het racekamp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leermomentje
Voor de kinderen kunnen sommige ouders af en toe vervelend zijn. Ze geven ongewenst tactische aanwijzingen, reageren emotioneel of kunnen ronduit kritisch zijn als het kind naar hun zin niet snel genoeg vorderingen maakt. Terwijl als ouders op een goede manier met hun kind samenwerken, ze er beide voordeel van kunnen hebben. Het allerbelangrijkste is duidelijkheid over de rollen van de ouder, de trainer en de instructeurs. Elke ouder kan zijn kind begeleiden. RACE-KIDS maakt gebruik van trainingsmethoden die door een kinderpsycholoog in opdracht van het NOC*NSF zijn ontwikkeld. Daarnaast is het door RACE-KIDS ontwikkelde leerplan een prima houvast. Ben je als ouder geïnteresseerd, schrijf je dan via onze site in voor het volgen van de ééndaagse workshop met een on-line cursus ‘De ouder als sport opvoeder’ op 23 september 2018 te Assen.

Agenda komende maand
Hierbij een overzicht van de evenementen in de maand september
1 september (zaterdag): Hedel van 13:30 tot 16:30 uur
15 september (zaterdag): De Tippe Staphorst van 12:00 tot 16:00 uur
16 september (zondag): Etten-Leur van 11:00 tot 15:00 uur
22 september (zaterdag):  Amsterdam  van 11:00 tot 15:00 uur
23 september (zondag):  Assen Junior Track  van 10:00 tot 15:00 uur
28 september (vrijdag): Dordrecht van 16:00 tot 20:00 uur
29 september (zaterdag): Hedel van 13:30 tot 16:30 uur
Aanmelden voor één of meerdere evenementen kan via: http://www.race-kids.nl/wpgforms/aanmelden/

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl