Nijverdal sportochtend

Breng mee naar de sportdag
Oordopjes voor je kind (in de hal is het geluid sterk aanwezig)
Warme en voor je sportende kind, thermo onderkleding voor onder de race-overall

De Nijverdal data indoor 2023

zondag 29 januari (8:00 tot 12:00 uur)
zondag 12 februari (8:00 tot 12:00 uur)
zondag 5 maart (8:00 tot 12:00 uur)

Nieuwkomer Aanmelden

Sport-locatie
Kartplaza Actionworld
Energiestraat 6
7442 DA Nijverdal

Tijdschema zondag

Lay-out

Bijzondere huisregel in Nijverdal
Als je in het horeca deel komt, trek dan voor de klapdeuren de door RACE-KIDS verstrekte plastic overschoenen over je normale of raceschoenen aan. Daarmee voorkomen we zwarte strepen op de plavuizen. Vanuit de hal trek je ze aan voordat je door de klap-deurdoorgang gaat. Als je vanuit de horeca ruimte weer terug de hal in loopt, trek ze je weer uit en doe ze terug in de boxen die daar staan. Deze hoesjes zijn gratis te gebruiken die ochtend. We hergebruiken ze die dag zoveel mogelijk. Alvast dank voor de medewerking.

Doelstelling RACE-KIDS: sport(l)ief
We doen ons best om alle deelnemers veilige en sportieve motorsport te laten beleven. Onze trainers en instructeurs zijn opgeleid en ervaren in het (kind)vriendelijk Instrueren van het sportende kind als ook de ouder. Dat proces bewaken we ook. We stellen feedback in dat kader zeer op prijs. Zo kunnen al onze sportdagen een mooie herinnering worden voor iedereen die er bij aanwezig is geweest. Meer over ons begeleidingsteam en onze aanpak bij opstappers, lees je hieronder.

Opstaan na het vallen: tips RACE-KIDS begeleidingsteam

Dag organisatie
Het team van Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en de enthousiaste medewerkers van Kartplaza Actionworld in de horeca vormen de dag tot een belevenis. En het voordeel dat we indoor trainen is dat we geen last hebben van het (herfst en winter)weer. Het is er behaaglijk binnen en dankzij de horecavoorzieningen ook gezellig en comfortabel voor het gehele gezin. In de horeca wordt drank warm en koud en een tosti geserveerd.

Aanmelden kan als
Opstapper en beginner die niet over een eigen motor of race-outfit beschikken. Deze groep rijders krijgen de ruimte om (voor het eerst) kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een circuitmotor. Ook de ervaren rijder die wel over een
eigen circuitmotor en veilige outfit beschikt kan deelnemen.

Toegestane motoren en groepen indeling
Omdat we indoor trainen, in een karthal, zijn uitsluitend Pocketbike (6,5″) (6,5 is het formaat wielen in inch maat) motoren toegestaan. GEEN schakelmotoren. Als opstapper kan je d
eelnemen op onze RACE-KIDS motor. RACE-KIDS kan het gebruik van een motor weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de veiligheid voor de rijder op die motor bij deelname in de groep. Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’. We hebben ruimte voor 3 groepen. Elke groep is voorzien van begeleiding door middel van een trainer of instructeur.

Aanvang en ingang tot de hal
Om 8:05 uur arriveren we met onze RACE-KIDS minitruck. We stellen het op prijs als je even meehelpt de sportattributen (o.a. de motoren, curbs, werktafel en outfit) naar binnen brengen. We starten met de 1e sessie rijden voor groep 3 (de ervaren coureurs) tegen 8:50 uur. Kijk op het tijdschema voor jouw groepsaanvangstijd. Na de trainingsochtend samen even alle motoren en toebehoren van de training zo snel mogelijk naar buiten brengen door de overhead deur. Vanaf 8:05 uur kan je ook via de overheaddeur naar binnen. Deze gaat na het uitladen weer dicht. Daarna kan je via de kleine zijdeur (met 3 treden trapje) in en uit de hal. De hoofdentree blijft gesloten tot circa 12:00 uur. Naar buiten tijdens de trainingen zelf zal via de kleine deur doorgang kunnen.

Omkleden en nabespreken
Omkleden kan in de hal. Na elke rijsessies kunnen de rijders met hun instructeur (of trainer) in de horeca ruimte (café) plaats nemen voor de nabespreking. Begeleiders vergeet niet je mondkapje en allen PLASTIC overschoenen aan in de horeca ruimten!

Groepenindeling (op de sportdag zelf kan dit aangepast worden):
We plannen 3 niveau groepen! 
Groep 1  = Rijders die voor de 1e keer opstappen op de pocketbike
Groep 2  = Rijders met (enige) pocketbike ervaring
Groep 3  = Ervaren en/of competitie rijders op de pocketbike

Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, zullen we in het belang van alle rijders en hun veiligheidsbeleving, die rijder uit die groep halen en in overleg opnieuw indelen. Dat overleg is met de rijder, ouder en de groepstrainer/instructeur. Als een rijder zelf liever in een andere groep wil, deelnemen, eerst besproken met de groepsleider. Als het veilig is voor kind en de rest van de ‘nieuwe groep’ is overstappen mogelijk. Dus niet zelf en zonder overleg veranderen van rijdersgroep! Dat geldt overigens ook wat betreft het wisselen van motor! Nooit zonder overleg!

Horeca in Kartplaza Action world
Toiletgebruik is in de hal. Houd dat netjes, zoals je thuis ook zou doen.  Laten we ons gedragen met respect voor anderen en andermans zaken.

Lay-out

BaCo info