Huizen 17 maart

Sportdagen Winter 2023/24 Coronel karthal Huizen

In Huizen kan niet met benzine motoren worden gereden: accu/elektrische aangedreven kan wel!!
Zondag 17 maart  (8:00 hal open – 1e sessie start 8:45 uur, dan ook horeca open, tot 12:00 uur rijden)
Deze zondag is bedoeld om het parcours te testen voor onze 3 indoor niveau groepen en hoeveel rijders er dan veilig tegelijk kunnen rijden in een tijdslot. Op basis van die ervaringen gaan we dan voor indoor seizoen 24/25 proberen elke maand één weekeind ochtend in Huizen te kunnen trainen.

Breng mee naar de sportdag
Dunne thermo onderkleding, voor onder de race-overall. En voor jezelf als ouder/begeleider een warme jas en stevige schoenen. Bezoekers kunnen in het restaurant plaats nemen.

Lay-out met video

Tijdschema 17 maart

Ouder weetjes

Nieuwkomer informatie 1e dag

Sportlocatie adres / navigatie
Coronel Kartracing hal
Havenstraat 295, 1271 GD Huizen

Parkeren
Jouw auto kan je parkeren aan de weg voor het pand in de parkeervakken. De RACE-KIDS bus staat rechts naast het pand ivm de overhead deur toegang aan die kant.

Aanvang en ingang tot de hal
Kom tussen 8 en 8:10 uur aan. Heel fijn als je wilt helpen met de voorbereidingen, mini-truck uitladen en motoren in de hal zetten. Ingang is via de overhead deur aan de rechter zijkant of via de entree voor in het pand.

Omkleden en nabespreken
Omkleden kan in de hal maar ook in de omkleedruimte die je voorbij de ’tunnel’ over de baan oversteken bereikt (over de baan kan in de ochtend voor de 1e sessie nog wel, na de 1e sessie kan je via de horeca ruimte de omkleedruimte bereiken). Na elke rijsessies is het de bedoeling dat alle deelnemers met hun instructeur / trainer nabespreken in de horeca ruimte. Je krijgt er tips en aanwijzingen die van belang zijn voor de volgende sessie. In de horeca ruimte kunnen ook bezoekers plaats nemen en iets nuttigen. Via de paddock of via de trap vanuit de omkleedruimte is er toegang tot de horecaruimte  met uitzicht op het parcours.

Groepenindeling
We plannen in alle rijders in niveau groepen in. Als uitgangspunt hanteren we deze indeling:
Groep P.1 = Beginners en opstappers (1e dag kennismaking)
Groep P.2 = Rijders met (enige) pocketbike ervaring
Groep P.3 = Ervaren en/of competitie rijders op de pocketbike

Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, delen we die rijder tijdens of na de sessie in een andere rijdersgroep in. Dat is veiliger voor alle rijders in die groep. Het RACE-KIDS begeleidingsteam is verantwoordelijk en heeft daarin de eindbeslissing.  Als een rijder zelf liever in een andere groep wil deelnemen, wordt dat in het begeleidingsteam besproken, we doen ons best dat verzoek in te willigen, maar overstappen kan niet eerder dan dat het door de groepsleider van het RACE-KIDS begeleidingsteam is goedgekeurd. Als het veilig is voor de rijder in kwestie en de rest van de ‘nieuwe groep’, is overstappen mogelijk. Dus niet zelf en zonder overleg van rijdersgroep wisselen!

Horeca en andere ativiteiten
In de Horeca is eten en drinken te bestellen. Na afloop van de RACE-KIDS trainingsochtend kan je nog diverse activiteiten doen, o.a. FUN Bowlen, VR Aracade, Escape Rooms, Klimmen maar ook Glow midgetgolf, laser gamen en natuurlijk Karten. Daar kan je voor aanmelden, al tijdens de RACE-KIDS ochtend, bij de bar.

Doelstelling RACE-KIDS: sport(l)ief
We doen ons best om alle deelnemers veilige en sportieve motorsport te laten beleven. Onze trainers en instructeurs zijn opgeleid en ervaren in het (kind)vriendelijk instrueren van het sportende kind én de ouder. Dat proces bewaken we ook. We stellen feedback in dat kader zeer op prijs. Zo kunnen al onze sportdagen een mooie herinnering worden voor alle deelnemers. Meer over ons begeleidingsteam en onze tips aan opstappers, lees je hieronder.

Tips voor opstappers

RACE-KIDS begeleidingsteam

Dag organisatie
Het team van Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en in de Horeca de enthousiaste medewerkers van Coronel Kartracing vormen de dag tot een belevenis. En het voordeel dat we indoor trainen is dat we geen last hebben van het (herfst en winter)weer. Het is behaaglijk (wellicht fris met zo’n 10 graden in de hal beneden), maar dankzij de verwarmde horecavoorzieningen ook gezellig en comfortabel voor het gehele gezin. In de horeca boven is te genieten van vele warme en koude dranken en een uitgebreide menukaart. Er is voor groepen ruimte apart te reserveren.

Toegestane motoren en groepen indeling
Omdat we indoor trainen, in een karthal, zijn uitsluitend elektrisch aangedreven Pocketbike motoren toegestaan (wielmaat is 6,5″). Geen benzine maar ook GEEN schakelmotoren. Je kunt een e-pocketbike huren bij RACE-KIDS. Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’. We hebben ruimte voor 3 groepen. Elke groep is voorzien van begeleiding, een trainer of instructeur.

Aanmelden kan als
Opstapper en beginner, en wij zorgen dan voor de motor en outfit. Deze groep rijders krijgen de ruimte om (voor het eerst) kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een kleine circuitmotor. Ook de (meer) ervaren rijder die over een
eigen circuitmotor en veilige outfit beschikt kan deelnemen. Vol is vol dus wacht niet te lang met aanmelden!

Bij het aanmelden kunnen meerdere data worden aangevinkt.

Aanmelden

De veilig en plezierig doorlopen sportdagen in 2024: