Genieten in Poeldijk en kalender buitenseizoen bekend

We zitten nog volop in het indoorseizoen, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor het buitenseizoen al in volle gang. In deze RACE-KIDS nieuwsbrief van februari kunnen we dan ook de kalender voor het buitenseizoen 2023 presenteren. En natuurlijk hebben we meer leuke nieuwtjes!

1: Prachtige indoorlocatie
RACE-KIDS is in de wintermaanden actief op de indoor kartbaan bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk, nabij Den Haag. Tijdens deze sportieve en gezellige dagen wordt er gereden in drie niveaugroepen. Hierdoor kan zowel een nieuwkomer als een gevorderde NK-rijder zich op zijn eigen niveau en snelheid ontwikkelen. Ook tijdens het buitenseizoen zullen wij een aantal keer indoor blijven rijden. Wil jij weten hoe het is om met RACE-KIDS indoor te rijden? Bekijk dan de video onderaan in dit bericht!

2: Kalender buitenseizoen 2023 bekend
Goed nieuws! De kalender voor het buitenseizoen 2023 is bekend. We zijn dit seizoen maar liefst 14 dagen op de TT Junior Track in Assen te vinden waar onder een lang tweedaags weekend evenement in juni en vier dagen tijdens het zomerkamp in augustus. Ook op vele andere buitenlocaties kan je deelnemen. En voor volwassen rijders op de grote wielen gaan we ook op interessante grote circuits plezier maken. Kortom een jaar waarin je sportief gezien met je gezin mooie sportmogelijkheden hebt!

Iedereen kan deelnemen aan onze sportdagen. Of je nu opstapt, aan de uitbouw van je vaardigheden wilt werken met PITSS of met je vrienden samen wilt strijden in de oefenstart racesessies. Voor ieder wat wils! Ook als je nog geen eigen motor of outfit pakket bezit. Het is te huren bij RACE-KIDS! In Nieuw-Vennep rijden we enkel met elektrische motoren. Daar kan je dus niet met benzine motoren deelnemen. Misschien een mooi moment om eens het plezier van de elektrische pocketbike te ervaren. Die kan je die dag bij ons huren.

De volledige kalender is op onze website te vinden. We hebben qua kalender onderscheid gemaakt tussen de jeugdrijders van RACE-KIDS en een kalender voor volwassen rijders (vanaf 16 jaar) via RACE-FUN. En aanmelden is al mogelijk! Dus meld je snel aan voor onze sportdagen en voorkom dat je te laat bent.

3: Dank aan de ouders!
Als organisatie blijft het iedere sportdag weer prachtig om te merken dat ouders zo massaal willen meehelpen. Denk bijvoorbeeld aan; letten op het tijdschema inclusief afvlaggen, helpen als een kind valt en die zo snel als mogelijk weer veilig te laten doorrijden, maar ook het actief meepraten in de nabesprekingen. Samen maken we die sportieve sfeer waarin ieder kind het goed naar zijn zin heeft en plezier ervaart. Het typeert de sfeer bij RACE-KIDS! Daar zijn we enorm blij mee en daarom: ouders bedankt!

4: Racen in Thailand
Cindy en Henk Schotman hebben deze winter een unieke reis naar Azië gemaakt. Cindy heeft al haar ervaringen opgeschreven. Onderstaand een kleine intro. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan haar blog en je kunt er de motorsportdagen uit pikken!

Motorrijden en racen in Azië. Een hele ervaring. Want het was leuk omdat we met nieuwe mensen contact konden leggen, samen konden rijden, elkaar tips geven en beter worden. Taiwan was extra bijzonder omdat we via een tolk (instructeur ook) les gaven en het programma drukker en compacter was. Met als doel ‘hoe past een RACE-KIDS concept in Taiwan’, is de conclusie: ‘prima’. De Azië trip krijgt een vervolg met bezoek van Aziatische rijders aan Nederland (zomerkamp) en wij gaan ons PITSS opleidingstraject aanpassen zodat het ook in Azië goed kan worden ingezet.

LINK NAAR BLOG: https://www.pindat.com/reis/dagboek/cindy.op.reis.blog/42692/2022-12-18/2023-01-15/mini-wereldreis-met-mn-vader

5: Begrijpen hoe je kind zich sportief kan ontwikkelen? Leer duurzaam motorsporten!
Kom meer te weten hoe je kind zich ontwikkelt, hoe jij daaraan kunt bijdragen en hoe de sportclub en sportbond daaraan bijdragen. Het blijft met nieuwe inzichten langer leuk om samen te sporten. Sport ambities krijgen hiermee ook een bredere basis, wat de kans van slagen groter maakt. RACE-KIDS organiseert in 2023 net als de sportbond KNMV en de sportkoepel NOC*NSF door het jaar heen diverse bijscholingen en cursusdagen.

Interesse? Reageer via email (info@race-kids.nl) en geef je interesse aan. Kortom wat wil jij bijleren of beter begrijpen. We inventariseren dat en gaan in overleg met de opleiders en begeleiders de verzoeken uitwerken en in de diverse mogelijkheden voor opleiding en begeleiding aangeven. Ontwikkel jezelf in groepsverband in een aantal uren, dagen op een leuke manier sociaal en sportief tot een hoger plan. RACE-KIDS biedt stage mogelijkheden en locaties voor praktijk toetsen! Ook de actieve motorsport trainers (op MT-2/3 niveau) worden in dit proces nauw betrokken.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl