Estafette racen op TT Junior Track, zomerkamp info en meer leuke nieuwtjes

Zaterdag 1 juli gaan we voor de eerste keer een Estafette Race op de TT Junior Track organiseren. Ook tijdens het zomerkamp in augustus staat deze sportieve maar bovenal leuke race op het programma. In deze nieuwsbrief een update over de kalender, het zomerkamp en mogelijkheden om met RACE-KIDS door te groeien naar het grote circuit. 

 [1] Veel circuittijd op het Junior Track Assen tot en met het zomerkamp
Met name in het weekeinde van 1 en 2 juli is er een primeur. RACE-KIDS verzorgd dan een 2-daagse sportactiviteit waarbij er een Estafette race gepland staat. Na al veel ervaring met de indoor estafette, in de winterperiode, gaan we dat nu ook in de zomer op een buitencircuit doen. De TT Junior Track in Assen is hiervoor een schitterende locatie. Estafette racen is weer heel anders als een ‘normale race’. In het kort: rijders blijven in de diverse rijdersgroepen ingedeeld worden zodat het veilig blijft voor alle deelnemers. Dus zowel beginners als ervaren coureurs nemen deel aan de estafette, maar rijden in hun eigen klasse. Dus geen snelle NSF-rijders met pocketbikers tegelijk in de baan. Elke rijdersgroep heeft eigen tijdsloten.

De teams worden samengesteld met één rijder uit de pocketbike klasse, één uit de NSF-100/Ohvale klasse en  één uit de Yamaha 125 klasse. En als ze in voldoende mate aanwezig zijn, kunnen ook supermoto rijders in een eigen klasse als 4e rijder in het team deelnemen. Elk team bestaat dus uit 3 of 4 rijders. Ze delen samen één transponder. Nadat een sessie is afgevlagd moet de transponder per voet – dat wordt dus rennen voor de begeleiders-  naar de volgende rijder in het team gebracht en bevestigd worden. Die rijder kan dan pas vertrekken voor zijn sessie. Met de pogingen van alle rijders om zo veel mogelijk ronden eruit te persen, zal het team met de meeste ronden als winnaarsteam gehuldigd worden. Deelname kosten voor deelnemers die alles zelf bezitten (motor en outfit) bedraagt 80 euro per deelnemer per dag. Je kunt ook voor 1 dag inschrijven. Er kan overnacht worden op de paddock, zowel op 30 juni als 1 juli. Het plan is om deze estafette opzet ook tijdens het zomerkamp uit te rollen.

[2] Zomerkamp
TT Junior Track actie – Spel – BBQ – EHBO cursus – TT Circuit bezoek – Estafette race: dit alles en meer gaan we doen tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Daarnaast is er uiteraard rijtijd voor pocketbikers en schakelmotoren zoals NSF-100, Ohvale 110/160/190 maar ook de 125cc en SSP300 motoren. Er is een tijdslot gereserveerd voor ervaren (snelle) supermoto rijders. Er is een team van de Motor Club Assen die komt helpen. BBQ wordt verzorgd, je hoeft slechts je eigen bord, bestek, tafel en stoel te voorzien en je bijpassende drankje. Zelf regel je de slaapplek op de paddock met tent of woonmobiel of je kunt ook verblijven elders (B&B/Hotel).

Als je wilt deelnemen, schrijf je dan voor 17 juli in voor het zomerkamp van 2-3-4 augustus.
De globale planning ziet er als volgt uit:
* Woensdag trainen en oefenstart en groepsindeling voor de estafette race en in de avond de BBQ
* Donderdag kwalificatie voor Estafette start positie en in de avond veiligheid met BaCo en EHBO
* Vrijdag estafette racedag en bezoek TT Circuit

De prijs is 80 euro per dag. Als je voor 1 juli inschrijft heb je vroegboek korting en is het 200 euro voor 3 dagen. Als extra de kosten voor de BBQ en eventueel huur van een motor. Prijs voor de BBQ is 20 euro per volwassene en 10 euro per kind vanaf 9 jaar, tot 9 jaar kan het kind gratis ‘mee-snoepen’. BEHBOk’pddfj

[3] Grote wielen, grote circuit
In het leerplan van RACE-KIDS houden we rekening met een ontwikkeltraject. De opbouw van de vaardigheden en de volgorde waarin ze in het lesprogramma worden doorlopen is gebaseerd op de leeftijd en het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Vooral bij jeugd is die doorlooptijd en volgorde van belang. We leren altijd eerst hoe een oefening veilig kan en daarna richten we ons op verbetering en verhoging van de snelheid van uitvoering. Juist dat aspect is van belang bij het doorgroeien naar grotere wielen. Zeker als je op het grote circuit gaat rijden. Waar het voor veel ouders nog superspannend is die eerste keer op het grote circuit, vooral met jeugd uit de opleiding die nog op de basisschool zitten, voor de kinderen is het vooral even wennen. Het is vooral leuk te zien hoe snel die meerijden in de snelste rijdersgroepen en rijders op een supersport of superbike motor uitremmen en voorbij steken in de bocht. Ja niet in de eerste sessie, maar wel later op de dag, De 1e dag. Fantastisch altijd weer om dan de reacties van de ouders te zien. Respectvol en verheugd. Jeugd met een goede basis opleiding op de ‘kleine circuits’ snappen de basis van motorracen, kunnen anticiperen op de andere rijders en laten veel progressie zien zodra ze doorhebben dat de baan veel breder is.

Zo waren we met een mooie groep rijders in Zandvoort op een zonnige maar frisse start in april, werden er bekers ontvangen tijdens de endurance race op Assen met Hemelvaartsdag en was ‘de corckscrew van Mettet’ een welkome verrassing voor de jeugd. Het leukste is de grote groep aan rijders in de leeftijd variërend van 12 tot 45 jaar die met elkaar rijdt. Na elke sessie elkaar tips geeft en gezellig napraat. En bij een kleine schuiver is er altijd kennis en kunde en heeft iemand de reserve delen bij zich om de bike weer te fiksen.

Wil je ook ervaren hoe de groepswerking in jouw voordeel uitpakt, neem dan deel met je eigen motor op het circuit van Ecuyers (Frankrijk) op 22&23 juli en op het circuit van Clastres (Frankrijk) op 29&30 juli. Je kunt deelnemen als beginner maar ook als geoefend coureur.

[4] RACE vrienden uit Azië op bezoek
Nog maar enige maanden terug waren we ‘on-tour’ in Azië, nu een half jaar later is de return. Onze sportvrienden uit Thailand en Taiwan komen naar Nederland. Met name uit Taiwan is de missie duidelijk; het RACE-KIDS leerplan nader bestuderen, uitgelegd krijgen en zelf leren toepassen zodat die lesmethode ook in Taiwan toegepast kan worden. De Macna Taiwan importeur organiseert steeds vaker een trackday voor haar klanten en wil dat verder ontwikkelen in volume en niveau. Naast op de TT Junior Track in Assen nemen ze ook deel in Frankrijk op het leerzame circuit van Ecuyers. We zien er naar uit alle rijders en begeleiders weer te mogen begroeten en er motorplezier mee te beleven.

[5] 17 juni Veldhoven – RACE-KIDS in het Junior Moto Racing
In de komende weken worden er 20 competitiemotoren met elektrisch (accu) aandrijving uitgeleverd. Het Spaans ArianeMoto heeft wat meer tijd nodig gehad om de K2Re racemachine productierijp te maken waarbij er ook rekening is gehouden met Nederlandse wensen in de (veiligheids-) uitvoering. Toch waren we er op 13 mei in Assen al bij met de 1e race en zijn we ook de 2e race met onze  enthousiaste deelnemers er weer bij in de MiniGP klasse van de KNMV Junior Moto Racing. Nu nog even op de vertrouwde 2Takt (opleidings-) motoren. De volgende races, na de zomervakantie, staan gepland met inzet van de K2Re motoren. ER zullen dan ook weer meer rijders willen deelnemen.

Voor 2024 staat er een volledig seizoen E-racen op de planning waarbij het concept is te vergelijken met de Molenaar NSF-100 en Yamaha R125 Cup. Die klassen zijn gebaseerd op gelijkwaardige machines waarbij vooral de ontwikkeling van de rijder doorslaggevend wordt voor de positie waarop deze over de finish komt in de races. Met deze investering in de motorsport zien wij mogelijkheden om ons ook in de toekomst te blijven inzetten voor een continue stroom aan aanwas van motorrijders en instroom van motorrijders in competitie verband. Met dank ook aan al onze vrijwilligers en partners. Zonder hun hulp was dit niet mogelijk.

 

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl