Een topmaand voor RACE-KIDS!

Terugblik mei: een geslaagde maand met 6 droge en warme evenementen!
– Tijdens de 6 evenementen in mei hebben 203 kinderen bij RACE-KIDS genoten van het plezier van zelf motorrijden en racen. Hiervan waren er 89 opstappers die voor het eerst kennis gemaakt hebben met de basisprincipes van motorrijden.
– De pilot om RACE-KIDS en daarmee het motorrijden bij kinderen onder de aandacht te brengen via het basisonderwijs heeft uitstekend gewerkt. Flyers uitdelen, posters ophangen bij scholen, supermarkten en een aantal bedrijven, heeft er toe geleid dat 40 deelnemers zich hebben ingeschreven voor de ‘Dordt Sport met Motoren’ promotie dag. Een succes wat we gaan herhalen in de regio rondom het parcours in Hedel en Heerlen.
– Daarnaast hebben we samen met de KNMV een geslaagd evenement georganiseerd in Veldhoven. RACE-KIDS verzorgde de opstap en beginnerstraining in de vroege avond en de KNMV de geoefende rijders in de middag. Het was prettige samenwerking waarbij we goed gebruik maakten van elkaars mogelijkheden. Al met al een topmaand!

RACE-KIDS vertelt: Milan van der Veen
In iedere nieuwsbrief zullen wij een RACE-KIDS rijder uitlichten. Deze keer is het de beurt aan de 13-jarige Milan van der Veen. Milan komt uit Drachten en rijdt sinds april 2016 bij RACE-KIDS. We stelden Milan een aantal vragen.
Waarom racen Milan? ‘Racen vind ik het leukste wat er is, er zit geen nadeel aan. Het leukste vind ik dat het snel gaat, de vrijheid en de rivaliteit op de baan en de vriendschap naast de baan.’
Hoe regel jij je sponsoring? ‘Ik stap gekleed in mijn Macna leren motorpak en met een presentatie op mijn iPad diverse bedrijven binnen. Op mijn vrije middagen vertel ik dan over mijn sport en laat mijn website zien. Aan het einde van het gesprek vraag ik of ze mij willen sponsoren. Ik heb op deze manier al best veel geld en spullen voor het racen binnengehaald!’
In welke klasse race je nu? ‘Ik rijd in het NK Moto Junior Racing klasse B met een RH4takt RACE-KIDS motor. Ik vind het super spannend. Het is niet gemakkelijk maar ook niet zo moeilijk als ik had gedacht. De mensen bij het NK zijn erg aardig maar als het om regels gaat dan zijn ze best streng. Ik sta nu vijfde in het klassement en daar ben ik zeer tevreden mee.’
Op welke grote motor wil je later rijden? ‘Ik wil graag op een Moto3 of MotoGP eindigen, maar voor volgend jaar wil ik graag op een 125ccKTM gaan rijden, want die motoren zien er erg gaaf uit.’

RACE-KIDS nieuwsflits
De jarigen in de maand juni. Namens RACE-KIDS allemaal alvast een geweldige verjaardag toegewenst! Mats Verschoor (6 juni), Theije Noordover (6 juni), Floris Schipper (9 juni), Bask Appeldoorn (14 juni), Douwe Douma (14 juni), Branché Jovanovski (19 juni), Dean Gouw (21 juni) en Jaiden Blokzijl (30 juni).

Deze maand hebben een aantal rijders motorsport blessures opgelopen tijdens hun leukste sportuitoefening. Onze beterschap wensen gaan naar Elias van Roekel en Sky van den Berg.

Zoals de meesten waarschijnlijk al gehoord hebben is Robert Schotman geblesseerd geraakt tijdens de World Supersport 300 wedstrijd in Imola. Robert was bezig aan een sterke race en lag in tweede positie toen hij ten val kwam en de rijder daarachter hem niet kon ontwijken. Robert heeft onder andere zijn bekken op drie plaatsen gebroken. Na twee weken in het ziekenhuis in Italië te hebben gelegen, is Robert nu weer in Nederland waar hij vrijdag 1 juni geopereerd wordt aan zijn bekken. Het herstel zal zeker drie maanden in beslag gaan nemen voordat hij de oude weer is. Wie Robert een hart onder de riem wil steken, stuur hem een App (gsm 0629370087), of een kaart of breng hem een bezoekje (via App zelf plannen). Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, t.a.v. Robert Schotman, Traumachirurgie KL Kamer 1, Postbus 91003007, AC Rotterdam.

Trainingslocaties
Sinds dit jaar kunnen we met de RACE-KIDS ook trainen op een buitenterrein in Heerlen. Hierdoor zijn wij dit buitenseizoen ook regelmatig te vinden in Limburg. We zijn blij met dit mooie oefenterrein van Verkeersschool Osseforth en onze eerste ervaringen zijn zeer positief. RACE-KIDS komt dit jaar op de volgende data naar Heerlen: 5 augustus, 26 augustus en 21 oktober. We hopen jou dit jaar nog te begroeten op onze nieuwe locatie!

Het Dutch Racing Team met Loran Faber op jacht naar punten in Junior-WK Moto3
Loran Faber is wel eens te zien als instructeur bij RACE-KIDS en hij rijdt dit jaar zijn tweede seizoen voor het Dutch Racing Team. Het Nederlandse team heeft als doel om jonge rijders klaar te stomen voor het wereldkampioenschap. In het verleden lukte dit al met Michael van der Mark, Bryan Schouten, Bo Bendsneyder en Walid Khan. De 15-jarige Faber komt uit met het Dutch Racing Team in het zeer competitieve Junior-WK Moto3 kampioenschap. Faber liet in de afgelopen drie evenementen al zien dat hij de snelheid heeft om voor de punten te rijden en hij was er al een paar keer dichtbij, maar het is hem dit jaar nog net niet gelukt om daadwerkelijk punten pakken. Over ruim een week krijgt Faber een nieuwe kans, want van 7 t/m 10 juni rijdt hij twee wedstrijden in de Junior-WK Moto3 het op circuit van Catalunya bij Barcelona.

Het ‘Leermomentje’
Het ‘Leermomentje’ van deze maand komt van de ervaren KNMV motorsporttrainer Peter Verschoor: ‘In het rennerskwartier en daarbuiten krijgen veel coureurs van diverse mensen goede tips. Vraag is ben je als coureur al toe om die tip ook toe te passen. Daarom is het verstandig om dat altijd eerst even met je vertrouwde trainer/rijderscoach/instructeur af te stemmen. Die weet waar jij in je leercurve staat en of die tip nu ook al nut zal hebben.

RACE-KIDS evenement agenda komende maand
Hierbij een overzicht van de evenementen in de maand juni
9 juni (zaterdag): Hedel van 13:30 tot 16:30 uur
17 juni (zondag): TT Junior Track Assen van 10.00 tot 15:00 uur
24 juni (zondag): Etten-Leur van 11:00 tot 15.00 uur
Laatste weekeinde van juni is het TT-Assen evenement
Aanmelden voor één van deze evenementen of de volgende van de kalender kan via: http://www.race-kids.nl/wpgforms/aanmelden/

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl