Dordrecht 2024

Aankomende (beoogde) sportdagen in Dordrecht

Zondag 21 juli LET OP >> toegang vanaf 12 uur, het motorrijden zelf vanaf 13 uur.
(Let op 21 juli waarschijnlijk toegang via de Krommedijk 210 ivm wegwerkzaamheden aan de Reeweg-Oost. Tevens zijn er op diverse snelwegen onderhoudswerkzaamheden waardoor je mogelijk langere reistijden ervaart. We starten om 13:00 uur sharp!!)

21 juli navigatie adres: Krommedijk 210, 3312 LH te Dordrecht

Zondag 11 en 25 augustus
Zondag 15 september
Zondag 13 oktober

Thuis oefenen: Schakelen op een racemotor
Voor deelnemers die voor het eerst komen rijden op een racemotor met versnellingen (de Honda NSF) is het goed om alvast ‘droog te oefenen’ met het omgekeerd schakelen. Klik op bovenstaande Rode knop, lees de info door en bereid je thuis voor, zodat je 1e dag een top belevenis wordt!

Programma 21 juli

Tijdschema 21 juli

Lay-out

Parkeren
Vanaf de Krommedijk steek je de eerste parkeerplaats over, rijdt je rechtdoor tussen de voetbalvelden en het FC Dordrecht spelers home/stadium aan de linkerzijde. Daaraan voorbij kan je linksaf met de bocht mee en daar parkeren. Je staat dan achter onze parkeerplaats waarop we motorrijden. NIET OP HET GRAS PARKEREN AUB. Is het vol dan uitladen en auto parkeren op de grote parking aan de Krommedijk ingang en 5 minuten lopen naar het parcours.

Sanitair: Er is een toilet met daarbij ook een water tappunt.
Wij hebben beperkte zitplekken, dus neem gerust een eigen ‘zetel’ mee. Wij voorzien zitplekken primair voor de nabesprekingen met de rijders. Helaas is er geen koffie corner dus ons advies: breng zelf wat te eten en drinken mee.

Doelstelling RACE-KIDS sportdag Dordrecht
Alle rijders een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden op een compact maar leerzaam parcours dat we zelf uitleggen. Vooral voor opstap en beginners is deze middag interessant. Een eigen parcours uitleggen, dus geen baan zoals in Assen bijvoorbeeld, heeft een hele grote leerfactor als het gaat om rijlijnen leren begrijpen. Die kennis neem je de rest van je sportleven mee. Je leert veel sneller op een willekeurige baan je snelste rijlijnen vinden doordat je dat op de ‘parkeerplaats parcoursen’ hebt kunnen leren.
Alle rijders, van opstap tot geoefende rijders worden in een ‘eigen veilige groep’ ingedeeld. Elke groep heeft begeleiding van een trainer/coach/instructeur. Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden te veel verschillen, en dat ten koste gaat van de veiligheids- en plezierbeleving, is de kans groot dat we rijders overplaatsen naar een groep waarin ze ‘beter passen’.
Dat kan al bij aanvang van de dag, de 1e sessie, maar ook gedurende de sportdag. We overleggen dat altijd met de rijder en begeleider. Niet ZONDER overleg met je RACE-KIDS begeleider zelf van motor of groep veranderen. Dat kan tot onveilige situaties en valpartijen leiden!!

Begeleidingsteam

Dag organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We zijn te gast op het FC Dordrecht Parkeer terrein.

Aanmelden is mogelijk voor
Opstappers, beginners en leden die nog niet over een eigen motor (of race-outfit) beschikken (RACE-KIDS brengt dat mee).

Geoefende rijders en leden die eigen motor hebben maar niet te snel zijn geworden om deel te kunnen nemen in de ‘snelste groep die dag’. Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de organisatie afhankelijk van alle aanmeldingen
Wil je voor het eerst meedoen aan een RACE-KIDS sportdag, lees dan ook de meer uitgewerkt informatie onder de knop “Nieuwkomer”.
Inschrijven voor alle sportdagen kan via de rode knop “Aanmelden”. 

Nieuwkomer info Aanmelden

Toegestane modellen
1. e-Pocketbike (6,5″) (elektrisch zodat er geen geluid wordt geproduceerd)
2. NSF-100 (12″) (max uitlaat geluid 92dB!)

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder is voor de sportdag aangemeld via de RACE-KIDS website en heeft een schriftelijke bevestiging tot deelname ontvangen via App.
Er kan voor meerdere data tegelijk worden aangemeld!

Lay-out
Aanmelden
BaCo info
Tijdschema 2P3S
Tijdschema 2P2S

De met plezier doorlopen sportdagen 

Zondag 16 juni
Zondag 21 april 2024
Zondag 7 april 2024
Zondag 7 mei 2023
Zaterdag 15 juli 2023
Zondag 20 augustus 2023
Zondag 17 september 2023

 

Bijzonderheid die voor 21 juli vervalt:

Wij verwachten de minimoto rijders (groep P1/P2-pocketbikers) uiterlijk om 10:00 uur
Pocketbike deelnemers (groep P1-P2) graag uiterlijk 10:00 aanwezig. We starten met P2 om 10:30 uur. Jullie zijn tegen 13:00 uur klaar om te vertrekken.
Navigatie adres: (Woning aan de overzijde van de parking) Reeweg Oost 206 – 3312 LL te Dordrecht. Rij door het hek, steek de parkeerplaats over en de auto kan je parkeren op de service weg NIET in het GRAS parkeren aub.

Wij verwachten de minibike rijders (S1/S2S3-NSF-100 schakelmotor) uiterlijk om 12:30 uur
Minibike deelnemers (groep S1-S2-S3) graag tussen 12:20 en uiterlijk 12:30 uur aanwezig. De eerste groep Start om 13:00 uur. Tegen 16:00 uur ronden we af. Even samen parcours opruimen en je kunt naar huis.
LET OP. Toegang en parkeren auto via hoofdingang. Omdat de minimoto rijders nog trainen als je aankomt, kan je via de hoofdingang FC Dordrecht inrijden. Rij dan door naar achteren en parkeer daar de auto op het asfalt, Je loopt dan 50 meter om op de grote parking te komen waar wij het parcours hebben uitgelegd.

Parkeren:

Ochtendgroep: Vanaf Reeweg-Oost door toegangshek rijdt je over de parkeerplaats en parkeer je er achter
Middaggroep: Vanaf de Krommedijk steek je de eerste parkeerplaats over, rijdt je rechtdoor tussen de voetbalvelden en het FC Dordrecht spelers home/stadium aan de linkerzijde. Daaraan voorbij kan je linksaf met de bocht mee en daar parkeren. Je staat dan achter onze parkeerplaats waarop we motorrijden. NIET OP HET GRAS PARKEREN AUB. Is het vol dan uitladen en auto parkeren op de grote parking aan de Krommedijk ingang en 5 minuten lopen naar het parcours.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl