Dordrecht 2024

Aankomende (beoogde) sportdagen in Dordrecht

Zondag 16 juni
Zondag 21 juli
Zondag 11 en 25 augustus
Zondag 15 september
Zondag 13 oktober

Wij verwachten de minimoto rijders (pocketbikers) om 10:00 uur
Pocketbike deelnemers (groep P1-P2) graag uiterlijk 10:00 aanwezig. Jullie zijn tegen 13:00 uur klaar met de training.
Navigatie adres: (Woning aan de overzijde van de parking) Reeweg Oost 206 – 3312 LL te Dordrecht. Rij door het hek, steek de parkeerplaats over en de auto kan je parkeren op de service weg NIET in het GRAS parkeren aub.

Wij verwachten de minibike rijders (NSF-100 schakelmotor) om 12:20 uur
Minibike deelnemers (groep S1-S2-S3) graag tussen 12:20 en uiterlijk 12:30 uur aanwezig. Tegen 16:00 uur ronden we af. Even samen parcours opruimen en je kunt naar huis.
LET OP. De 1e groep NSF rijders start 13:00 uur.  En omdat de minimoto rijders nog trainen als je aankomt, via de hoofdingang FC Dordrecht inrijden.
Navigatie adres: Krommedijk 210, 3312 LH te Dordrecht

Thuis oefenen: Schakelen op een racemotor
Voor deelnemers die voor het eerst komen rijden op een racemotor met versnellingen (omgekeerd schakelen). Lees de info en bereid je thuis voor, zodat je 1e dag een top belevenis wordt!

Tijdschema 16/6
(vanaf 10:10 uur start les programma E-Pocketbike, vanaf 13:00 uur les programma NSF)

Lay-out

Parkeren
Ochtendgroep: Vanaf Reeweg-Oost door toegangshek rijdt je over de parkeerplaats en parkeer je er achter
Middaggroep: Vanaf de Krommedijk steek je de eerste parkeerplaats over, rijdt je rechtdoor tussen de voetbalvelden en het FC Dordrecht spelers home/stadium aan de linkerzijde. Daaraan voorbij kan je linksaf met de bocht mee en daar parkeren. Je staat dan achter onze parkeerplaats waarop we motorrijden. NIET OP HET GRAS PARKEREN AUB. Is het vol dan uitladen en auto parkeren op de grote parking aan de Krommedijk ingang en 5 minuten lopen naar het parcours.

Sanitair: Er is een toilet met daarbij ook een water tappunt.
Wij hebben beperkte zitplekken, dus neem gerust een eigen ‘zetel’ mee. Wij voorzien zitplekken primair voor de nabesprekingen met de rijders. Helaas is er geen koffie corner dus ons advies: breng zelf wat te eten en drinken mee.

Doelstelling RACE-KIDS sportdag Dordrecht
Alle rijders een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden op een compact maar leerzaam parcours dat we zelf uitleggen. Vooral voor opstap en beginners is deze middag interessant. Een eigen parcours uitleggen, dus geen baan zoals in Assen bijvoorbeeld, heeft een hele grote leerfactor als het gaat om rijlijnen leren begrijpen. Die kennis neem je de rest van je sportleven mee. Je leert veel sneller op een willekeurige baan je snelste rijlijnen vinden doordat je dat op de ‘parkeerplaats parcoursen’ hebt kunnen leren.
Alle rijders, van opstap tot geoefende rijders worden in een ‘eigen veilige groep’ ingedeeld. Elke groep heeft begeleiding van een trainer/coach/instructeur. Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden te veel verschillen, en dat ten koste gaat van de veiligheids- en plezierbeleving, is de kans groot dat we rijders overplaatsen naar een groep waarin ze ‘beter passen’.
Dat kan al bij aanvang van de dag, de 1e sessie, maar ook gedurende de sportdag. We overleggen dat altijd met de rijder en begeleider. Niet ZONDER overleg met je RACE-KIDS begeleider zelf van motor of groep veranderen. Dat kan tot onveilige situaties en valpartijen leiden!!

Begeleidingsteam

Dag organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. We zijn te gast op het FC Dordrecht Parkeer terrein.

Aanmelden is mogelijk voor
Opstappers, beginners en leden die nog niet over een eigen motor (of race-outfit) beschikken (RACE-KIDS brengt dat mee).

Geoefende rijders en leden die eigen motor hebben maar niet te snel zijn geworden om deel te kunnen nemen in de ‘snelste groep die dag’. Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de organisatie afhankelijk van alle aanmeldingen
Wil je voor het eerst meedoen aan een RACE-KIDS sportdag, lees dan ook de meer uitgewerkt informatie onder de knop “Nieuwkomer”.
Inschrijven voor alle sportdagen kan via de rode knop “Aanmelden”. 

Nieuwkomer info Aanmelden

Toegestane modellen
1. e-Pocketbike (6,5″) (elektrisch zodat er geen geluid wordt geproduceerd)
2. NSF-100 (12″) (max uitlaat geluid 92dB!)

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder is voor de sportdag aangemeld via de RACE-KIDS website en heeft een schriftelijke bevestiging tot deelname ontvangen via App.
Er kan voor meerdere data tegelijk worden aangemeld!

Lay-out
Aanmelden
BaCo info
Tijdschema 2P3S
Tijdschema 2P2S

De met plezier doorlopen sportdagen 

Zondag 21 april 2024
Zondag 7 april 2024
Zondag 7 mei 2023
Zaterdag 15 juli 2023
Zondag 20 augustus 2023
Zondag 17 september 2023

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl