Binnen rijden betekend: voorbereiden voor de Estafette-race op zondag 17 december!

RACE-KIDS heeft alweer een aantal indoor trainingen verzorgd, het binnen seizoen is nu echt begonnen! Als het buiten te koud en te nat wordt, gaat RACE-KIDS binnen door met trainen op de pocketbike. Je leert er veel van, vooral nieuwe vaardigheden en het snel wisselingen en razendsnel reageren, dus race ritme opbouwen. Een half jaar wachten op mooi weer is natuurlijk veel te lang, en helemaal niet leuk!
Ook de Estafette race en eindejaarsfeest op 17 december is gepland. Vanuit de drie groepen, één voor beginners, één voor geoefende en één voor racers stellen wij maximaal 18 teams samen. Wie als team de meeste ronden heeft afgelegd wint de estafette. Daarna kan je blijven om samen gezellig te karten, minigolf of lasergame te spelen. We sluiten af met een heerlijk buffet en een vooruitblik op de meer dan 50 sportdagen die we ook in 2024 weer zullen plannen. Aanmelden voor indoor sportdagen kan via www.race-kids.nl/agenda.

[1] Straatmotor winterklaar met MotoPort!
Naast onze eigen pocketbike trainingen en onze schakelmotoren in de zomer, heeft ons begeleidingsteam ook straatmotoren. Heb jij ook een straatmotor en wil je lekker doorrijden in de winter? Dan kan MotoPort, een van onze partners, jou daarbij helpen!
Rijd jij door gedurende de winter of stal je jouw motor liever in de garage? Welke keuze je ook maakt, in beide gevallen moet je motor zich in topconditie bevinden om de winter probleemloos door te komen. Met de winterbeurtactie van MotoPort zorg je dat je motor er klaar voor is, of je nu doorrijdt of stalt.
Lees meer en maak snel een afspraak https://www.motoport.nl/winterbeurt

[2] Fitnessprogramma voor motorrijders
Motorrijden is natuurlijk een hele leuke hobby en kan je heerlijk beoefenen puur voor het plezier. Maak je er echt je sport van met de ambitie wedstrijden rijden en die winnen, dan komt er toch al snel meer bij kijken. Een van die dingen is kracht, coördinatie, reactievermogen, uithoudingsvermogen en de mentale gesteldheid. Hoe je daaraan planmatig begint is best lastig.
Instructeur/trainer Mandy Schotman (psycholoog) heeft met een aantal rijders in de afgelopen maanden hiervoor een begeleidingstraject uitgewerkt en getest. Ze helpt je graag op weg. Heb je interesse en wil je meer weten over de inhoud om je racevaardigheden te monitoren, lekker én gezond te eten (kindvriendelijk voedingsadvies), fysiek trainen en coördinatie oefeningen in spelvorm te doen. Stuur je interesse naar info@race-kids.nl en Mandy neemt contact met je op.

[3] Buitenseizoen ‘grote wielen’
Vanaf medio april 2024 starten we weer met opstap mogelijkheden op de schakelmotoren. Als je nu al interesse hebt, kan je aanmelden zodat we je info hebben en je tegen die tijd de kalender doorsturen. Inschrijven zonder verplichtingen. Wel zo handig.

[4] Buitenseizoen ‘grote wielen’ voor jeugd (NEW)
We werken momenteel een plan uit waarmee we rijders van de kleine circuits willen ‘meenemen in de stap naar grote wielen op het grote circuit’.  Dat doen we al jaren, maar voor de grotere kinderen vanaf 170 cm op een supersport 300 klasse motor (R3).
In de nieuwe opzet gaan we ook jeugd tussen de 12 en 15 jaar een veilige nieuwe kans bieden met gebruik van pre-moto-3 motoren en goede begeleiding. Een compacte en lichte motor is veel geschikter en veel minder zwaar ‘om aan te hangen’ op de stuurbanen zoals een Ecuyer, Clastres en Mettet. Met een eerste kennismaking op het Assen Junior Track en vervolgens 10 dagen trainen op 5 grote circuits realiseren we ook voor deze leeftijdscategorie een veilige, leerzame en betaalbare opstap. Wil je meedoen, laat het ons weten. We nemen dan in december contact met je op over de uitgewerkte plannen in de komende jaren.

[5] Meer eigen elektrische pocketbikes in de regio
Sinds de zomer maakt RACE-KIDS gebruik van de elektrische pocketbikes, ontwikkeld en vervaardigd in Spanje door ArianeMoto. Ze bevallen heel goed, zo goed dat er steeds meer rijders besluiten er zelf een aan te schaffen. Zo kunnen ze zonder overlast van geluid in de omgeving extra trainen in hun eigen regio. Een prima voorbereiding op het nieuwe competitiejaar in 2024 in de KNMV Junior-E klasse. Met mooie eigen stikkers, een mooie poster voor aan de slaapkamerwand en uiteraard de mooie K2Re motor in de garage, zien we onze rijders genieten en groeien in de motorsport. Kom proefrijden en we bespreken daarna graag de huur, koop of lease mogelijkheden voor jouw eigen racer.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl