#61 Ambassadeur

 

 

 

 

Geboortedatum, wat maakt jou bijzonder? Wat is anders aan jou t.o.v. anderen?

Mijn geboortedatum is 13-05-2011 en ik woon in Sleeuwijk samen met mijn vader, moeder, oudere broer en schattig zusje. Wat mij bijzonder maakt, is dat ik relatief laat ben begonnen met mini-biken, maar toch in een zeer vlotte tijd het onder de knie-down heb gekregen. Ik ben helaas door mijn lengte een beetje in het nadeel ten opzichte van mijn kleinere race-genootjes. Ik ben met mijn 1 meter 75 de langste 12-jarige onder de RACE-KIDS rijders.

Mijn leukste sportherinneringen.

Omdat ik nog maar kort aan motor rijden doe, zullen er nog veel meer sport herinneringen komen. Maar tot nu toe zijn dat de allereerste keer op de Honda NSF 100 rijden op het TT junior Track, en het behalen van de Molenaar Selectie. Oftewel, ik mag dit seizoen (2024) meedoen in de Molenaar NSF100 Cup!

Mijn motorsporthistorie.

Mijn motorsporthistorie.
Die is dus nog niet zo heel lang en uitgebreid. Maar om te beginnen.

  • In 2021 ben ik begonnen met rijden. Ik ging op stappen tijdens de Corona periode. Dat jaar heb ik dus eigenlijk niet echt veel gereden.
  • In 2022 heb ik vaker bij RACE-KIDS getraind op de minibike. In juli dat jaar voor had ik voor het eerst op de NSF100 gereden. In augustus dat jaar reed ik mee op de selectiedag van de Molenaar NSF100 Cup seizoen 2023. Helaas voor mij vonden ze me nog wat te onervaren.
  • 2023: Een jaar vol met trainen op de NSF en vele rondjes op het TT Junior Track. In augustus voor de tweede keer met de selectiedag meegereden en dit jaar wel gehaald!
  • 2024: Het wordt een jaar van veel ervaring opdoen en vooral genieten.

Jouw relatie met RACE-KIDS. 

Ik ben begonnen als enthousiaste rijder met veel passie en plezier. Ik vind het overigens toch stiekem soms wel spannend. Heb van het RACE-KIDS team geleerd om drempels te overwinnen en ben als persoon niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk gegroeid. Ik voel me nu lekkerder in mijn vel en zelfverzekerder. Ook met het rijden krijg ik steeds meer zelfvertrouwen. Dit heeft geresulteerd in dat ik nu nieuwe, beginnende rijders mag helpen in het beter motor rijden en racen, als echte instructeur.

Mijn social media

Facebook: Ruben Tempelman 61

Website: rubentempelman.nl

Youtube: RedracerRuben

 

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?

Een RACE-KIDS sportdag is altijd relaxed, leuk en gezellig. Het is een goede en fijne organisatie om bij te beginnen. De instructeurs kijken vanaf het begin goed naar wat JIJ nodig hebt en fijn vindt om stapsgewijs te leren. Zelf als je al wat beter bent geworden kan het instructieteam je tips geven waardoor je een nog snellere rijder kan worden. De punten die goed gaan zullen ze benadrukken en voor de wat mindere punten geven ze je de juiste oefening mee. Je doet het niet verkeerd, maar misschien is anders beter. Je krijgt ruimte om te groeien op jouw tempo.

Mijn fitheidsprogramma
Ik heb een boksbal waar ik mijn frustratie, maar ook mijn energie op weg sla. Heb van Mandy Schotman oefeningen gekregen voor spieropbouw, maar ook uithoudingsvermogen en ook balans. We hebben een auto Racesimulator (met force-feedback) en ik gebruik mijn VR-bril als fitnesstool. Ik doe ook vaak de reactie oefening met twee tennis ballen. Die zie je de F1 en MotoGP coureurs ook wel eens doen.

 

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen

Gewoon starten en doen! De eerste aandachtspunten zijn het kijken, gas geven en remmen. Daarna zijn de rijlijnen erg belangrijk! Inhalen is natuurlijk ook wel erg belangrijk tijdens de races. Dit moet je gewoon veel proberen te oefenen. Soms blijft het lastig om iemand in te halen, maar oefening baart kunst. In het begin zal het allemaal wennen zijn, maar uiteindelijk krijg je het vanzelf onder de knie. Dit is precies wat Kyano Schoo ook heeft gezegt, en daar sluit ik mij volledig bij aan.

Info 1e inschrijving